Печінковий рулет з маслом - покроковий рецепт з фото

Привіт, друзі. Навіщо ходити в магазин і купувати те, що можна за короткий час в домашніх умовах приготувати. Я кажу про печінковий рулет з маслом – рецепт простий і при приготуванні складнощів у вас не виникне, тому що я його описав дуже докладно.
Печінковий рулет з маслом
В домашніх умовах можна готувати безліч страв, у тому числі і рулет з печінки, який буде відмінно виглядати в якості закуски на святковому столі. Основний інгредієнт рецепта, звичайно ж, печінка.
Якщо у вас є куряча печінка, то вона дуже смачно готується в горщиках, подивіться рецепт. Навіть з печінкою тріски можна оригінальні приготувати рулетики, почитайте цей рецепт.
Я напередодні купила свинячу печінку, її і пустила в хід. Хоча можна готувати з різною печінки, курячої, яловичої і т. д. А можна і комбінувати з різними пропорціями. У будь-якому випадку вийде смачно.
Красивий колір рулету надає морквина, а підсмажені цибулю разом з морквою – додатковий смак.
Основний процес складається з приготування печінкового паштету, його я дуже докладно описую нижче. Використовую для начинки масло і відварну моркву. Якщо ця начинка вам не зовсім подобається, можете використовувати, наприклад з варених яєць, посіченою зеленню і масла або щось своє.
Головне в цьому рецепті те, щоб печінковий паштет вийшов наш еластичний, а печінковий рулет не кришився при нарізуванні.
Я записала склад інгредієнтів для рулету рівно стільки, скільки я витратила:
- Печінка будь 900г;
- Пачка вершкового масла 200г;
- 4 середні цибулини;
- 5 середніх морквин;
- Домашня приправа;
- Зелень петрушки;
- Сіль.
Як в домашніх умовах приготувати печінковий рулет
Але хочу відразу зазначити свої похибки, тому що в останній раз я печінковий рулет з маслом готувала давновато і трохи забула. Хоч він у мене вийшов дуже смачний.
Я закинула варитися печінку цілком, а краще б я її порізала на шматки, перекрутила через м'ясорубку тільки один раз, а треба було хоча б мінімум 2 рази, для того, щоб при нарізуванні готового рулету, ніж йшов як по маслу і не чіплявся за печінкові шматочки.
Ну, тепер можна приступати.
Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, нехай розм'якшується. З печінки видаліть всякі жилки і рекомендується видалити плівку, але я плівку не видаляла. Все відмінно зварилося, перекрутилось і съелось без залишку. Одну моркву зваріть. Решту дрібно поріжте. Поріжте цибулю.
Варити печінку будемо без солі і спецій. Закип'ятити воду в каструлі. Занурте в неї порізану печінку. Як бачите, я її варила цілком. Дочекайтеся закипання бульйону. Варіть 15-20 хвилин. Знімайте піну.
Дістаньте печінковий шматочок, зробіть надріз, якщо всередині він такого ж кольору, як і зовні – діставайте. Можна залишити печінка остигати в каструлі, але це займе чимало часу. Я переклала її в миску і просто залила бульйоном, щоб була посочнее і не обветривалась.
Масло розділіть наступним чином. Відріжте 50 р. або ¼ частина і закиньте її на гарячу сковорідку. Інше масло поділіть навпіл і поки приберіть в бік.
Посмажте цибулю.
Додайте моркву.
Разом смажимо. Солимо, посипаємо приправою, яку я готую сама і теж в домашніх умовах. Знімаємо з вогню.
Перекручуємо печінка в м'ясорубці.
Сюди ж перекручуємо весь вміст сковорідки.
Все перемішуємо, пробуємо на сіль і якщо не достатньо – додаємо. Ще, мінімум 1 раз пропускаємо печінкову масу через м'ясорубку.
Розтоплюємо на тій же сковороді відрізану половинку масла, виливаємо в печінковий паштет. Перемішуємо. Паштет повинен вийти еластичний.
Розстилаємо пергамент розміром більше ніж 25×35 див. Викладаємо по середині всю печінкову масу. Ложкою рівномірно розподіляємо її і створюємо форму прямокутника 25×35 см (приблизно). Я це робила руками. Масло наносимо ножем тонким шаром.
Зварену моркву очищаємо і ріжемо уздовж на кілька частин. Укладаємо по довжині.
Посипаємо петрушкою (за бажанням).
Обережно, намагаємося щільно, згортаємо рулет, звільняючи вже скручену бік від пергаменту.
Загортаємо в папір. Можна трохи пожмякать, щоб всередині рулету всі склеїлося і не залишилося вільних місць. Прибираємо охолоджуватися в холодильник на кілька годин. За цей час він стане твердим, але буде різатися як масло і не розсипатися.
Дістаємо, розгортаємо, нарізаємо і милуємося. А краще відразу спробувати. Можна подавати печінковий рулет з маслом, приготований в домашніх умовах, до святкового столу.
Смачного.
p.s. А ви такі рулети готуєте або тільки вчитеся? Що використовуєте для начинки? Проконсультирую будь в коментарях, якщо виникли хоч якісь труднощі при приготуванні. Підписуйтесь, із задоволенням поділюся своїми смаколиками.