Смачний новорічний салат Дзвіночок
Швидкими кроками підкрадається Новий рік. Як його зустріти, що приготувати до святкового столу, як прикрасити будинок – всі ці питання дуже актуальні напередодні свята. Саме час розпочати підготовку. Одним з найголовніших питань – це складання новорічного меню, вибір найсмачніших і яскравих закусок, салатів, других страв і десертів. Пропоную приготувати смачний новорічний салат з куркою «Дзвіночок». У складі салату найбільш доступні продукти, і на святковому столі він буде виглядати дуже красиво.
Смачний новорічний салат з куркою
Дзвіночок
Для приготування салату нам знадобиться куряче м'ясо. Можна використовувати будь-яку частину курки, де є м'ясні шматочки. Якщо не хочете возитися, візьміть куряче філе, яке ну потрібно відокремлювати від кістки. М'ясо можна запекти, обсмажити або відварити, що ми і зробимо.
Інгредієнти:
- Куряче філе 200 г,
- Кукурудза консервована 130 г,
- Огірок свіжий 150 г
- Цибуля ріпчаста 130 г,
- Цибуля зелена-40 г,
- Сіль за смаком,
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез за смаком
- Лавровий лист 1 шт.,
- Перець чорний горошок 3 шт.,
- Перець духмяний горошок 3 шт.,
- Цукор 1-2 щіпки,
- Оцет яблучний 1 ст. л.,
Для прикраси:
- Твердий сир 150 г
- Моркву,
- Буряк.
Процес приготування:
У закипілу воду додайте лавровий листок, духмяний і чорний перець і трохи солі. Опустіть промите куряче м'ясо. Відваріть 20-25 хвилин після закипання. Грудку варену дістаньте з бульйону і остудіть.
Тепер замаринуем цибулину. Очистіть і дрібно наріжте. Помістіть в зручну глибоку мисочку. Налийте оцет і насипте трохи сахарку. Перемішайте і залиште на 10 хвилин маринуватися.
Свіжий, хрусткий огірок промийте і обсушіть рушником, наріжте маленькими кубиками.
До огурчику додати консервовану кукурудзу.
Злийте зайву рідину з маринованої цибулі, сам цибулю додайте в салатну миску.
Холодну куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками. Промийте і обсушіть зелений лук. Наріжте дрібно. У салатник додайте куряче м'ясо і білу частину зеленої цибулі.
Приправити меленим перцем, сіллю і майонезом. Добре перемішайте.
Підберіть відповідне блюдо для подачі салату. Викладіть салатну масу у вигляді дзвіночка.
Зверху присипте натертим твердим сиром. Прикрасьте кружечками, вирізаними з вареної моркви і буряків. Навколо дзвоника зробіть підкладку з нарізаного зеленого лука. Новорічний салат «Дзвіночок» готовий. Приємного апетиту і смачних свят!