» » Огірки на зиму без стерилізації

Огірки на зиму без стерилізації


Хрусткі огірочки мариновані – завжди відмінне доповнення до будь-якого столу. Тому потрібно скористатися сезоном і закатати їх якомога більше, щоб взимку можна було насолоджуватися приємним смаком домашніх заготовок. Іноді у господинь огірки виходять не дуже хрусткі, кислі або взагалі зіпсовані. Цей рецепт огірків без стерилізації з яблучним оцтом допоможе вам приготувати вам по-справжньому смачні консервовані огірочки, щоб ваша сім'я насолоджувалася ними в холодну пору року.

Огірки на зиму без стерилізації

Огірки на зиму без стерилізації

рецепт з яблучним оцтом

Пропорції вказані на банку об'ємом 3 л. Сіль, цукор і фруктовий оцет для приготування маринаду наводяться з розрахунку на 1 літр води.

Інгредієнти:

  • Огірки – біля 1 кг;
  • Зелень – невеликий пучок;
  • Перець чилі – 1 шт.;
  • Запашний перець – 5-10 горошин;
  • Часник – 1 головка;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Яблучний оцет – 150 мл

Процес приготування:

Рецепт огірків без стерилізаціїПриготуємо продукти для консервації. Огірки краще використовувати максимально свіжі. Це і є один із секретів хрустких огірочків в банку. Підготуємо також зелень. Її можна брати найрізноманітнішу, починаючи від банальної петрушки і кропу, закінчуючи свіжим хріном і естрагоном.

Хрусткі огірки без стерилізаціїПлоди потрібно помити, обрізати хвостики. Великі огірки розрізати на 2-3 частини, маленькі можна укладати в трилітрову банку цілими. Особливо цікаво влаштовувати маленькі огірки корнішони, які ще навіть не зовсім дозріли. На столі вони будуть виглядати більш красиво і витончено.

Наповнювати банку потрібно разом із зеленню. На дно спочатку потрібно кинути кілька горошин запашного перцю. Зверху можна навіть додати декілька листків запашної чорної смородини або вишні. Це додасть маринаду особливий аромат. Можна також використовувати парасольки кропу. Не забуваємо про часник. Зубчики потрібно додавати в банку очищеними і порізаними пластинками.

Як маринувати огірки без стерилізаціїТепер сама відповідальна частина. Огірки в трилітрових банках потрібно залити окропом і через годину злити воду. Закип'ятити нову порцію води і цю процедуру повторити 2 рази.

Консервовані огірки без стерилізаціїНа третій раз воду зливаємо в окрему чашку, щоб виміряти її кількість і приготувати маринад.

Маринад для хрумких огірківЗ розрахунку на 1 літр додаємо сіль, цукор і яблучний оцет, зазначені в рецепті. Для аромату можна додати ще кілька горошин запашного перцю і листя малини. Киплячий маринад повинен залишатися на вогні до тих пір, поки цукор і сіль остаточно не розчиняться.

Огірки з яблучним оцтомТепер можна залити розсолом огірки і приступити до консервації. Однак попередньо потрібно обов'язково прокип'ятити кришку.

Огірки на зиму без стерилізаціїБанки з заготовками готові. Добу їх краще тримати в перевернутому стані під пледом, а потім перемістити в темне прохолодне місце на зберігання до зими.

За рецепт і покрокові фото заготовки хрустких маринованих огірків без стерилізації дякуємо Аліме Акмоллаеву.

Можливо, вам буде цікавий рецепт консервування різаних огірків з винним оцтом в маленьких банках:

Огірки різані на зиму з винним оцтом Як консервувати огірки різане шматочками -->>

Радимо прочитати

Огірки з перцем на зиму
Огірки з перцем на зиму
Для того щоб взимку смачно «полопати», потрібно влітку добре потопати, саме так казала моя бабуся. А адже це правда, пораючись влітку і восени над заготовками, ми гарантуємо собі різноманітність на
Огірки різані на зиму
Огірки різані на зиму
Неймовірно смачні і ароматні шматочки хрустких зелених плодів, створені з додаванням винного оцту - відмінна знахідка для виготовлення гамбургерів, салати і піца. Консервовані різані огірки відмінно
Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму
Коли настає пора заготівель на зиму, справжні господині починають шукати цікаві рецепти. Вашій увазі запропонований незвичайний рецепт салату з огірків і моркви. Огірки по-корейськи на зиму виходять
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи мариновані по даному рецепту кисло-солодкі на смак і дуже хрусткі. Такі болгарські огірки на зиму зручно консервувати в літрових банках. Представлений рецепт огірків без
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки