» » Хліб на сироватці житній

Хліб на сироватці житній


А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній хліб краще додати свої, натуральні добавки: коріандр, кунжут, різноманітні спеції і навіть квас, хліб з квасом дуже смачний!

На сьогоднішній день існує багато способів випікання домашнього хліба. Це духовка, мультиварка, російська піч, яка зустрічається ще в деяких будинках, хлібопічка, яка стане головною вашою помічницею, якщо ви вирішите харчуватися тільки домашнім хлібцем. Сьогодні на нашому столі житній хліб на сироватці з квасом, смачний і дуже ароматний хліб. В якості добавки будемо використовувати насіння коріандру, які додадуть особливий аромат домашнього хліба.

Хліб на сироватці в хлібопічці

рецепт з житнім борошном і сухим квасом

Хліб на сироватці житній з квасом

Рецепт домашнього хліба на сироватці досить простий. На фото буханець випечений з половини зазначеної норми інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Житнє борошно – 185 грам,
  • Пшеничне борошно – 200 грам,
  • Сухий хлібний квас – 6 ст. ложок,
  • Сироватка молочна – 320 мл,
  • Сухі швидкодіючі дріжджі – 2 ч. ложки,
  • Рослинна олія (рафінована) – 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок - 1,5 ст. ложки,
  • Сіль – 1.5 ч. ложки
  • Насіння коріандру (або інша смакова добавка) за смаком.

Процес приготування:

хліб житній на квасі в хлібопічціОтже, як зазначалося вище, сьогодні хліб на сироватці будемо випікати в хлібопічці. Для того щоб почати процес випічки, потрібно засипати всі інгредієнти в відерце хлібопічки, у тій послідовності і у відповідності з інструкцією, що додається до вашого агрегату.

У моїй хлібопічці Панасонік спочатку закладаються сухі інгредієнти, а потім вже вливаються рідкі інгредієнти. Тривалість випічки житнього хліба на сироватці з квасом приблизно 3 години 30 хвилин. При цьому потрібно вибрати програму «Житній хліб», якщо такого режиму немає, печіть на основному.

житній хліб на сухому квасі в хлібопічціВ процесі замісу хліба в хлібопічці ви можете контролювати весь процес замісу, додавати потрібні інгредієнти по необхідності.

Хліб на сироватці житній з квасомГотовий хліб потрібно повністю остудити і тільки потім приступати до дегустації. В народі побутує така думка, що не можна різати гарячий хліб, його потрібно ламати, інакше господиня, пекшая хліб розучиться готувати. У ті часи просто не було хлібопічок, навряд чи машину хтось розучить піч!

Експериментуйте на своїй кухні і створюйте нові смачні рецепти!

Житній хліб з квасом на сироватці приготувала Світлана Кісловська.

Приємного вам апетиту бажає Записна книжка рецептів!

Радимо прочитати

Хліб з висівками без борошна і дріжджів
Хліб з висівками без борошна і дріжджів
Сьогодні дуже багато воліють не купувати ті чи інші продукти, а готувати їх будинку. Це стосується і хліба. Серед моїх знайомих і родичів є захоплені хлібопеченням люди. Хтось використовує для цього
Хліб без дріжджів
Хліб без дріжджів
Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не
Закваска для хліба
Закваска для хліба
Бездрожжевая закваска для хліба є натуральною живої біологічної культурою, забезпечує процес бродіння тіста. Для її вирощування використовуються тільки борошно і вода. Саме така закваска без дріжджів
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки