» » Гострі огірки на зиму

Гострі огірки на зиму


Коли полички засіків заставлені традиційними і звичними заготовками, які трохи набили оскому, хочеться трохи поекспериментувати, зробити кілька незвичайних варіантів консервації. Пропонуємо апетитні гострі огірки з перцем і часником в томатній заливці. Закуска виходить неймовірно ароматною, солодкий перець і часник створюють відмінний смак, додаткові спеції/прянощі роблять заливку ще більш багатою. Кожен промаринований брусочок огірка відлітає з банки один за одним. Подаємо таку закуску до будь-якої страви або в якості окремого салату. Приготувавши такі гострі огірки на зиму, ви можете бути впевнені, що ця поличка з консервованими запасами швидко спорожніє.

Гострі огірки на зиму

Гострі огірки на зиму

фото Представлений рецепт гострих огірків з томатною пастою, тому економиться час на приготування томатного соку. Плоди нарізати відразу на поздовжні шматочки. Хрусткі гостро-солодкі огірки з перцем на зиму готуються з подальшою стерилізацією.

Гострі огірки

На нашому сайті ви можете знайти інші цікаві заготовки з огірків, наприклад, огірки з кетчупом чилі.

Для початку готуємо огірки – беремо щільні плоди, які мають жорстку і тонку шкірку, дрібні, практично не помітні, насіння всередині. Перевіряємо, щоб огірочки не горчили.

Рецепт огірків гостро солодких

Інгредієнти:

  • огірки – 700 г
  • перець – 270 г,
  • часник – 70 р,
  • цукор – 40 г,
  • сіль – 5 г,
  • томатна паста – 30 г
  • вода 750-800 мл
  • оцет – 20 мл
  • паприка – 7 г,
  • лимонний перець – 5 р,
  • коріандр – 2 г,
  • перець чорний мелений 3-5 м,
  • лавровий лист 1-2 шт.,
  • запашний перець горошком – 3 шт.

Процес приготування:

Вимиваємо огірки під прохолодною водою, просушуємо, розрізаємо на невеликі довгасті брусочки.

Гострі часточками огірки

В сотейник вливаємо відміряну кількість чистої бутильованої води, додаємо томатну пасту і всі спеції, кількість можете регулювати під свій смак. Кидаємо лавровий лист, але перед тим, як заготівлю будемо розкладати по банках, лавровий лист отфильтровываем і викидаємо. Додаємо сіль і цукор.

Томатний соус для гострих огірків

Слідом закладаємо до томатній заливці нарізаний солодкий перець, попередньо очистивши і вимивши його. Спосіб нарізки вибираємо будь – смужки або довгасті брусочки. Потрібну кількість часнику очищаємо, моєму і просушуємо, подрібнюємо в саму дрібну стружку, скориставшись теркою або спеціальним пресом для часнику. Закладаємо часник в сотейник до решти інгредієнтів. Проварюємо ароматну томатну заливку протягом п'яти хвилин, після закипання.

Перець в томатному соусі для огірків

Тепер закладаємо огіркові брусочки. Продовжуємо варіння наступні п'ять-сім хвилин. Наприкінці варіння вливаємо норму оцту, доводимо до кипіння, знімаємо з плити.

Огірки гострі в томатному соусі рецепт з фото

Розкладаємо огірочки по заздалегідь простерилизованным банкам, обов'язково заливаємо ароматний соус. Наповнюємо банку доверху. Тепер необхідна додаткова стерилізація – відправляємо пів літрові банки в каструлю з водою, на дно не забуваємо укласти рушник. Стерилізуємо огірки протягом 10 хвилин (після закипання води в каструлі).

Огірки з гострим перцем

Все, герметично затягуємо банки кришками, перевіряємо точність закачування, щоб не просочувалась рідина і виходив не повітря. Перевертаємо баночки кришкою вниз, вкриваємо теплою ковдрою/пледом, залишаємо на 24 години. Прибираємо заготовку на полицю прохолодного темного приміщення.

Огірки з перцем на зиму

Приємного апетиту!

Солодко гострі огірки

За рецепт і фото дякуємо Олену.

Радимо прочитати

Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Огірки з перцем на зиму
Огірки з перцем на зиму
Для того щоб взимку смачно «полопати», потрібно влітку добре потопати, саме так казала моя бабуся. А адже це правда, пораючись влітку і восени над заготовками, ми гарантуємо собі різноманітність на
Огірки різані на зиму
Огірки різані на зиму
Неймовірно смачні і ароматні шматочки хрустких зелених плодів, створені з додаванням винного оцту - відмінна знахідка для виготовлення гамбургерів, салати і піца. Консервовані різані огірки відмінно
Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму
Коли настає пора заготівель на зиму, справжні господині починають шукати цікаві рецепти. Вашій увазі запропонований незвичайний рецепт салату з огірків і моркви. Огірки по-корейськи на зиму виходять
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи мариновані по даному рецепту кисло-солодкі на смак і дуже хрусткі. Такі болгарські огірки на зиму зручно консервувати в літрових банках. Представлений рецепт огірків без
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки