М'ясний суп
М'ясний суп - це коли приходиш з морозу, втомлений від справ і спілкування, голодний як сім вовків, миєш руки, сідаєш за стіл, і ось уже він випаровує перед тобою свій аромат і перше слово і бажання, яке виникає - «з'їсти».
Ми звикли, що м'ясний суп готують з бульйону і звареного в ньому м'яса. Але є цікаві варіанти, які урізноманітнюють меню і розширюють кулінарні можливості на звичайній домашній кухні.
Найчастіше будь-яке гарне збалансоване блюдо є легкою модифікацією традиційних страв, національної та ресторанної кухонь. Такі рецепти зайняли заслужене місце в нашій добірці. Їх можна прийняти як принципи приготування взагалі більшості м'ясних супів.
При варінні супу м'ясо заливати обов'язково холодною водою, знімати накип (згорнувся білок) і варити після закипання на повільному вогні. Тоді він буде прозорий і наваристий.
Як приготувати м'ясний суп - 15 різновидів
- Пити по-азербайджанські
- М'ясний суп з вермішеллю
- Суп Угро по-таджицькому
- М'ясний суп з гречкою
- Бозбаш по-вірменськи
- Рецепт м'ясного супу в мультиварці
- Суп картопляний з м'ясом (татарський)
- Суп з рисом
- Капусняк - суп з квашеної капусти
- М'ясний суп з барбарисом і кінзою
- Шотландський суп з перловкою і м'ясом
- М'ясний суп в горщиках
- Шті - російський м'ясний суп
- М'ясний суп з квасолею
- м'ясна солянка
Пити по-азербайджанські
Базовий рецепт національної страви, в кожному господарстві його готують по-особливому.
Складові:
- картопля - 500 гр .;
- м'ясо (баранина) - 400 гр .;
- горох - 80 гр .;
- курдючное сало - 80 гр .;
- цибуля ріпчаста - 60 гр .;
- алича свіжа - 80 гр. і 40 гр. сушеної;
- томатна паста - 40 гр. або свіжі помідори 4 шт .;
- Сіль і спеції (перець, імбир, шафран).
приготування:
Замочений заздалегідь горох, баранину (грудинка, шия, гомілка) варити півгодини. Нарізати не крупніше картопля, цибуля на дольки, сало на шматочки, додати в суп, також покласти туди спеції, аличу і томат.
М'ясний суп з вермішеллю
Найпростіший суп: канон приготування.
Складові:
- м'ясо (нарубані реберця) - 1 кг.
- картопля - 7-8 шт .;
- морква - 1 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- вермішель - жменя;
- рослинна олія;
- сіль, лавровий лист.
приготування:
М'ясо зварити в 3 л. води, накип знімати, після закінчення варіння шматочки вийняти, розрізати на дрібні за розміром столової ложки шматочки, повернути в суп. Піджарка: морква і цибуля подрібнити, підрум'янити на маслі. У розрізає вигляді засипати в киплячий суп картопля, коли закипить, додати вермішель, піджарку, посолити, долити води при необхідності, під кінець додати лаврушку.
Суп Угро по-таджицькому
Це смачно. Звичайні продукти, неординарне блюдо. Заправку подавати окремо і додавати за бажанням.
Складові:
- картопля - 500 гр .;
- м'ясо (яловичина, м'які частини) - 300 гр .;
- горох - 100 гр .;
- ріпчаста цибуля - 140 гр .;
- борошно або локшина - 120 гр .;
- яйця - 1 шт .;
- морква, буряк - 100 гр .;
- томатна паста - 60 гр .;
- жир - 60 гр .;
- кисле молоко - 160 гр .;
- сіль і спеції - за смаком.
приготування:
Помитий горох замочити заздалегідь. М'ясо зварити. Засипати горох і варити 35 хвилин, приєднати картопля, дати покипіти, кинути локшину. Зробити піджарку з лука, коренеплодів і томата, не забути спеції, без них суп буде недостатньо ароматний. Подавати зі шматком м'яса, заправивши кислим молоком.
Горох перед варінням потрібно вимочувати близько 5-6 годин. Важливо, щоб він не розкис. Спочатку замочити на годину. Потім поміняти воду і тримати в холодильнику.
М'ясний суп з гречкою
Хто не любить гречаний суп? Можливо Ви просто не так його готуєте.
Складові:
- м'ясо свинина - 300 гр .;
- цибуля - 1 шт .;
- морква - 70 гр .;
- картопля - 3 шт .;
- гречана крупа - 3 ст.л.
- Сіль, спеції, лавровий лист, часник
- вода - 2,5 літра;
- масло для піджарки - 3 ст.л.
приготування:
М'ясо довести до готовності, воно повинно стати м'яким. Всипати в бульйон порізану картоплю і гречку. Дочекатися, поки картопля в зупі провариться. Зробити піджарку, опустити в суп разом з лаврушкой і часником. Дати 7 хвилин постояти під кришкою.
Бозбаш по-вірменськи
Ще один рецепт з національної кухні.
Складові:
- картопля - 300 гр .;
- м'ясо (баранина) - 300 гр .;
- горох лущений - 120 гр .;
- яблука - 2 шт .;
- цибуля - 60 гр .;
- томатна паста - 2 ст.л .;
- масло - 2 ст.л.
- Зелень і сіль - за смаком.
приготування:
Шматки баранини по 30-40 гр. залити водою, вона повинна покривати м'ясо, посолити, закрити кришкою, знімати піну, вогонь слабкий. Горох варити окремо з 3 ст. води. Через годину розібрати м'ясо, прибрати всі кісточки, скласти в каструлю, туди ж додати горох, залити процідженим бульйоном, всипати нарізану картоплю.
Також в суп додати: лушпиння піджарку, тонко нарізані яблука, томат, сіль, перець. Тушкувати під кришкою поки не приготується, це близько 20 хвилин. Розлити по тарілках бозбаш, посипати різної зеленню.
Рецепт м'ясного супу в мультиварці
Корисний винахід для швидкого і нетрудомісткого приготування страв.
{ad1}Складові:
- м'ясо (супнабор) -
- цибуля - 1 шт .;
- картопля - 5 шт .;
- морква - 2 шт .;
- спеції, сіль
приготування:
Овочі та м'ясо нарізати, завантажити в мультиварку додати води, супові спеції. Поставити в режим «суп» на годину. Після приготування додати сіль.
Суп картопляний з м'ясом (татарський)
Сімейний рецепт, елементарний набір продуктів.
Складові:
- картопля - 1 кг .;
- м'ясо - 400 кг .;
- цибуля - 80 гр .;
- морква - 40 гр .;
- спеції і сіль - за смаком.
приготування:
М'ясо брати баранину, вона швидше вариться. Підійде яловичина. М'ясо підготувати до варіння, нарізати на порційні шматочки, залити холодною водою. Зробити сильний вогонь, після закипання - повільний. Знімати піну.
Майже готове м'ясо посолити. Картопля різати на 4 сектори. На великі часточки розрізати цибулю і моркву. Від того як різати моркву: уздовж або поперек залежить її смак в супі. Покласти овочі в каструлю. Чекати готовності. Лавровий лист додати незадовго до вимкнення газу.
Суп з рисом
Ароматний суп з яловичиною: ідеальна класика.
Складові:
- м'ясо (ребра або грудинка) - 600 гр .;
- жменю рису;
- картопля - 4 шт .;
- цибуля - 1 головка;
- морква - 1 шт .;
- вершкове масло - 30 гр .;
- томатна паста - 2 ст.л .;
- волоський горіх рубаний - 1/4 склянки;
- сіль, перець, часник, хмелі-сунелі, лавровий лист, зелень.
приготування:
Зварити бульйон, солити і перчити при закипанні, м'ясо звільнити від кісток, порізати і покласти назад в каструлю. Варити з рисом 20 хвилин, додати картоплю. Спасерувати овочі, додати горіхи, томат, підлити бульйону, тушкувати 5 хвилин, насипати різаний часник. Надіслати піджарку в суп, лавушку кинути через 2 хвилини, через хвилину вимкнути.
Капусняк - суп з квашеної капусти
Блюдо польської та запорізької кухні.
Складові:
- м'ясо копчене (на кісточці) - 300 гр .;
- Зелень - 1 пучок;
- Сушені гриби - 3 ст.л;
- Квашена капуста - 300 гр;
- цибулина
- сіль
- Маргарин або шпик - 1 ст.л
- Борошно - 1 ст.л
приготування:
М'ясо і гриби залити 1250 гр. води, зварити. Додати зелень. Квашену капусту згасити до м'якості, для цього додати в ємність для гасіння трохи бульйону. Решту бульйону процідити, залити капусту. Лук підрум'янити на шпику з додаванням борошна. Відразу вилити цю заправку в суп. Туди ж доставити порізану зелень і гриби. Традиційна страва подається з відвареною картоплею в окремій мисці.
М'ясний суп з барбарисом і кінзою
Рецепт для любителів додати букет спецій: смачне поєднання.
Складові:
- м'ясо (яловичина) - 2 кг .;
- картопля - 2 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- помідори - 2 шт .;
- кінза - пучок;
- барбарис сушений - чашка.
- масло рослинне
приготування:
Варити м'ясо як зазвичай, час варіння - близько 1,5 годин. Дістати і нарізати подрібніше. Нарізати картоплю кубиками, час варіння 10 хвилин. Цибулю подрібнити. Зробити піджарку, вилити в суп. Помідори звільнити від тонкої шкірки, нарізати на середнього розміру часточки. Опустити в суп разом з м'ясом. Додати кінзу і барбарис. Вимкнути. Наполягати 90 хвилин. Знову закип'ятити. Суп готовий.
Шотландський суп з перловкою і м'ясом
Як варити суп з перловою крупою смачно і незвично.
Складові:
- м'ясо молодого баранчика - 500 гр .;
- масло вершкове - 4 ст.л .;
- зелена цибуля - 4 корінця;
- вода - 2 л .;
- перлова крупа - половина склянки;
- морква (нарізана кубиками) - 1 склянка;
- зелень: селера, петрушка - по пучку кожного;
- сіль - ½ ч.л .;
- перець на кінчику ножа.
приготування:
Обсмажити до золотистої скоринки м'ясо з зеленою цибулею на олії, постійно перемішувати. Вкласти в каструлю з водою, варити півгодини. Додати перловку, варити 10 хвилин. Підготувати нарізку селери і моркви, всипати в суп, на смак додати сіль, перець. Варити 20 хвилин. Негайно подавати, посипавши зеленню.
Як вибирати баранчика. М'ясо повинно бути пружне, з білим жиром, запах свіжий. Баран повинен бути кастрований. М'ясо при підпалюванні пахне горілим білком без неприємних домішок.
М'ясний суп в горщиках
Самий ощадливий для збереження цінності продуктів режим.
Складові:
- м'ясо - 800 гр .;
- цибуля - 2 шт .;
- морква - 2 шт .;
- картопля - 6 шт .;
- перець болгарський - 1 шт .;
- часник - головка;
- сметана - 6 ст.л .;
- цибуля - 2 шт .;
- масло вершкове - 70 гр.
- тісто як на пельмені - 200 гр .;
- сир - 100 гр .;
- сіль, спеції.
приготування:
М'ясо відбити і нарізати дрібно. Розподілити по порційних горщиках. Те ж саме зробити з рештою продуктами, залити водою до 2/3 обсягу, нагорі цибулю і сир. Закрити горщики тестом. Готувати в духовці 1 годину.
М'ясо в горщиках. Все залежить від величини шматочка. При стандартній нарізці свинина готується 1 годину, яловичина - 1.5 години, курка - 40 хвилин.
Шті - російський м'ясний суп
Рецепт ХVIII століття, з старовинної московської ресторанної кухні.
Складові:
- м'ясо яловичини - 600 гр .;
- шинка 50 гр .;
- цибуля ріпчаста 150 гр .;
- вівсяна крупа 40 гр .;
- капуста - 900 гр .;
- Заправка №1:
- вершкове масло - 50 гр .;
- борошно - 1 ст. л .;
- сметана 2 ст. л.
- Заправка № 2:
- рубана зелень - пучок;
- цибуля ріпчаста - 50 гр .;
- перець.
приготування:
Яловичину, шинку, цибулю, капусту - нарізати або нашаткувати. Вівсяну крупу і зазначену нарізку залити водою, відразу посолити. Варити близько 3 годин: до закипання на звичайному вогні, в подальшому залишити нудитися на максимально повільному. Згадаймо, що коли-то Шти творилися в печі у відповідному для них відділенні.
Заправка №1: борошно та олію розмішати на водяній бані, опустити в суп, а також сметану за 20 хвилин до закінчення.
Заправка №2: перед вимиканням ввести перетертий цибулю, рубану зелень і перець. Вимкнути.
Подавати на стіл з доповненнями: сухарики, сметана, зелень, перець, часник.
М'ясний суп з квасолею
Протеїни, вітаміни, традиції.
Складові:
- м'ясо - 500 гр .;
- квасоля - 200 гр .;
- квашена капуста - 200 гр .;
- картопля - 800 гр .;
- морква - 150 гр .;
- цибуля - 150 гр .;
- томат-паста - 3 ст.л .;
- сіль перець
приготування:
Отмоченной 6-8 годин квасолю, м'ясо шматочками посолити, варити 1,5 ч. Всипати порізану картоплю, після закипання - капусту. Залишити на вогні ще на 10 хв. Зробити піджарку з лука, моркви і томата. Запустити в суп. Підсолити.
м'ясна солянка
Суп з м'ясом з топ-10 російських страв, відомих всьому світу.
Складові:
- м'ясо - 400 гр .;
- шинка або ковбаса (різні сорти) - 400 гр .;
- огірки солоні - 2 шт .;
- цибуля - 1 шт .;
- зелень - пучок;
- маслини - 200 гр .;
- томатна паста - 2 ст.л .;
- сіль, спеції.
приготування:
Зварити бульйон, м'ясо вийняти, посолити, поперчити, опустити в суп лавровий лист. Лук і огірки нарізати, підсмажити, гарненько протушкувати з томатною пастою 10 хвилин. Варити цю суміш в бульйоні ще 10 хвилин. Раніше зварене м'ясо і шинку в порізаному вигляді, а також порубані зелень, ввести в суп, довести до кипіння. На завершення варіння влити маслини разом з розсолом.