Помідори фаршировані рисом і яйцями рецепт фото

Привіт всім, хто завітав до мене у гості. Сьогодні пропоную приготувати страву запечені в духовці помідори фаршировані рисом і яйцями по простому рецептом. Його я відношу до універсальних рецептів, який взявши за основу, фарширувати ви можете використовуючи в якості начинки все що завгодно. Гарячу закуску можна подати на обід і вечерю. Ну і звичайно ж на святковий стіл.
Помідори, фаршировані рисом і яйцями
Для приготування фаршированих помідорів краще брати томати середньої величини, що б вони були стиглі, але тверді. В якості зелені, якщо у вас немає свіжої, то цілком можна використовувати заморожену. Щоб нафарширувати і запекти помідори вам будуть потрібні:
- 8 або 10 помідорів;
- Пучок цибулі зеленої;
- півпучка петрушки і стільки ж кропу;
- 2 яйця;
- 2 ст. ложки рису;
- Масло;
- Вершки (можна кефір або сметана);
- Перець з сіллю.
Як приготувати фаршировані помідори
Перед тим як томати фарширувати, поставте варитися яйця круто і розсипчастий рис. Помідори помийте, обітріть їх від води. Зріжте верхівку
Акуратно, з допомогою чайної ложки, зсередини видаліть всю м'якоть. І покладіть отримані «стаканчики» догори дном, нехай з них стече зайвий сік. А м'якоть подрібніть.
Якщо рис вже зварився, покладіть в нього невеликий шматочок масла. Яйця очистіть і поріжте.
дрібно Наріжте цибулю і обсмажте (спасеруйте) його на вершковому маслі. У сковорідку до цибулі викладіть рис, м'якоть помідорів, яйця, подрібнену зелень і перемішайте. Тепер потрібно посолити, посипати перцем і знову перемішати. Вже можна включити духовку.
Кожен «стаканчик» всередині теж потрібно посолити і поперчити. Наповніть їх фаршем, а зверху накрийте верхівками, які зрізали.
Сковорідку або форму змастіть маслом. Покладіть помідори в один шар. Якщо у вас залишився фарш, його просто розподіліть по всьому листу.
Полийте зверху страву вершками і можете відправляти їх в духовку для запікання. Щоб запекти помідори 20 хвилин буде достатньо.
Ось яка краса у нас вийшла помідори фаршировані рисом і яйцями запечені в духовці готові.
Подавайте їх на стіл гарячими, а в якості соусу цілком можна використовувати соус в якому вони запікалися.
Смачного.
Буду дуже вдячна Вам якщо поділіться смачним рецептом з друзями. Задавайте питання в коментарях, якщо щось не зрозуміло.