Хрусткі малосольні огірки рецепт з фото
Дорогі мої читачі, всім привіт. Ви хочете хрусткі малосольні огірки приготувати? Тоді скористайтеся моїм улюбленим рецептом приготування дуже смачних огірочків в домашніх умовах.
Хрусткі малосольні огірки
цього року вдався на славу урожай огірків, і коли ми їх наїлися у свіжому вигляді вдосталь, вже хочеться чогось кисленького і солоненького. Я не кажу про мариновані огірки, які на зиму заготовлюються.
Особливе місце займають малосольні огірочки, їм просто немає ціни. Та й малосолить їх можна в будь-який зручний для вас час року і зовсім не обов'язково це робити саме влітку. А скільки рецептів усяких... — просто неможливо порахувати.
А ще цей рецепт гарний тим, що коли буде з'їдатися малосольні огірки, розсіл можна буде ще разочок додати свіженьких огірочків малосолиться. Злегка економно виходить, але все одно смачно.
А сам розсіл не виливайте, приготуйте і спробуйте сільський холодник на розсолі, дуже смачний!
Щоб приготувати хрусткі огірочки і малосольні, підготуйте:
- Огірки;
- Парочка листя хрону;
- Стебла кропу разом з парасольками (теж пару штук);
- Гілка з листям смородини (з десяток листочків);
- Гарна головка часнику;
- Солі 3 ст. ложки з верхом.
Як приготувати самому хрусткі малосольні огірки
У мене зелененьких багато і вони крупноватые, тому я їх буду готувати в 5-ти літровому відрі. А ви можете скласти їх у банку 3-х л., тоді солі та інших інгредієнтів візьміть вдвічі менше.
Сполосніть листя хрону, смородини і стебла кропу. Помийте огірки і зріжте хвостики. Очистіть часник, якщо зубчики великі, то розрізати навпіл.
В чистий посуд укладіть на дно листя хріну і кріп.
Смородинові листя з часником.
Зручно покладіть огірки.
Залийте звичайною сирою водою.
Тепер цю воду злийте в окрему тару, всипте сіль і розмішайте, щоб вона повністю розчинилася.
Залийте наші огірочки вийшла солоною водою і укладіть зверху лист хрону.
Накрийте тарілкою, перевернутої догори дном, злегка притиснувши і втопивши її в розсолі, приберіть посуд з огірками молосолиться при кімнатній температурі в затишне місце.
На наступний день хрусткі малосольні огірки цілком вже готові і переставити їх можна в прохолодне місце або в холодильник.
З молодою картоплею хрусткі огірки — в самий раз, та якщо ще й вприкуску з солоним домашнім салом. Чому не проста сільська їжа? І смачно, і звичайно ж корисно.
А якщо їх залишити і далі киснути, то вийдуть дуже сильний кислі, як бочкові, з яких розсольник дуже смачний виходить.
p.s. Ось такий мій рецепт – не накладний і простий. А якими способами ви готуєте хрусткі огірочки? Поділіться, не скупіться. Читачі вам тільки Спасибі скажуть. Буду вдячна якщо розповісте про рецепт своїм друзям. Ну і не забувайте завжди залишатися в курсі.