Салат з рисом на зиму, рецепт овочевого салату з рисом на зиму

Всім привіт. Пропоную продовжити рубрику «Домашні заготовки». Сьогодні буду готувати і закочувати салат з рисом на зиму, за одно і з вами поділюся цим рецептом.
Сумніваюся, що ви цей рисовий салат поставите на святковий стіл, але все ж рекомендую таку заготовку мати у своєму арсеналі.
Салат з рисом на зиму з солодким перцем
Ось уявіть, прийшли ви з роботи втомлені і готувати ну зовсім не хочеться... а тут закуска готова, відкриєте баночку і умнете салат за обидві щоки. А якщо раптом на поріг гості з'являться, та ще й неочікувані, то йому просто ціни не буде.
Цей салат відноситься до своєрідної ледачою закуски, яку можна відкрити в будь-який момент і подати на стіл, т. к. це вже готову страву, до того ж і дуже смачне і за рахунок рису досить ситне. Його ще «Сніданок туриста» або навіть студента називають.
Сподіваюся, що ця зимова заготівля вам сподобається.
В першу чергу підготувати всі інгредієнти, а їх вам необхідно:
По 1 кг:
- солодкого болгарського перцю (будь-якого кольору);
- цибулі;
- морквини;
- помідор (червоні);
а так же:
- склянку звичайного рису (пропареного можна);
- 400мл масла рослинного;
- солі — 2ст.л;
- цукор — 3ст.л;
- 50мл оцту (9%).
За рецептом оцет можна не додавати, але мені подобається більше з оцтом.
Як приготувати на зиму овочевий салат з рисом
Зовсім не складно.
Овочі, природно, миємо, чистимо, нарізаємо.
За рецептом пропонується нарізати кубиками, а моркву на тертці. Особисто я тільки лук нарізала невеликими кубиками, а все інше: солодкий перець, помідори та моркву окремо (кожен в окрему посуд) пропустила на крупну тертку в електричній «помічниці». Вибирайте, як вам більше подобається.
Рис потрібно буде промити.
А тепер сам процес приготування:
- Вливаємо олію в каструлю і ставимо на вогонь.
- Засипаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості.
- Додаємо моркву, перемішуємо, обсмажуємо все разом хвилин 15.
- Кладемо помідори, солимо і сиплемо цукор, доводимо до кипіння.
- Тепер черга за солодким перцем. Додаємо його в загальну масу, перемішуємо і знову даємо закипіти.
- Коли овочева суміш завирує, засипаємо рис. Накриваємо кришкою і робимо маленький вогонь. Тушкуємо, періодично помішуючи, до готовності рису (приблизно близько години).
Поки салат з рисом готується, займіться банками та кришками. Помийте і постерилизуйте їх.
Якщо вже готовий рис, влийте оцет, перемішайте і через кілька хвилин вже можна готовенький салат з рисом на зиму гарячим накладати на банки.
Закатуємо і, як завжди, банки перевертаємо до охолодження.
Смачного.