М'ясний суп


М'ясний суп - це коли приходиш з морозу, втомлений від справ і спілкування, голодний як сім вовків, миєш руки, сідаєш за стіл, і ось уже він випаровує перед тобою свій аромат і перше слово і бажання, яке виникає - «з'їсти».

Ми звикли, що м'ясний суп готують з бульйону і звареного в ньому м'яса. Але є цікаві варіанти, які урізноманітнюють меню і розширюють кулінарні можливості на звичайній домашній кухні.

Найчастіше будь-яке гарне збалансоване блюдо є легкою модифікацією традиційних страв, національної та ресторанної кухонь. Такі рецепти зайняли заслужене місце в нашій добірці. Їх можна прийняти як принципи приготування взагалі більшості м'ясних супів.

При варінні супу м'ясо заливати обов'язково холодною водою, знімати накип (згорнувся білок) і варити після закипання на повільному вогні. Тоді він буде прозорий і наваристий.

Як приготувати м'ясний суп - 15 різновидів

  1. Пити по-азербайджанські
  2. М'ясний суп з вермішеллю
  3. Суп Угро по-таджицькому
  4. М'ясний суп з гречкою
  5. Бозбаш по-вірменськи
  6. Рецепт м'ясного супу в мультиварці
  7. Суп картопляний з м'ясом (татарський)
  8. Суп з рисом
  9. Капусняк - суп з квашеної капусти
  10. М'ясний суп з барбарисом і кінзою
  11. Шотландський суп з перловкою і м'ясом
  12. М'ясний суп в горщиках
  13. Шті - російський м'ясний суп
  14. М'ясний суп з квасолею
  15. м'ясна солянка

Пити по-азербайджанські

Базовий рецепт національної страви, в кожному господарстві його готують по-особливому.

Пити по-азербайджанські

Складові:

  • картопля - 500 гр .;
  • м'ясо (баранина) - 400 гр .;
  • горох - 80 гр .;
  • курдючное сало - 80 гр .;
  • цибуля ріпчаста - 60 гр .;
  • алича свіжа - 80 гр. і 40 гр. сушеної;
  • томатна паста - 40 гр. або свіжі помідори 4 шт .;
  • Сіль і спеції (перець, імбир, шафран).

приготування:

Замочений заздалегідь горох, баранину (грудинка, шия, гомілка) варити півгодини. Нарізати не крупніше картопля, цибуля на дольки, сало на шматочки, додати в суп, також покласти туди спеції, аличу і томат.

М'ясний суп з вермішеллю

Найпростіший суп: канон приготування.

М'ясний суп з вермішеллю

Складові:

  • м'ясо (нарубані реберця) - 1 кг.
  • картопля - 7-8 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • вермішель - жменя;
  • рослинна олія;
  • сіль, лавровий лист.

приготування:

М'ясо зварити в 3 л. води, накип знімати, після закінчення варіння шматочки вийняти, розрізати на дрібні за розміром столової ложки шматочки, повернути в суп. Піджарка: морква і цибуля подрібнити, підрум'янити на маслі. У розрізає вигляді засипати в киплячий суп картопля, коли закипить, додати вермішель, піджарку, посолити, долити води при необхідності, під кінець додати лаврушку.

Суп Угро по-таджицькому

Це смачно. Звичайні продукти, неординарне блюдо. Заправку подавати окремо і додавати за бажанням.

Суп Угро по-таджицькому

Складові:

  • картопля - 500 гр .;
  • м'ясо (яловичина, м'які частини) - 300 гр .;
  • горох - 100 гр .;
  • ріпчаста цибуля - 140 гр .;
  • борошно або локшина - 120 гр .;
  • яйця - 1 шт .;
  • морква, буряк - 100 гр .;
  • томатна паста - 60 гр .;
  • жир - 60 гр .;
  • кисле молоко - 160 гр .;
  • сіль і спеції - за смаком.

приготування:

Помитий горох замочити заздалегідь. М'ясо зварити. Засипати горох і варити 35 хвилин, приєднати картопля, дати покипіти, кинути локшину. Зробити піджарку з лука, коренеплодів і томата, не забути спеції, без них суп буде недостатньо ароматний. Подавати зі шматком м'яса, заправивши кислим молоком.

Горох перед варінням потрібно вимочувати близько 5-6 годин. Важливо, щоб він не розкис. Спочатку замочити на годину. Потім поміняти воду і тримати в холодильнику.

М'ясний суп з гречкою

Хто не любить гречаний суп? Можливо Ви просто не так його готуєте.

М'ясний суп з гречкою

Складові:

  • м'ясо свинина - 300 гр .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • морква - 70 гр .;
  • картопля - 3 шт .;
  • гречана крупа - 3 ст.л.
  • Сіль, спеції, лавровий лист, часник
  • вода - 2,5 літра;
  • масло для піджарки - 3 ст.л.

приготування:

М'ясо довести до готовності, воно повинно стати м'яким. Всипати в бульйон порізану картоплю і гречку. Дочекатися, поки картопля в зупі провариться. Зробити піджарку, опустити в суп разом з лаврушкой і часником. Дати 7 хвилин постояти під кришкою.

Бозбаш по-вірменськи

Ще один рецепт з національної кухні.

Бозбаш по-вірменськи

Складові:

  • картопля - 300 гр .;
  • м'ясо (баранина) - 300 гр .;
  • горох лущений - 120 гр .;
  • яблука - 2 шт .;
  • цибуля - 60 гр .;
  • томатна паста - 2 ст.л .;
  • масло - 2 ст.л.
  • Зелень і сіль - за смаком.

приготування:

Шматки баранини по 30-40 гр. залити водою, вона повинна покривати м'ясо, посолити, закрити кришкою, знімати піну, вогонь слабкий. Горох варити окремо з 3 ст. води. Через годину розібрати м'ясо, прибрати всі кісточки, скласти в каструлю, туди ж додати горох, залити процідженим бульйоном, всипати нарізану картоплю.

Також в суп додати: лушпиння піджарку, тонко нарізані яблука, томат, сіль, перець. Тушкувати під кришкою поки не приготується, це близько 20 хвилин. Розлити по тарілках бозбаш, посипати різної зеленню.

Рецепт м'ясного супу в мультиварці

Корисний винахід для швидкого і нетрудомісткого приготування страв.

{ad1}

Рецепт м'ясного супу в мультиварці

Складові:

  • м'ясо (супнабор) -
  • цибуля - 1 шт .;
  • картопля - 5 шт .;
  • морква - 2 шт .;
  • спеції, сіль

приготування:

Овочі та м'ясо нарізати, завантажити в мультиварку додати води, супові спеції. Поставити в режим «суп» на годину. Після приготування додати сіль.

Суп картопляний з м'ясом (татарський)

Сімейний рецепт, елементарний набір продуктів.

Суп картопляний з м'ясом (татарський)

Складові:

  • картопля - 1 кг .;
  • м'ясо - 400 кг .;
  • цибуля - 80 гр .;
  • морква - 40 гр .;
  • спеції і сіль - за смаком.

приготування:

М'ясо брати баранину, вона швидше вариться. Підійде яловичина. М'ясо підготувати до варіння, нарізати на порційні шматочки, залити холодною водою. Зробити сильний вогонь, після закипання - повільний. Знімати піну.

Майже готове м'ясо посолити. Картопля різати на 4 сектори. На великі часточки розрізати цибулю і моркву. Від того як різати моркву: уздовж або поперек залежить її смак в супі. Покласти овочі в каструлю. Чекати готовності. Лавровий лист додати незадовго до вимкнення газу.

Суп з рисом

Ароматний суп з яловичиною: ідеальна класика.

Суп з рисом

Складові:

  • м'ясо (ребра або грудинка) - 600 гр .;
  • жменю рису;
  • картопля - 4 шт .;
  • цибуля - 1 головка;
  • морква - 1 шт .;
  • вершкове масло - 30 гр .;
  • томатна паста - 2 ст.л .;
  • волоський горіх рубаний - 1/4 склянки;
  • сіль, перець, часник, хмелі-сунелі, лавровий лист, зелень.

приготування:

Зварити бульйон, солити і перчити при закипанні, м'ясо звільнити від кісток, порізати і покласти назад в каструлю. Варити з рисом 20 хвилин, додати картоплю. Спасерувати овочі, додати горіхи, томат, підлити бульйону, тушкувати 5 хвилин, насипати різаний часник. Надіслати піджарку в суп, лавушку кинути через 2 хвилини, через хвилину вимкнути.

Капусняк - суп з квашеної капусти

Блюдо польської та запорізької кухні.

Капусняк - суп з квашеної капусти

Складові:

  • м'ясо копчене (на кісточці) - 300 гр .;
  • Зелень - 1 пучок;
  • Сушені гриби - 3 ст.л;
  • Квашена капуста - 300 гр;
  • цибулина
  • сіль
  • Маргарин або шпик - 1 ст.л
  • Борошно - 1 ст.л

приготування:

М'ясо і гриби залити 1250 гр. води, зварити. Додати зелень. Квашену капусту згасити до м'якості, для цього додати в ємність для гасіння трохи бульйону. Решту бульйону процідити, залити капусту. Лук підрум'янити на шпику з додаванням борошна. Відразу вилити цю заправку в суп. Туди ж доставити порізану зелень і гриби. Традиційна страва подається з відвареною картоплею в окремій мисці.

М'ясний суп з барбарисом і кінзою

Рецепт для любителів додати букет спецій: смачне поєднання.

М'ясний суп з барбарисом і кінзою

Складові:

  • м'ясо (яловичина) - 2 кг .;
  • картопля - 2 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • помідори - 2 шт .;
  • кінза - пучок;
  • барбарис сушений - чашка.
  • масло рослинне

приготування:

Варити м'ясо як зазвичай, час варіння - близько 1,5 годин. Дістати і нарізати подрібніше. Нарізати картоплю кубиками, час варіння 10 хвилин. Цибулю подрібнити. Зробити піджарку, вилити в суп. Помідори звільнити від тонкої шкірки, нарізати на середнього розміру часточки. Опустити в суп разом з м'ясом. Додати кінзу і барбарис. Вимкнути. Наполягати 90 хвилин. Знову закип'ятити. Суп готовий.

Шотландський суп з перловкою і м'ясом

Як варити суп з перловою крупою смачно і незвично.

Шотландський суп з перловкою і м'ясом

Складові:

  • м'ясо молодого баранчика - 500 гр .;
  • масло вершкове - 4 ст.л .;
  • зелена цибуля - 4 корінця;
  • вода - 2 л .;
  • перлова крупа - половина склянки;
  • морква (нарізана кубиками) - 1 склянка;
  • зелень: селера, петрушка - по пучку кожного;
  • сіль - ½ ч.л .;
  • перець на кінчику ножа.

приготування:

Обсмажити до золотистої скоринки м'ясо з зеленою цибулею на олії, постійно перемішувати. Вкласти в каструлю з водою, варити півгодини. Додати перловку, варити 10 хвилин. Підготувати нарізку селери і моркви, всипати в суп, на смак додати сіль, перець. Варити 20 хвилин. Негайно подавати, посипавши зеленню.

Як вибирати баранчика. М'ясо повинно бути пружне, з білим жиром, запах свіжий. Баран повинен бути кастрований. М'ясо при підпалюванні пахне горілим білком без неприємних домішок.

М'ясний суп в горщиках

Самий ощадливий для збереження цінності продуктів режим.

М'ясний суп в горщиках

Складові:

  • м'ясо - 800 гр .;
  • цибуля - 2 шт .;
  • морква - 2 шт .;
  • картопля - 6 шт .;
  • перець болгарський - 1 шт .;
  • часник - головка;
  • сметана - 6 ст.л .;
  • цибуля - 2 шт .;
  • масло вершкове - 70 гр.
  • тісто як на пельмені - 200 гр .;
  • сир - 100 гр .;
  • сіль, спеції.

приготування:

М'ясо відбити і нарізати дрібно. Розподілити по порційних горщиках. Те ж саме зробити з рештою продуктами, залити водою до 2/3 обсягу, нагорі цибулю і сир. Закрити горщики тестом. Готувати в духовці 1 годину.

М'ясо в горщиках. Все залежить від величини шматочка. При стандартній нарізці свинина готується 1 годину, яловичина - 1.5 години, курка - 40 хвилин.

Шті - російський м'ясний суп

Рецепт ХVIII століття, з старовинної московської ресторанної кухні.

Шті - російський м'ясний суп

Складові:

  • м'ясо яловичини - 600 гр .;
  • шинка 50 гр .;
  • цибуля ріпчаста 150 гр .;
  • вівсяна крупа 40 гр .;
  • капуста - 900 гр .;
  • Заправка №1:
  • вершкове масло - 50 гр .;
  • борошно - 1 ст. л .;
  • сметана 2 ст. л.
  • Заправка № 2:
  • рубана зелень - пучок;
  • цибуля ріпчаста - 50 гр .;
  • перець.

приготування:

Яловичину, шинку, цибулю, капусту - нарізати або нашаткувати. Вівсяну крупу і зазначену нарізку залити водою, відразу посолити. Варити близько 3 годин: до закипання на звичайному вогні, в подальшому залишити нудитися на максимально повільному. Згадаймо, що коли-то Шти творилися в печі у відповідному для них відділенні.

Заправка №1: борошно та олію розмішати на водяній бані, опустити в суп, а також сметану за 20 хвилин до закінчення.

Заправка №2: перед вимиканням ввести перетертий цибулю, рубану зелень і перець. Вимкнути.

Подавати на стіл з доповненнями: сухарики, сметана, зелень, перець, часник.

М'ясний суп з квасолею

Протеїни, вітаміни, традиції.

М'ясний суп з квасолею

Складові:

  • м'ясо - 500 гр .;
  • квасоля - 200 гр .;
  • квашена капуста - 200 гр .;
  • картопля - 800 гр .;
  • морква - 150 гр .;
  • цибуля - 150 гр .;
  • томат-паста - 3 ст.л .;
  • сіль перець

приготування:

Отмоченной 6-8 годин квасолю, м'ясо шматочками посолити, варити 1,5 ч. Всипати порізану картоплю, після закипання - капусту. Залишити на вогні ще на 10 хв. Зробити піджарку з лука, моркви і томата. Запустити в суп. Підсолити.

м'ясна солянка

Суп з м'ясом з топ-10 російських страв, відомих всьому світу.

м'ясна солянка

Складові:

  • м'ясо - 400 гр .;
  • шинка або ковбаса (різні сорти) - 400 гр .;
  • огірки солоні - 2 шт .;
  • цибуля - 1 шт .;
  • зелень - пучок;
  • маслини - 200 гр .;
  • томатна паста - 2 ст.л .;
  • сіль, спеції.

приготування:

Зварити бульйон, м'ясо вийняти, посолити, поперчити, опустити в суп лавровий лист. Лук і огірки нарізати, підсмажити, гарненько протушкувати з томатною пастою 10 хвилин. Варити цю суміш в бульйоні ще 10 хвилин. Раніше зварене м'ясо і шинку в порізаному вигляді, а також порубані зелень, ввести в суп, довести до кипіння. На завершення варіння влити маслини разом з розсолом.

Радимо прочитати

Як варити бульйон - кулінарні поради про те як правильно варити бульйон
Як варити бульйон - кулінарні поради про те як правильно варити бульйон
Супи є необхідною складовою частиною харчування людини. Вони складаються з рідкої частини та інгредієнтів, з яких вариться суп. Рідка частина може бути різна: бульйон, відвар, молоко або квас.
Холодець з яловичини
Холодець з яловичини
Якщо вас запитають, яке блюдо найчастіше готують для святкових застіль, більшість з вас відповість, звичайно, це холодець! У кожної господині знайдеться кілька рецептів приготування цієї прекрасної
Пельмені з яловичини
Пельмені з яловичини
Домашні пельмені з яловичини можуть бути не тільки смачні, але і соковиті. Якщо немає часу для ручного ліплення, використайте швидкий варіант – пельменницю.
Печеня в горщиках
Печеня в горщиках
Печеня в горщиках відносять до страв російської сільської кухні. Найчастіше, наші прабабусі готували печеню у великих казанах, і мліло воно довго в російської печі. Аромат цієї страви, думаю, збирав

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки