» » Огірки з перцем на зиму

Огірки з перцем на зиму


Для того щоб взимку смачно «полопати», потрібно влітку добре потопати, саме так казала моя бабуся. А адже це правда, пораючись влітку і восени над заготовками, ми гарантуємо собі різноманітність на зимовому столі. Маринування це один з улюблених моїх розділів в кулінарній книзі, в ньому зібрано безліч рецептів, але сьогоднішній особливий, він відзначений у мене червоною галочкою, т. до. цей рецепт перевірений роками. Мариновані огірки з перцем на зиму - це відмінна закуска. Хрусткі огірочки з легким ароматом солодкого болгарського перцю і пікантністю гострого перцю Чилі, що може бути краще, про такий закуски залишається тільки мріяти.

Огірки з перцем на зиму

Огірки з перцем на зиму

Маринувати огірки з перцем на зиму ми будемо без аспірину, але з оцтом, точніше з оцтовою есенцією. Перед початком консервації займіться підготовкою банок, стерилізуйте їх. Стерилізувати банки можна в духовці, мікрохвильовій печі або в мультиварці. Самий практичний спосіб стерилізації це мікрохвильовка, вона не дає тепла і за короткий час ваші банки будуть готові до подальшого процесу заготівлі огірків.

Також не забудьте про «головного героя» нашого сьогоднішнього рецепта – про огірок, його потрібно перебрати, промити і розкласти по банках. Але все по порядку, приступимо.

Пропорції для приготування пікантних огірків з перцем на зиму дані з розрахунком на 1 трилітрову банку.

Інгредієнти:

  • Свіжі міцні огірочки – 2 кг
  • Хрін (корінь) 7 – 9 см,
  • Гвоздика,
  • Чорний перець горошком,
  • Запашний перець горошком,
  • Насіння гірчиці за смаком
  • Лавровий лист – 2 аркуша,
  • Часник 4 – 5 зубчиків (великі),
  • Болгарський перець 1 – 2 штуки (великі),
  • Гострий перець Чилі – 0,5 стручка,
  • Вода – 2,5 літра,
  • Сіль (будь-яка) – 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 3 ст. ложки
  • Оцет (есенція 70%) – 0,5 ст. ложки.

Процес приготування:

Огірки з перцем на зиму рецептЯк вже було сказано, підготуйте банки і огірки.

Огірки з перцем і часником на зимуУ кожну простерилизованную банку розкладіть нарізану тонкими пластинками очищений часник, духмяний перець горошком, чорний перець горошком, гвоздику, лавровий лист, насіння гірчиці. Не забудьте про коріння хрону, вона також додасть пікантності і аромат готовим огіркам, його потрібно очистити і нарізати невеликими брусочками. Гострий перець чилі поріжте тонкими кільцями і розкладіть по банках, в одну банку буде досить пари таких невеликих кілець.

Огірки з перцем мариновані на зимуПромиті огірочки розкладіть по банках, рекомендую викладати огірки «стоячи», так їх більше увійде в банку. Між огірками прокладете шматочки болгарського перцю, який очистіть від насіння. Коли огірків недостатньо, можна замінити частину кабачками або цукіні, нарізавши їх кружечками.

Огірки з перцем і кабачкамиУ каструлю налийте воду. Залийте киплячою водою банки з огірками і перцем. Накрийте кришками, які також треба буде простерилізувати. Залиште на 10 – 15 хвилин. Через зазначений час злийте воду назад в каструлю і знову закип'ятіть. В цей час розкладіть по банках сіль, цукровий пісок і розлийте оцет. Зверніть увагу, що рецепт розрахований на одну трилітрову банку! Залийте киплячою водою банки з огірками, лийте на цукор і сіль, щоб вони розчинилися. Потім загорніть банки спеціальним ключем для консервування. Оберніть банки з маринованими огірками ковдрою або пледом і залиште на всю ніч, до повного їх охолодження. Зберігати такі огірочки краще в прохолодному місці.

А ви пробували готувати такі мариновані огірки з болгарським перцем? Ні? Тоді чого ж ви чекаєте, огірки ще дуже дешеві, у вас є час випробувати наш рецепт. Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!

За рецепт і фото дякуємо Славяну.

Можливо, вам сподобається ще один рецепт консервованих огірків без стерилізації:

Огірки на зиму без стерилізації Рецепт огірків без стерилізації -->>

Радимо прочитати

Салат з огірків і помідорів на зиму
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салати завжди залишаються смачним гарніром до будь-якого основного блюда. Взимку до столу особливо не вистачає смачного доповнення зі свіжих овочів. Консервовані помідори з огірками є відмінним
Гострі огірки на зиму
Гострі огірки на зиму
Коли полички засіків заставлені традиційними і звичними заготовками, які трохи набили оскому, хочеться трохи поекспериментувати, зробити кілька незвичайних варіантів консервації. Пропонуємо апетитні
Огірки різані на зиму
Огірки різані на зиму
Неймовірно смачні і ароматні шматочки хрустких зелених плодів, створені з додаванням винного оцту - відмінна знахідка для виготовлення гамбургерів, салати і піца. Консервовані різані огірки відмінно
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи мариновані по даному рецепту кисло-солодкі на смак і дуже хрусткі. Такі болгарські огірки на зиму зручно консервувати в літрових банках. Представлений рецепт огірків без
Огірки на зиму без стерилізації
Огірки на зиму без стерилізації
Хрусткі огірочки мариновані – завжди відмінне доповнення до будь-якого столу. Тому потрібно скористатися сезоном і закатати їх якомога більше, щоб взимку можна було насолоджуватися приємним смаком
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки