Салат з печінкою тріски рецепти
Хто любить печінку тріски рецепти салатів будуть дуже до речі. У цьому випуску представлений не один варіант дуже смачною листкової закуски з покроковими фото від наших авторів.
Салат з печінки тріски з яйцем
Цей листковий салат чимось нагадує класичний рецепт Мімози з рибними консервами, тільки смак його набагато ніжніше. Кожен інгредієнт ми будемо викладати один на один, крім печінки. Перемішаємо печінка тріски з яйцем.
до Речі, цей варіант для різноманітності можна зробити з курячою печінкою, покришивши її через крупну тертку, але це вже інша історія.
Для святкового оформлення прикрасимо смачний салат квіткою з чіпсів, а в центрі помістимо ложечку червоної ікри.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин кількість порцій – 6.
Інгредієнти:
- Яйця -3 штуки;
- печінка тріски Консервована -200 грам;
- солодка Морква - 100 грам;
- Картопля - 2 штуки;
- Майонез 60% жирності – за смаком;
- Лук зелений - 3 стебла;
- Чіпси картопляні - 6 штук;
- Ікра червона (або імітація) - 1 столова ложка.
Етапи приготування:
Для початку нам потрібно відварити деякі інгредієнти, а саме - картоплю, яйця і моркву. Продукти добре промиваємо під водою, складаємо в сотейник і заливаємо водою, додаємо пів чайної ложки солі. Коли вода закипить, вогонь зменшуємо і на годиннику засікаємо потрібний час для варіння яєць круто. Через деякий час виймаємо яйця в миску, заливаємо їх крижаною водою, а потім просто чистимо, коли вони охолонуть.
Минуло ще 15 хвилин, після того як ми дістали яйця і тепер прийшла черга картоплі і моркви, виделкою викладаємо їх на дошку і чекаємо коли охолонуть, а потім чистим ножем.
Печінка тріски продукт дуже ніжний, її складно і порізати і на тертці потерти. Обов'язково перевірте термін придатності цієї консерви. Злийте з баночки зайве масло.
Картоплю з морквою і яйцями трьом на крупній тертці і розкладаємо по мисках. Відріжте відразу 6 тонких слайсів морквини для прикраси.
Викладаємо картоплю на плоске блюдо. Змащуємо зверху майонезом.
Додаємо до потертим яйцями всю баночку печінки тріски і перемішуємо виделкою, солимо за смаком. Викладаємо яйця з тріскової печінки на шар картоплі.
Робимо тонку сітку з майонезу і посипаємо відвареної морквою. Знову легкий шар майонезу.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю, рівномірно посипаємо їм салат. З чіпсів, будь-яких, на ваш вибір, робимо по центру салату квітка і в серединку кладемо солону червону ікру. Навколо квітки ще викладаємо тонкі слайсы відвареної моркви. Дуже смачний салат з печінки тріски повинен 30 хвилин настоятися в холодильнику.
Як приготувати салат з консервованої печінкою тріски розповіла Олена Бондаренко, рецепт з фото автора.
Рецепт № 2
Цієї листкової закуски ніжний смак додають яйця і печінка тріски. Морква ж кладеться в салат свіжою, а не відварний. Разом з цибулькою вони надають салату соковитість. Рецепт дуже простий, підійде для повсякденного буденного меню. Однак і на святковому столі знайде своїх шанувальників і займе почесне місце.
Листковий салат з печінкою тріски
Інгредієнти:
- Печінка тріски - 1 банка,
- Яйця - 3 штуки,
- Цибуля ріпчаста - 1 маленька головка (можна використовувати зелені пір'я),
- Сир - 150 грам,
- Морква - 1 велика,
- Майонез,
- Зелень кропу для прикраси.
Процес приготування:
Першим ділом ми ставимо варити яйця, беремо три штуки. Спочатку я думала, що два буде достатньо, але прикрашаючи блюдо зверху, мені не вистачило якраз одного яйця. Так що три - в самий раз.
Моркву в цьому салаті ми використовуємо свіжу, не відварену. Він виходить соковитим, так і вітамінів ми отримаємо більше. Її ми чистимо, обполіскуємо і тремо на середній тертці на плоске блюдо, в якому наш салат буде подаватися. Далі змащуємо майонезом або робимо сіточку з нього, кому як подобається.
Яйця захололи, чистимо і тремо на середній тертці два яйця. Посипаємо на моркву, і теж можна змастити майонезом.
Відкриваємо баночку консервованої печінки тріски. Зайву рідину потрібно злити і розім'яти її виделкою в окремій чаші. Так її зручніше викладати на тарілку. Далі розкладаємо на варені яйця шар з печінки тріски.
Чистимо цибулю, дрібно ріжемо і викладаємо на печінку. Можна замінити ріпчасту цибулю його зеленню.
Передостаннім шаром йде сир. Сир краще використовувати твердих сортів, так легше він треться на тертці. Тремо на середній тертці і посипаємо зверху всіх верств населення.
Змащуємо його майонезом.

А тепер я вирішила салат трохи прикрасити. Іноді хочеться свята навіть на простий вечерю. Потерла окремо білок і жовток на тертці. І посипала по краях страви білок, а жовту частину яйця - в середину. Ріжемо дрібно Зелень кропу і посипаємо його обідком. Вийшов ось такий яскравий і смачний салат до вечері.
Ви можете оформити цей салат з печінкою тріски у вигляді соняшника, теж буде дуже яскраво!
Тепер треба щоб він постояв і просочився хоча б трохи. Якщо немає часу, можна подавати відразу. Свіжий і незвичайний смак підкорить вас!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Світлану Кисловскую.
Смачного вам бажає сайт Записна книжка рецептів!