» » Печінковий рулет з маслом - покроковий рецепт з фото

Печінковий рулет з маслом - покроковий рецепт з фото


Печінковий рулет з маслом в домашніх умовах

Привіт, друзі. Навіщо ходити в магазин і купувати те, що можна за короткий час в домашніх умовах приготувати. Я кажу про печінковий рулет з маслом – рецепт простий і при приготуванні складнощів у вас не виникне, тому що я його описав дуже докладно.

Печінковий рулет з маслом

В домашніх умовах можна готувати безліч страв, у тому числі і рулет з печінки, який буде відмінно виглядати в якості закуски на святковому столі. Основний інгредієнт рецепта, звичайно ж, печінка.

Якщо у вас є куряча печінка, то вона дуже смачно готується в горщиках, подивіться рецепт. Навіть з печінкою тріски можна оригінальні приготувати рулетики, почитайте цей рецепт.

Я напередодні купила свинячу печінку, її і пустила в хід. Хоча можна готувати з різною печінки, курячої, яловичої і т. д. А можна і комбінувати з різними пропорціями. У будь-якому випадку вийде смачно.

Красивий колір рулету надає морквина, а підсмажені цибулю разом з морквою – додатковий смак.

Основний процес складається з приготування печінкового паштету, його я дуже докладно описую нижче. Використовую для начинки масло і відварну моркву. Якщо ця начинка вам не зовсім подобається, можете використовувати, наприклад з варених яєць, посіченою зеленню і масла або щось своє.

Головне в цьому рецепті те, щоб печінковий паштет вийшов наш еластичний, а печінковий рулет не кришився при нарізуванні.

Я записала склад інгредієнтів для рулету рівно стільки, скільки я витратила:

  • Печінка будь 900г;
  • Пачка вершкового масла 200г;
  • 4 середні цибулини;
  • 5 середніх морквин;
  • Домашня приправа;
  • Зелень петрушки;
  • Сіль.

Як в домашніх умовах приготувати печінковий рулет

Але хочу відразу зазначити свої похибки, тому що в останній раз я печінковий рулет з маслом готувала давновато і трохи забула. Хоч він у мене вийшов дуже смачний.

Я закинула варитися печінку цілком, а краще б я її порізала на шматки, перекрутила через м'ясорубку тільки один раз, а треба було хоча б мінімум 2 рази, для того, щоб при нарізуванні готового рулету, ніж йшов як по маслу і не чіплявся за печінкові шматочки.

Ну, тепер можна приступати.

Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, нехай розм'якшується. З печінки видаліть всякі жилки і рекомендується видалити плівку, але я плівку не видаляла. Все відмінно зварилося, перекрутилось і съелось без залишку. Одну моркву зваріть. Решту дрібно поріжте. Поріжте цибулю.

Варити печінку будемо без солі і спецій. Закип'ятити воду в каструлі. Занурте в неї порізану печінку. Як бачите, я її варила цілком. Дочекайтеся закипання бульйону. Варіть 15-20 хвилин. Знімайте піну.

Дістаньте печінковий шматочок, зробіть надріз, якщо всередині він такого ж кольору, як і зовні – діставайте. Можна залишити печінка остигати в каструлі, але це займе чимало часу. Я переклала її в миску і просто залила бульйоном, щоб була посочнее і не обветривалась.

Масло розділіть наступним чином. Відріжте 50 р. або ¼ частина і закиньте її на гарячу сковорідку. Інше масло поділіть навпіл і поки приберіть в бік.

Посмажте цибулю.

Додайте моркву.

Разом смажимо. Солимо, посипаємо приправою, яку я готую сама і теж в домашніх умовах. Знімаємо з вогню.

Перекручуємо печінка в м'ясорубці.

Сюди ж перекручуємо весь вміст сковорідки.

Все перемішуємо, пробуємо на сіль і якщо не достатньо – додаємо. Ще, мінімум 1 раз пропускаємо печінкову масу через м'ясорубку.

Розтоплюємо на тій же сковороді відрізану половинку масла, виливаємо в печінковий паштет. Перемішуємо. Паштет повинен вийти еластичний.

Розстилаємо пергамент розміром більше ніж 25×35 див. Викладаємо по середині всю печінкову масу. Ложкою рівномірно розподіляємо її і створюємо форму прямокутника 25×35 см (приблизно). Я це робила руками. Масло наносимо ножем тонким шаром.

Зварену моркву очищаємо і ріжемо уздовж на кілька частин. Укладаємо по довжині.

Посипаємо петрушкою (за бажанням).

Обережно, намагаємося щільно, згортаємо рулет, звільняючи вже скручену бік від пергаменту.

Загортаємо в папір. Можна трохи пожмякать, щоб всередині рулету всі склеїлося і не залишилося вільних місць. Прибираємо охолоджуватися в холодильник на кілька годин. За цей час він стане твердим, але буде різатися як масло і не розсипатися.

Дістаємо, розгортаємо, нарізаємо і милуємося. А краще відразу спробувати. Можна подавати печінковий рулет з маслом, приготований в домашніх умовах, до святкового столу.

Смачного.

p.s. А ви такі рулети готуєте або тільки вчитеся? Що використовуєте для начинки? Проконсультирую будь в коментарях, якщо виникли хоч якісь труднощі при приготуванні. Підписуйтесь, із задоволенням поділюся своїми смаколиками.

Радимо прочитати

Салат з печінкою тріски рецепти
Салат з печінкою тріски рецепти
Хто любить печінку тріски рецепти салатів будуть дуже до речі. У цьому випуску представлений не один варіант дуже смачною листкової закуски з покроковими фото від наших авторів.
Рулет з печінки
Рулет з печінки
Печінка - продукт не тільки корисний, але і універсальний. З неї можна приготувати безліч смачних і оригінальних страв. Яловича печінка більш жорстка порівняно з курячої або индюшиной, але особливу
Ковбаса печінкова
Ковбаса печінкова
Що може бути смачніше печінки? Тільки ковбаса печінкова! Про саморобної ліверної ковбаси я дізналася зовсім недавно - моя бабуся передала нам такий шматочок ковбаски на пробу. Чоловікові подарунок

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки