Солодкі мариновані помідори на зиму
Я дуже люблю різні маринади, овочеві заготовки, мариновані грибочки, помідорчики тощо. Звичайно, сьогодні це далеко не дефіцит, полиці магазинів ломляться від різних солінь, але ціни на них дуже навіть кусаються. Якщо заготовити подібну баночку тих же маринованих помідорів чи огірків в сезон і своїми ручками, то вам це обійдеться як мінімум в десять разів дешевше. А якщо обставини так склалися, що консервація з необхідності перейшла в розряд хобі, то сам Бог велів заповнити всю комору красивими строкатими баночками. І що ми зазвичай заготовляємо в першу чергу? Овочі. Взимку приготувати салат можна хіба що з капусти з зеленню, цього добра вистачає в будь-який час року. А ось з помідорами, огірками, перцем вже справи йдуть складніше. Ціна в зимовий період на ці овочі просто зашкалює, а смак їх, як правило, дивний. Тоді і виручають мариновані помідорчики. Гостренькі, трохи солодкі, вони відмінно доповнюють страви з картоплі, круп і м'яса.
Сьогодні я хочу поділитися з вами дуже вдалим рецептом солодких маринованих помідорів на зиму. Смак їх кисло-солодкий, з острінкой. Самі ж помідори, встигли увібрати в себе аромати трав і листя, неймовірно смачні. Процес консервації нескладний і в міру тривалий. Бажано заздалегідь простерилізувати банки і кришки для майбутньої ласощі.
Інгредієнти на одну дволітрову банку:
- помідори (скільки влізе в банку)
- приблизно 1 л води
- 3 столові ложки цукру
- 1,5 столові ложки солі
- 70 мл 9% оцту
- 5-7 листків винограду
- 5-7 листків чорної смородини
- 3-5 штук кропового парасольок
- 2-3 зубчики часнику
- 3-4 горошини чорного перцю
- шматочок гострого стручкового перцю (3 см)
Солодкі мариновані помідори на зиму рецепт з фото
Ретельно моєму листя винограду і смородини, парасольки кропу. Чистимо часник.
{ad1}
Помідори і гострий перець теж моєму. Кожен помідор наколюємо зубочисткою в місці, де він кріпився до плодоніжки.
Банки з кришками я заздалегідь простерилізовані. У мене дволітрові банки. На дно кожної я відправила листи винограду і чорної смородини, кріп, часник і шматочок гострого стручкового перцю.
Щільно наповнюємо банки помідорами. Кип'ятимо каструлю води і заливаємо окропом помідори до верху. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 10 хвилин. У порожню каструлю зливаємо воду з банок і додаємо сіль, цукор, перець горошком, оцет. Доводимо до кипіння і знову заливаємо банки. За моїми підрахунками в дволітрову банку, наповнену помідорами, входить 1 л води. Тому в каструлю з водою я додавала інгредієнти в розрахунку на 4 банки (4 л води). Точно так же ви можете заміряти обсяг рідини в вашому випадку, якщо вирішите використовувати банки іншого об'єму.
Ось такий маринад чекає свого закипання.
Наповнені до краєм киплячим маринадом банки з помідорами закочує кришками і відразу перевертаємо догори дном. У такому вигляді вони повинні постояти до повного охолодження. А ще бажано накрити їх ковдрою, щоб процес охолодження тривав довше.