» » Гострі баклажани на зиму в томаті

Гострі баклажани на зиму в томаті


Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками, цибулю приємно похрускує. Зручно, що це салат з баклажанів на зиму зовсім не вимагає стерилізації. А ще баклажани без масла! Заливаються тільки томатним соусом, тому особливо сподобаються любителям рахувати калорії.

Гострі баклажани на зиму з цибулею в томаті

Гострі баклажани на зиму

Баклажани вже давно і надовго завоювали симпатії гурманів. Із-за вмісту корисних речовин його називають «ягодою довголіття», а завдяки смаковим якостям, баклажан з чистою совістю можна назвати царем овочів. В залежності від сорту, баклажани бувають різної форми і кольорів. Але нам звичніше довгасті плоди темно-фіолетового кольору сортів «Алмаз» і «Чорний красень».

Для приготування заготовок на зиму вибирайте молоді, тільки зібрані баклажани (але не зелені). Вони містять менше соланіну, чим більш зрілі, тому і не гірчать. Якщо ж в ступені зрілості «синеньких» ви маєте сумніви, тоді перед вживанням опустіть їх на кілька годин у солону воду – зайва гіркота зникне.

Рецепт гострих баклажанів на зиму

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Ріпчаста цибуля – 500 г
  • Помідори – 800 г
  • Чорний мелений перець – 1 ч. л.
  • Пекучий перець – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет – 100 мл

Процес приготування:

насамперед з томатів приготуйте сік зручним для вас способом: овочі пропустіть через м'ясорубку або соковижималку, а можна скористатися заглибним блендером. Для консервації цілком згодиться сік разом з насінням.

Томат для баклажанів на зиму

В подрібнені помідори, додайте цукор, сіль, оцет, чорний і дрібно нарізаний гострий перець. Всі інгредієнти ретельно перемішайте, каструлю з вмістом накрийте кришкою, відправте на повільний вогонь. Томатну масу прокип'ятіть протягом 10 хвилин.

Томатний соус для баклажанів на зиму

А поки займіться баклажанами. Плоди ретельно вимийте під проточною водою. Знімати шкірку не обов'язково. Кожен баклажан розрізати уздовж навпіл, потім упоперек на шматочки середнього розміру (2 – 2,5 см завтовшки). Часточки відправте в каструлю з томатом. Проваріть 5 хвилин.

Шматочки баклажанів в гострий салат на зиму

Слідом за баклажанами в каструлю покладіть очищений і нарізаний тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Варіть овочі 15 хвилин з моменту закипання.

Баклажани з цибулею на зиму

Чисті стерильні банки наповніть киплячій овочевий масою, закрийте прокип'яченими металевими кришками.

Баклажани без стерилізації на зиму

Банки з салатом з баклажанів накрийте теплим пледом і дайте настоятися неї менше доби. Після чого гострі баклажани на зиму приберіть на зберігання в темне, сухе місце.

Баклажани в томаті на зиму гострі Як приготувати гострі баклажани на зиму: рецепт і фото від Ксенії.

Радимо прочитати

Салат з баклажанами і яйцями
Салат з баклажанами і яйцями
Смачний і поживний салат можна приготувати з баклажанами і яйцями. Всього у складі салату буде невелика кількість інгредієнтів, додамо маринований цибулю і майонез, тому смакове соло буде виконувати
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування
Баклажани в аджике на зиму
Баклажани в аджике на зиму
Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки