Ковбаса печінкова
Що може бути смачніше печінки? Тільки ковбаса печінкова!
Про саморобної ліверної ковбаси я дізналася зовсім недавно - моя бабуся передала нам такий шматочок ковбаски на пробу. Чоловікові подарунок припав до душі, і він почав випитувати в мене рецепт печінкової ковбаси: "Дзвони бабусі, нам теж терміново треба приготувати! "Бабуся з радістю видала всі секрети, а через пару раз приготування ковбаси у нас внеслися деякі поправки під наші смакові уподобання. Спеціально для читачів сайту Записна книжка розповімо, як готується домашня ковбаса з печінки з манкою
Ковбаса печінкова рецепт з фото покроково
Заради інтересу ми готували ковбасу і з яловичої і зі свинячої печінки. Різниці у смаках не помітили ніякої, а от цінник у яловичої печінки в два рази вище. Хоча всім відомо, що яловичина в цілому корисніше свинини.
як приготувати печінкову ковбасу
Інгредієнти:
- печінка - 1,300 р,
- свіже сало - 600 гр.,
- масло вершкове - 100 гр.,
- олія (для смаження цибулі),
- манна крупа - 200 гр.,
- борошно - 100 гр.,
- 6 середніх цибулин,
- 3 яйця,
- молоко - 250 мл
- сіль, спеції - за смаком
- харчова плівка.
Процес приготування:
Отже, переходимо до приготування: насамперед очищаємо цибулю, ріжемо його великими півкільцями, обсмажуємо на сильному вогні у великій кількості олії до золотистого кольору.
Поки наш цибулю смажиться, готуємо інші продукти.
Печінку очистити від плівки.
Нарізаємо її і сало на невеликі шматочки, туди ж відправляємо порізане вершкове масло і часник.
Коли цибуля підсмажився, додаємо його до підготовленим інгредієнтів.
Пропускаємо все через м'ясорубку.
Тепер додаємо в отриманий фарш яйця, попередньо перемішані в окремій ємності, і молоко.
Фарш для ковбаси вимішуємо. Повільно підсипаємо борошно і манку, при цьому помішуючи масу.
Нам залишається додати тільки сіль і спеції. Я використовую чорний мелений перець і «Смачну сіль», продається вона в багатьох супермаркетах.
Відставляємо ковбасний фарш на 15-20 хвилин, щоб борошно і манка набрякли, і основа стала густішою. Працювати з напівфабрикатом далі буде зручніше.
Тепер беремо харчову плівку, відрізаємо потрібний нам шматок, викладаємо на нього невелику кількість фаршу.
У мене це три невеликих ополоника, які я зазвичай використовую для смаження міні - млинців.
Формувати ковбасу в самоті досить проблематично, але з кожним разом у мене виходить все краще.
Хвостики від плівки зав'язуємо на вузлики, щоб фарш під час варіння не витік.
та й вода не повинна потрапити всередину, адже тоді смак ковбасок буде не таким насиченим.
Я обов'язково обгортають нашу заготовку ще одним шаром плівки, але хвостики другого шару я не зав'язую, а згортаю за принципом конверта.
Найважче позаду.
Тепер укладаємо всі м'ясні напівфабрикати у велику каструлю (я роблю ковбасу відразу на три сім'ї і тому використовую казан).
Заливаємо холодною водою і варимо на повільному вогні три години.
Після закінчення цього часу дістаємо нашу ковбасу і даємо їй охолонути, прибираємо на пару-трійку годин у холодильник, а потім насолоджуємося її чудовим смаком.
В нашій родині смачна домашня ковбаса печінкова розлітаються як гарячі пиріжки, і вранці з чаєм вприкуску, і ввечері до картоплі-пюре. Приємного апетиту!
Ковбаса печінкова з манкою рецепт з фото Катерини Апатоновой.