» » Огірки мариновані солодкі в літрових банках, покроковий рецепт з фото

Огірки мариновані солодкі в літрових банках, покроковий рецепт з фото


Огірки мариновані солодкі
Консервація огірків на зиму - це обов'язковий і абсолютно особливий атрибут будь-якого літа. Сім'ї, захоплені консервацією, зазвичай закочують досить багато огірків і це виправдано. Взимку такі консервовані огірки гарні з будь-яким гарніром (особливо з картоплею), а ще протягом усього року з консервованих огірків готується олів'є, вінегрет і інші зимові салати. Навіть квашена капуста смачніше, якщо до неї під час подачі підрізати маринований огірочок.

Солодкі мариновані огірки - особливе ласощі. Їх смак знайомий кожному. Саме такі мариновані огірочки продаються в наших магазинах. Маринад для таких маринованих огірочків має дуже збалансований смак, в якому превалюють солодкість і помірна гострота. Саме такі солодкі мариновані огірки гарні до м'яса і з гарнірами, що мають нейтральний смак.

Якщо ви ще жодного разу не консервували огірки, то обов'язково повинні знати, що це заняття з категорії «простіше простого». Тут все просто і зрозуміло, ніяких складнощів, ніяких екзотичних складових. У інгредієнтах поряд з огірками, сіллю, цукром і оцтом ще вказані листя хрону, листя смородини і кропові парасольки. Присутність цих інгредієнтів в баночках дозволяє огіркам насититися їх ароматами і смаками, придбати пікантність. Рекомендую все ж використовувати ці інгредієнти, хоча вони і не є обов'язковими. Якщо у вас все ж немає можливості дістати листя хрону, листя смородини (можна також використовувати вишневе листя) і кропові парасольки, то все це можна замінити на шматочки свіжої моркви, ріпчасту цибулю, лавровий лист, свіжий кріп.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 2 л

Складові:

  • 1 кг огірків (не крупніше)
  • 2 ст. л. солі
  • 5 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9%
  • чорний перець горошком - 4 шт.
  • зубці часнику - 4 шт.
  • листя хрону - 2 шт.
  • листя смородини - 6 шт.
  • кропові парасольки - 2 шт.

Огірки мариновані солодкі в літрових банках, рецепт з фото

Отже, у мене рівно 1 кг невеликих свіжих огірочків. Їх слід ретельно помити від піску і землі.

{ad1}


Дві літрові банки моєму содою і стерилізуємо будь-яким зручним вам способом. Зазвичай стерилізують банки на пару над каструлею з киплячою водою і спеціальною кришкою з насадкою для банок. Час такий стерилізації на одну банку - 5 хвилин. Також можна стерилізувати банки в розігрітій до 100 градусів духовці протягом 10 хвилин, в мікрохвильовій печі (в банки набираємо трохи води і відправляємо в мікрохвильовку на 5 хвилин, потужність максимальна). Кришки кип'ятимо у воді протягом 5 хвилин.

Банки готові. Тепер моєму листя хрону, листя смородини, кропові парасольки. Чистимо 4 зубчики часнику. Також моєму 4 горошини чорного перцю. Розкладаємо ці інгредієнти порівну в дві банки.


Щільно утрамбовуємо листя і спеції.


Тепер прийшла черга огірочків. Перший шар огірків закладаємо в банку вертикально, щільно притискаючи один до одного. Найпростіше це зробити так: кладемо літрову банку на бік і починаємо наповнювати її огірками. Після того, як перший шар огірків щільно покладений в банку, доповідаємо другий шар, вже горизонтальний. Верхній шар повинен доходити до горлечка барки.


Кип'ятимо воду в чайнику і заливаємо окропом огірки, наповнюючи банки до верху. Прикриваємо банки стерильними кришками і залишаємо на 10 хвилин.


Потім зливаємо воду з банок в каструлю. Це основа майбутнього маринаду. Найпростіше для зливу води використовувати спеціальну кришку з дірочками.


У каструлю до злитої воді додаємо ще половину склянки кип'яченої води і доводимо майбутній маринад до кипіння. Після чого додаємо в воду 2 столові ложки солі (без гірки), 5 столових ложок цукру (без гірки) і 2 столові ложки оцту 9%. Розчиняємо сіль і цукор у воді, чекаємо активного кипіння маринаду і заливаємо його в банки з огірками. Відразу ж закочує банки стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо банки ковдрою або рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Солодкі мариновані огірки на зиму
Через добу або навіть раніше огірки в банках поміняють колір на більш жовтий. Це означає, що маринад робить свою справу і зовсім скоро можна буде зняти з солодких маринованих огірочків першу пробу. Всім гарного настрою і успішних кулінарних подвигів!

Рецепт солодких маринованих огірків на зиму

Радимо прочитати

Огірки з перцем на зиму
Огірки з перцем на зиму
Для того щоб взимку смачно «полопати», потрібно влітку добре потопати, саме так казала моя бабуся. А адже це правда, пораючись влітку і восени над заготовками, ми гарантуємо собі різноманітність на
Огірки різані на зиму
Огірки різані на зиму
Неймовірно смачні і ароматні шматочки хрустких зелених плодів, створені з додаванням винного оцту - відмінна знахідка для виготовлення гамбургерів, салати і піца. Консервовані різані огірки відмінно
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи мариновані по даному рецепту кисло-солодкі на смак і дуже хрусткі. Такі болгарські огірки на зиму зручно консервувати в літрових банках. Представлений рецепт огірків без
Огірки на зиму без стерилізації
Огірки на зиму без стерилізації
Хрусткі огірочки мариновані – завжди відмінне доповнення до будь-якого столу. Тому потрібно скористатися сезоном і закатати їх якомога більше, щоб взимку можна було насолоджуватися приємним смаком
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки