Окрошка на сироватці рецепт з фото
Як відомо, слово «окрошка» означає кришити або дрібно різати. Блюдо ще має назву «холодний суп», так як подають його до столу в холодному вигляді.
Окрошка поєднує в собі суміш овочів, м'яса (ковбаси), яєць і зелені. Також замість м'яса використовують рибу. Всю масу заправляють молочним квасом (сироваткою, мінеральною водою, кефіром). Рецептів приготування холодного супу окрошки дуже багато. Розглянемо один з доступних рецептів приготування – на сироватці.
Окрошка на сироватці
покроковий фото рецепт
Щоб приготувати класичну окрошку необхідно підготувати складові:
Інгредієнти:
- Сироватка в обсязі 2,5 л.
- Картоплю в кількості 5 шт.
- Огірки в кількості 3 шт.
- Яйця в кількості 5 шт.
- Ковбаса варена в кількості 500 р.
- Майонез в обсязі 300 р.
- Зелень.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Ковбасу, шинку або м'ясо необхідно нарізати на дрібні кубики.

Свіжі огірки слід вимити. Після чого дрібно нарізати, не очищаючи від шкірки.

Яйця слід відварити і очистити від шкаралупи. Потім порізати на кубики, середнього розміру.

Картоплю відварюємо «в мундирах», очищаємо. Далі варену картоплю нарізаємо на шматочки маленького розміру.

Зелень кропу і петрушки промиваємо і шаткуємо.

Підготовлені інгредієнти по черзі в міру подрібнення викладаємо в каструлю великого об'єму.

Вливаємо в окрошечную суміш сироватку. Повинен вийти не занадто густий суп. Додаємо до інгредієнтів майонез. Після чого ретельно змішуємо всі продукти.

на завершення В масу додаємо зелень і додаємо сіль.

Готову страву відправляємо в холодильник. Подаємо окрошку на сироватці з зеленню і гірчицею.
За фото рецепт окрошки на сироватці дякуємо Олену.