Гострі огірки на зиму
Коли полички засіків заставлені традиційними і звичними заготовками, які трохи набили оскому, хочеться трохи поекспериментувати, зробити кілька незвичайних варіантів консервації. Пропонуємо апетитні гострі огірки з перцем і часником в томатній заливці. Закуска виходить неймовірно ароматною, солодкий перець і часник створюють відмінний смак, додаткові спеції/прянощі роблять заливку ще більш багатою. Кожен промаринований брусочок огірка відлітає з банки один за одним. Подаємо таку закуску до будь-якої страви або в якості окремого салату. Приготувавши такі гострі огірки на зиму, ви можете бути впевнені, що ця поличка з консервованими запасами швидко спорожніє.
Гострі огірки на зиму
фото Представлений рецепт гострих огірків з томатною пастою, тому економиться час на приготування томатного соку. Плоди нарізати відразу на поздовжні шматочки. Хрусткі гостро-солодкі огірки з перцем на зиму готуються з подальшою стерилізацією.
На нашому сайті ви можете знайти інші цікаві заготовки з огірків, наприклад, огірки з кетчупом чилі.
Для початку готуємо огірки – беремо щільні плоди, які мають жорстку і тонку шкірку, дрібні, практично не помітні, насіння всередині. Перевіряємо, щоб огірочки не горчили.
Інгредієнти:
- огірки – 700 г
- перець – 270 г,
- часник – 70 р,
- цукор – 40 г,
- сіль – 5 г,
- томатна паста – 30 г
- вода 750-800 мл
- оцет – 20 мл
- паприка – 7 г,
- лимонний перець – 5 р,
- коріандр – 2 г,
- перець чорний мелений 3-5 м,
- лавровий лист 1-2 шт.,
- запашний перець горошком – 3 шт.
Процес приготування:
Вимиваємо огірки під прохолодною водою, просушуємо, розрізаємо на невеликі довгасті брусочки.

В сотейник вливаємо відміряну кількість чистої бутильованої води, додаємо томатну пасту і всі спеції, кількість можете регулювати під свій смак. Кидаємо лавровий лист, але перед тим, як заготівлю будемо розкладати по банках, лавровий лист отфильтровываем і викидаємо. Додаємо сіль і цукор.

Слідом закладаємо до томатній заливці нарізаний солодкий перець, попередньо очистивши і вимивши його. Спосіб нарізки вибираємо будь – смужки або довгасті брусочки. Потрібну кількість часнику очищаємо, моєму і просушуємо, подрібнюємо в саму дрібну стружку, скориставшись теркою або спеціальним пресом для часнику. Закладаємо часник в сотейник до решти інгредієнтів. Проварюємо ароматну томатну заливку протягом п'яти хвилин, після закипання.

Тепер закладаємо огіркові брусочки. Продовжуємо варіння наступні п'ять-сім хвилин. Наприкінці варіння вливаємо норму оцту, доводимо до кипіння, знімаємо з плити.

Розкладаємо огірочки по заздалегідь простерилизованным банкам, обов'язково заливаємо ароматний соус. Наповнюємо банку доверху. Тепер необхідна додаткова стерилізація – відправляємо пів літрові банки в каструлю з водою, на дно не забуваємо укласти рушник. Стерилізуємо огірки протягом 10 хвилин (після закипання води в каструлі).

Все, герметично затягуємо банки кришками, перевіряємо точність закачування, щоб не просочувалась рідина і виходив не повітря. Перевертаємо баночки кришкою вниз, вкриваємо теплою ковдрою/пледом, залишаємо на 24 години. Прибираємо заготовку на полицю прохолодного темного приміщення.

Приємного апетиту!

За рецепт і фото дякуємо Олену.