Рецепт простого пісного салату
Пісний салат дуже навіть може бути ситним, особливо якщо в ньому є якась крупа. Пропонуємо рецепт простого пісного салату на основі вареної буряків і білого рису. Завдяки своєму складу і оригінальною заправці блюдо в пост виходить дуже поживним, ароматним і яскравим.
Рецепт простого пісного салату
«Пісний вечір»
Поради: Родзинки для салату можна використовувати будь-якого сорту, але обов'язково без кісточок. Яблучний оцет при бажанні можна замінити свіжовичавленим соком лимона. Якщо мед для заправки салату надто густий, то його можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, уважно стежачи при цьому за тим, щоб він не закипів.
Інгредієнти:
- буряк невеликих розмірів 3-4 шт.,
- 1 невелика цибулина
- білий рис – 1/2 склянки
- золотистий родзинки – 30 грам.
Для заправки:
- соняшникова олія – 2 столові ложки,
- яблучний оцет – 1 чайна ложка,
- рідкий мед – 1 чайна ложка,
- сіль і чорний перець – на смак.
Процес приготування:
Буряк відварити до м'якості у воді або обернути фольгою і запекти в духовці. Готовому овочу дати охолонути і тільки після цього очистити від шкірки.
Рисову крупу багаторазово промити, а потім залити холодною водою в пропорції 1:2, посолити за смаком і варити на слабкому вогні до википання всієї рідини. Готовий рис перед додаванням в салат повністю остудити.

Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати ножем, після чого з'єднати в одній мисці з остившім рисом.

Родзинки промити в холодній воді, а потім залити окропом і на 5 хвилин, відставити убік, щоб він трохи розм'як.
Варений буряк натерти на крупній тертці і разом з просушеним родзинками додати в салат.

Старанно вимішати сполучені інгредієнти.

Для заправки з'єднати і перемішати яблучний оцет, спеції, соняшникову олію і мед.

Заправити салат «Пісний вечір» ароматної заправкою, дати 30 хвилин постояти в теплі, щоб встиг промаринуватися цибулю, а потім викласти на порційну тарілку і подати на стіл.

Фото рецепт простого пісного салату від Світлани Сороки.