» » Ковбаса печінкова

Ковбаса печінкова


Що може бути смачніше печінки? Тільки ковбаса печінкова!

Про саморобної ліверної ковбаси я дізналася зовсім недавно - моя бабуся передала нам такий шматочок ковбаски на пробу. Чоловікові подарунок припав до душі, і він почав випитувати в мене рецепт печінкової ковбаси: "Дзвони бабусі, нам теж терміново треба приготувати! "Бабуся з радістю видала всі секрети, а через пару раз приготування ковбаси у нас внеслися деякі поправки під наші смакові уподобання. Спеціально для читачів сайту Записна книжка розповімо, як готується домашня ковбаса з печінки з манкою

Ковбаса печінкова рецепт з фото покроково

Ковбаса печінкова

Заради інтересу ми готували ковбасу і з яловичої і зі свинячої печінки. Різниці у смаках не помітили ніякої, а от цінник у яловичої печінки в два рази вище. Хоча всім відомо, що яловичина в цілому корисніше свинини.

як приготувати печінкову ковбасу

Інгредієнти:

Інгредієнти для печінкової ковбаси
  • печінка - 1,300 р,
  • свіже сало - 600 гр.,
  • масло вершкове - 100 гр.,
  • олія (для смаження цибулі),
  • манна крупа - 200 гр.,
  • борошно - 100 гр.,
  • 6 середніх цибулин,
  • 3 яйця,
  • молоко - 250 мл
  • сіль, спеції - за смаком
  • харчова плівка.

Процес приготування:

Отже, переходимо до приготування: насамперед очищаємо цибулю, ріжемо його великими півкільцями, обсмажуємо на сильному вогні у великій кількості олії до золотистого кольору.

Обсмажений лук

Поки наш цибулю смажиться, готуємо інші продукти.

Підготувати продукти

Печінку очистити від плівки.

Очищена від плівок печінка

Нарізаємо її і сало на невеликі шматочки, туди ж відправляємо порізане вершкове масло і часник.

Сало вершкове масло часник

Коли цибуля підсмажився, додаємо його до підготовленим інгредієнтів.

Обсмажену цибулю в фарш

Пропускаємо все через м'ясорубку.

Фарш м'ясорубка

Тепер додаємо в отриманий фарш яйця, попередньо перемішані в окремій ємності, і молоко.

Печінковий фарш яйця

Фарш для ковбаси вимішуємо. Повільно підсипаємо борошно і манку, при цьому помішуючи масу.

Вимісити фарш для ковбаси

Нам залишається додати тільки сіль і спеції. Я використовую чорний мелений перець і «Смачну сіль», продається вона в багатьох супермаркетах.

Спеції в ковбасний фарш

Відставляємо ковбасний фарш на 15-20 хвилин, щоб борошно і манка набрякли, і основа стала густішою. Працювати з напівфабрикатом далі буде зручніше.

Ковбасний фарш

Тепер беремо харчову плівку, відрізаємо потрібний нам шматок, викладаємо на нього невелику кількість фаршу.

Харчова плівка печінковий фарш

У мене це три невеликих ополоника, які я зазвичай використовую для смаження міні - млинців.

Печінковий фарш для ковбаси

Формувати ковбасу в самоті досить проблематично, але з кожним разом у мене виходить все краще.

Сформувати ковбаску

Хвостики від плівки зав'язуємо на вузлики, щоб фарш під час варіння не витік.

Упаковка для домашньої ковбаси

та й вода не повинна потрапити всередину, адже тоді смак ковбасок буде не таким насиченим.

Печінкові ковбаски

Я обов'язково обгортають нашу заготовку ще одним шаром плівки, але хвостики другого шару я не зав'язую, а згортаю за принципом конверта.

ковбаса Печінкова в плівці

Найважче позаду.

Рецепт печінкової ковбаси

Тепер укладаємо всі м'ясні напівфабрикати у велику каструлю (я роблю ковбасу відразу на три сім'ї і тому використовую казан).

М'ясні напівфабрикати

Заливаємо холодною водою і варимо на повільному вогні три години.

Варити печінкову ковбасу

Після закінчення цього часу дістаємо нашу ковбасу і даємо їй охолонути, прибираємо на пару-трійку годин у холодильник, а потім насолоджуємося її чудовим смаком.

Ковбаса з печінки

В нашій родині смачна домашня ковбаса печінкова розлітаються як гарячі пиріжки, і вранці з чаєм вприкуску, і ввечері до картоплі-пюре. Приємного апетиту!

Ковбаса печінкова з манкою рецепт з фото Катерини Апатоновой.

Радимо прочитати

Рецепт смачних котлет з ліверу
Рецепт смачних котлет з ліверу
Здрастуйте, дорогі читачі! Записна книжка Анюти надихає мене на нові страви, чому несказанно раді члени моєї сім'ї. Заходжу я тут якось на сайт, а на головній - вареники з картоплею і лівером. Часу
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Яблука часто використовуються в кулінарії при приготуванні різних м'ясних страв. Найчастіше з ними запікають птицю, зокрема давно усталеної класикою жанру вважається поєднання яблук з гусаком, що
Картопля гармошка в духовці
Картопля гармошка в духовці
Про це рецепті, я думаю, знають всі, оскільки він останнім часом картопля гармошка дуже популярна в інтернеті. Я теж не раз зустрічала фото рецепт такої картоплі, але не готувала, тому що ми

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки