Огірки з перцем на зиму
Для того щоб взимку смачно «полопати», потрібно влітку добре потопати, саме так казала моя бабуся. А адже це правда, пораючись влітку і восени над заготовками, ми гарантуємо собі різноманітність на зимовому столі. Маринування це один з улюблених моїх розділів в кулінарній книзі, в ньому зібрано безліч рецептів, але сьогоднішній особливий, він відзначений у мене червоною галочкою, т. до. цей рецепт перевірений роками. Мариновані огірки з перцем на зиму - це відмінна закуска. Хрусткі огірочки з легким ароматом солодкого болгарського перцю і пікантністю гострого перцю Чилі, що може бути краще, про такий закуски залишається тільки мріяти.
Огірки з перцем на зиму
Маринувати огірки з перцем на зиму ми будемо без аспірину, але з оцтом, точніше з оцтовою есенцією. Перед початком консервації займіться підготовкою банок, стерилізуйте їх. Стерилізувати банки можна в духовці, мікрохвильовій печі або в мультиварці. Самий практичний спосіб стерилізації це мікрохвильовка, вона не дає тепла і за короткий час ваші банки будуть готові до подальшого процесу заготівлі огірків.
Також не забудьте про «головного героя» нашого сьогоднішнього рецепта – про огірок, його потрібно перебрати, промити і розкласти по банках. Але все по порядку, приступимо.
Пропорції для приготування пікантних огірків з перцем на зиму дані з розрахунком на 1 трилітрову банку.
Інгредієнти:
- Свіжі міцні огірочки – 2 кг
- Хрін (корінь) 7 – 9 см,
- Гвоздика,
- Чорний перець горошком,
- Запашний перець горошком,
- Насіння гірчиці за смаком
- Лавровий лист – 2 аркуша,
- Часник 4 – 5 зубчиків (великі),
- Болгарський перець 1 – 2 штуки (великі),
- Гострий перець Чилі – 0,5 стручка,
- Вода – 2,5 літра,
- Сіль (будь-яка) – 2 ст. ложки
- Цукровий пісок – 3 ст. ложки
- Оцет (есенція 70%) – 0,5 ст. ложки.
Процес приготування:
Як вже було сказано, підготуйте банки і огірки.
У кожну простерилизованную банку розкладіть нарізану тонкими пластинками очищений часник, духмяний перець горошком, чорний перець горошком, гвоздику, лавровий лист, насіння гірчиці. Не забудьте про коріння хрону, вона також додасть пікантності і аромат готовим огіркам, його потрібно очистити і нарізати невеликими брусочками. Гострий перець чилі поріжте тонкими кільцями і розкладіть по банках, в одну банку буде досить пари таких невеликих кілець.
Промиті огірочки розкладіть по банках, рекомендую викладати огірки «стоячи», так їх більше увійде в банку. Між огірками прокладете шматочки болгарського перцю, який очистіть від насіння. Коли огірків недостатньо, можна замінити частину кабачками або цукіні, нарізавши їх кружечками.
У каструлю налийте воду. Залийте киплячою водою банки з огірками і перцем. Накрийте кришками, які також треба буде простерилізувати. Залиште на 10 – 15 хвилин. Через зазначений час злийте воду назад в каструлю і знову закип'ятіть. В цей час розкладіть по банках сіль, цукровий пісок і розлийте оцет. Зверніть увагу, що рецепт розрахований на одну трилітрову банку! Залийте киплячою водою банки з огірками, лийте на цукор і сіль, щоб вони розчинилися. Потім загорніть банки спеціальним ключем для консервування. Оберніть банки з маринованими огірками ковдрою або пледом і залиште на всю ніч, до повного їх охолодження. Зберігати такі огірочки краще в прохолодному місці.
А ви пробували готувати такі мариновані огірки з болгарським перцем? Ні? Тоді чого ж ви чекаєте, огірки ще дуже дешеві, у вас є час випробувати наш рецепт. Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!
За рецепт і фото дякуємо Славяну.
Можливо, вам сподобається ще один рецепт консервованих огірків без стерилізації:
Рецепт огірків без стерилізації -->>