» » Фаршировані баклажани в духовці

Фаршировані баклажани в духовці


Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але і виглядає вельми ефектно, чим викликає апетит у всіх без винятку.

Крім самих синеньких вам знадобиться помідори, часник, моркву і сир, хоча з начинкою можна сміливо експериментувати, використовуючи, наприклад, м'ясний фарш або болгарський перець.

Фаршировані баклажани запечені в духовці

Відомі кілька способів приготування фаршированих баклажанів – човником, віялом і гармошкою. Я запропоную останній.

Фаршировані баклажани в духовці

рецепт з морквою, часником, сиром і помідорами

Звісно, ви беріть стільки баклажанів, скільки вам необхідно, і відповідно з вказаною кількістю інших інгредієнтів, скорегуйте порції.

Для приготування вам будуть потрібні

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.,
  • помідори 1-2 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • часник 2-3 зубчики,
  • сир – 100 г
  • масло рослинне – 50 мл,
  • сіль – ½ ч. л.,
  • майонез – 1 ст. л.

Процес приготування:

Для запеченої гармошки з баклажана на кожному сиром підготовленому овоче потрібно зробити поперечні надрізи по всій поверхні плоду, відступаючи від кожного близько 1 см і не дорізуючи до кінця 0,5-0,7 див.

Як приготувати фаршировані баклажани в духовці

Щедро посипати сіллю, щоб вона потрапила і в розрізи і залишити на кілька хвилин. Це дозволить позбавитися від гіркоти.

Солоні фаршировані баклажани

В цей час підготувати овочі, якими будемо фарширувати «синенькі». Нарізати помідори тонкими пластинками. В залежності від розміру томату можна розрізати плід спочатку навпіл і тільки потім тонкі скибочки.

Морква (сиру) нарізати кружечками як можна тонше. Тут відмінно допоможе овочерізка з різними насадками.

Морква і помідори фаршировані баклажани

Сир натерти на крупній тертці або з допомогою сырорезки нарізати скибочками. Часник пропустити через прес.

Сир з часником в фаршировані баклажани

Баклажани помити від солі, обсушити серветкою і ретельно змастити рослинним маслом, не пропускаючи жодного розрізу. Це дозволить приготувати баклажани соковитими, а не сухими.

У кожен надріз закласти невелику кількість часнику, шматочок томату або кілька кружечків моркви (чергуючи їх).

Рецепт фаршированих баклажанів

Потім розподілити сир.

Баклажани фаршировані з морквою

Форму для запікання або на деко застелити пергаментним папером і викласти на неї фаршировані баклажани. Запікати в попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Звичайно, час приготування безпосередньо залежить від розміру баклажанів. Їх готовність можна буде перевірити, проткнув виделкою, м'якоть повинна стати м'якою.

Для того щоб баклажани красиво підрум'янилися і вкрилися апетитною скоринкою, необхідно змастити «гармошку» майонезом і відправити в духовку ще на 7-10 хвилин (можна включити режим гриль).

Гармошка з баклажанів

Страву прикрасити листям зеленого салату і часточками помідорів, акуратно викласти на нього фарширований баклажан запечений. При бажанні посипати петрушкою.

Готуємо швидко, їмо з задоволенням! Приємного апетиту!

Автор рецепта і фото: Олена Нечаєва

Радимо прочитати

Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки