» » Баклажани в аджике на зиму

Баклажани в аджике на зиму


Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто, але дуже смачно, як виявилося в підсумку.

Баклажани в аджике на зиму

Баклажани в аджике на зиму

Перед тим як потрапити на наші столи сині баклажани пройшли дуже довгий шлях. Розпочався він з Індії і пролягав через країни Азії. Хоча й інші країни теж хочуть присвоїти собі статус батьківщини баклажанів, але навіщо сперечатися з цього приводу, краще створювати нові рецепти з цього чудового овочу. Ось так і сьогодні я хотіла поділитися з вами своїм новим рецептом, може для когось це вже не новинка, але для мене аджика з баклажанами – знахідка! Ідеальне поєднання інгредієнтів, великі шматочки баклажанів, пікантність від гострого перцю, все в одній баночці. Прекрасна закуска або доповнення до будь-яких страв.

Для приготування пікантну закуску з баклажанів в аджике знадобляться

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Помідори (зрілі, соковиті і м'ясисті) – 1,5 кг,
  • Морква – 0,5 кг,
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Гострий перець – 1 стручок (середній),
  • Часник – 50 грам,
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Томатна паста (за бажанням) 2 – 3 ст. ложки
  • Цукровий пісок - 0,5 склянки
  • Оцтова есенція (70%) – 1,5 ст. ложки,
  • Рослинна олія (рафінована) – 1 склянку
  • Чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування:

Заготівля аджики з баклажанів цибулі, морквиДля початку підготуємо всі інгредієнти. Всі овочі промийте, часник і цибулю очистіть від лушпиння.

Часник пропустіть через чеснокодавку, а цибулю поріжте на 4 – 6 частин. Очищену моркву розріжте на кілька частин. Помідори для даної заготовки краще взяти грунтові, вони більш соковиті і м'ясисті, ніж магазинні. Томати промийте і розріжте на кілька частин.

Баклажани шматочкамиПромиті баклажани наріжте невеликими брусочками довжиною 7 - 9 див.

Томат для аджикиТепер треба пропустити через м'ясорубку підготовлені помідори. Потім перелити томатну масу в глибоку каструлю з товстими стінками, додайте рослинне масло і поставте на вогонь. Довести до кипіння. За бажанням можна додати пару столових ложок томатної пасти, так маса набуде більш насичений колір і аромат.

Баклажани в аджике рецептУ киплячий томатний соус перекладіть баклажани і зменшіть вогонь до середнього. Перемішайте і варіть 10 хвилин.

Морква цибуля для аджикиПоки варяться баклажани треба пропустити через м'ясорубку моркву, цибулю і гострий перчик. Овочеву масу з моркви, гострого перцю, ріпчастої цибулі і часнику відправляємо в загальну каструлю, перемішуємо. Проварюємо ще 5 хвилин.

Баклажани в аджике без стерилізаціїТепер слід додати баклажани цукровий пісок, сіль і чорний мелений перець, перемішати і варити до м'якості баклажанів. На це піде близько 20 хвилин. В кінці додати оцет і знову довести аджику до кипіння масу.

Поки заготовка з баклажанів готується, стерилізуйте банки. Краще вибирати невеликі баночки не більше півлітра. Не забудьте про кришки, їх також слід промити і прокип'ятити, або залити окропом. Гарячий салат з баклажанів розкладіть по стерилізованим баночках, і відразу ж загорніть на зиму підготовленими кришками.

Обов'язково укутайте банки теплим пледом і залиште до повного охолодження. Ну, а потім відправляйте в прохолодне місце для подальшого зберігання.

Баклажани в аджикеТака проста, на перший погляд, заготівля внесе різноманітність у ваш зимовий раціон харчування і зробить його ще більш насиченим і ситним без всяких сумнівів! Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!

За рецепт і покрокові фото приготування баклажанів з аджикою дякуємо Славяну.

Можливо, вам сподобається рецепт смажених баклажанів на зиму:

баклажани смажені в маслі Як приготувати смажені баклажани -->>

Радимо прочитати

Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Салат з баклажанами і яйцями
Салат з баклажанами і яйцями
Смачний і поживний салат можна приготувати з баклажанами і яйцями. Всього у складі салату буде невелика кількість інгредієнтів, додамо маринований цибулю і майонез, тому смакове соло буде виконувати
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки