Перець фарширований фаршем рисом та овочами рецепт фото
мої Друзі, привіт всім. Особливо в сезон перців я дуже люблю готувати перець фарширований фаршем і рисом та мені здається, що, скільки б його не з'їв – хочеться ще і ще. Принаймні, мої діти готові його їсти хоч кожен день. Адже будь-яке блюдо, в якому є хоча б половинка перчинки, вже набуває шикарний смак.
Перець фарширований фаршем і рисом
Виявляється, що фарширувати болгарський перець можна чим завгодно, так само як і фаршировані баклажани подивіться цей рецепт. Наприклад, рисом і фаршем, як найбільш поширеною і популярною начинкою.
Рис можна замінити гречкою або вівсяної крупою, а замість фаршу взяти дрібно порзане на шматочки м'ясо (свинина, яловичина, навіть дичина). До речі, якщо у вас є хороший шматочок свинини, то приготуйте з неї соковиті рулетики – тут рецепт, не пошкодуєте.
Фарширують це болгарське диво і просто овочами, капустою і морквою. А адже з капусти можна і дуже смачні ліниві голубці приготувати.
Навіть сир з сиром здорово для начинки підійдуть, не кажучи вже про яблуках, грушах і т. д.
У фарш можна додати укропчик порізаний або петрушку, а можна — обсмажені цибулю з морквою, тоді фаршировані перці будуть соковитіше. Але в цей раз я готувала трохи інакше, а смак вийшов зовсім не гірше.
Не буду приховувати, це блюдо я готую завжди на око. Тому, що болгарський перець, як відомо, буває різний: м'ясистий і дрібний (як у мене) і з тонкими стінками, як середніх розмірів, так і великий. У мене було 15 невеликих, але дуже м'ясистих перчинок.
Для приготування фаршированих перців підготуйте:
- Приблизно 10 середніх перчинок;
- змішаного фаршу 0,5 кг;
- 1,5 Склянки рису;
- цибулі 2 шт. великого;
- Такі ж 2 морквини;
- склянку води;
- масло рослинне;
- Сіль зі спеціями.
Як приготувати перець фарширований фаршем і рисом
Відваріть рис. Я його варю в підсоленій воді до готовності, загляньте сюди. Тому що коли нафарширований перець буде тушкуватися, недоваренный рис почне розбухати і начинка стане вилазити назовні.
Тим часом помийте і очистіть перчики, то ж виконайте з цибулею і з морквою.
Приготуємо начинку. У миску викладіть фарш, рис, приправу.
Перемішайте дуже добре, спробуйте на сіль, якщо необхідно, то підсолити.
З допомогою чайної ложечки щільно начиніть перчинки приготовленої начинкою.
Складіть їх в каструлю і влийте воду.
Обсмажте цибулю на олії, викладіть натерту моркву.
Перемішайте, обсмажте вже всі разом, підсолити і додайте приправу.
Якщо у вас залишилася начинка з фаршу з рисом, можна скористатися цим рецептом або ж зробити як я. Викладаємо її на сковорідку, перемішуємо, злегка обсмажуємо.
Вміст сковороди викладаємо в каструлю на фаршировані перчики і розподіляємо рівномірно.
Накриваємо кришкою і після закипання вже на малому вогні тушкуємо близько 40 хвилин.
Час минув, а запах який! Перець фарширований фаршем і рисом готовий, можна пробу знімати.
Відео рецепт фаршированих перців подивіться:
Смачного.
p.s. А які рецепти фаршированих перців знаєте ви? Готуйте, пробуйте і заходьте частіше. Буду всім вдячна, якщо пройдетеся по кнопочках соціальних мереж. Рекомендую залишити свій e-mail і отримувати на нього мої рецепти.
З вами Кулінарний блог «Смакота будинку»