Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але і виглядає вельми ефектно, чим викликає апетит у всіх без винятку.
Крім самих синеньких вам знадобиться помідори, часник, моркву і сир, хоча з начинкою можна сміливо експериментувати, використовуючи, наприклад, м'ясний фарш або болгарський перець.
Фаршировані баклажани запечені в духовці
Відомі кілька способів приготування фаршированих баклажанів – човником, віялом і гармошкою. Я запропоную останній.
рецепт з морквою, часником, сиром і помідорами
Звісно, ви беріть стільки баклажанів, скільки вам необхідно, і відповідно з вказаною кількістю інших інгредієнтів, скорегуйте порції.
Для приготування вам будуть потрібні
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.,
- помідори 1-2 шт.,
- морква – 1 шт.,
- часник 2-3 зубчики,
- сир – 100 г
- масло рослинне – 50 мл,
- сіль – ½ ч. л.,
- майонез – 1 ст. л.
Процес приготування:
Для запеченої гармошки з баклажана на кожному сиром підготовленому овоче потрібно зробити поперечні надрізи по всій поверхні плоду, відступаючи від кожного близько 1 см і не дорізуючи до кінця 0,5-0,7 див.

Щедро посипати сіллю, щоб вона потрапила і в розрізи і залишити на кілька хвилин. Це дозволить позбавитися від гіркоти.

В цей час підготувати овочі, якими будемо фарширувати «синенькі». Нарізати помідори тонкими пластинками. В залежності від розміру томату можна розрізати плід спочатку навпіл і тільки потім тонкі скибочки.
Морква (сиру) нарізати кружечками як можна тонше. Тут відмінно допоможе овочерізка з різними насадками.

Сир натерти на крупній тертці або з допомогою сырорезки нарізати скибочками. Часник пропустити через прес.

Баклажани помити від солі, обсушити серветкою і ретельно змастити рослинним маслом, не пропускаючи жодного розрізу. Це дозволить приготувати баклажани соковитими, а не сухими.
У кожен надріз закласти невелику кількість часнику, шматочок томату або кілька кружечків моркви (чергуючи їх).

Потім розподілити сир.

Форму для запікання або на деко застелити пергаментним папером і викласти на неї фаршировані баклажани. Запікати в попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Звичайно, час приготування безпосередньо залежить від розміру баклажанів. Їх готовність можна буде перевірити, проткнув виделкою, м'якоть повинна стати м'якою.
Для того щоб баклажани красиво підрум'янилися і вкрилися апетитною скоринкою, необхідно змастити «гармошку» майонезом і відправити в духовку ще на 7-10 хвилин (можна включити режим гриль).

Страву прикрасити листям зеленого салату і часточками помідорів, акуратно викласти на нього фарширований баклажан запечений. При бажанні посипати петрушкою.
Готуємо швидко, їмо з задоволенням! Приємного апетиту!
Автор рецепта і фото: Олена Нечаєва