» » Бездріжджовий хліб

Бездріжджовий хліб


Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при тривалому зберіганні стає ще смачніше.

Рецепт закваски для хліба з використанням житнього та пшеничного цільнозерновий борошна був представлений в попередньому випуску, продовжуючи цю тему, розповімо, як приготувати домашній хліб з цієї самої закваски.

Бездріжджовий хліб

Бездріжджовий хліб

рецепт на заквасці

Хліб на заквасці

Кожен раз, коли ви зберетеся спекти хліб, потрібно взяти половину зрілої закваски, а до решти половині додати нове тісто, приготоване для випічки. Баночку відправити в холодильник до чергового рази.

Бездріжджовий хліб стандартного розміру вийде із зазначених у списку продуктів. Рецепт представлений з покроковими фото для наочності процесу приготування.

Інгредієнти:

  • Закваска – 100 г;
  • Борошно – 500 г;
  • Вода (тепла) – 180 мл;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Цукор – 2 ч. ложки.

Процес приготування:

Бездріжджовий хліб закваскаОложить закваску.

Бездріжджовий хліб інгредієнтиЗ'єднати всі компоненти, зазначені у списку,

Бездріжджовий хліб замішування тістапричому просіяне борошно додавати частинами (її може піти трохи менше).

Тісто без дріжджів на хлібВийшло м'яке тісто затягнути плівкою, залишивши на 6 годин.

Хліб без дріжджів тістоВимісити тісто для хліба, витягаючи його

Хліб без дріжджів як приготуватиі збираючи разом, щоб як можна більше наситити його бульбашками повітря.

Тісто без дріжджівМиску змастити маслом і знову відправити туди тісто на 4 години.

Бездріжджовий хліб рецептВоно має піднятися.

Включити духовку, встановити температуру 190 градусів.

Бездріжджовий хліб в домашніх умовахТісто знову вимісити,

Хліб без дріжджів рецептирозтягнути його в пласт

Хліб бездріжджовий рулеті згорнути рулетом, защипывая всі шви і згини, щоб не дати повітряних бульбашок зникнути.

бездріжджовий Хліб у форміФорму для випікання злегка посипати борошном і викласти туди тісто. Коли в теплі воно досить підніметься, відправити форму в духовку. Через 40 хвилин бездріжджовий хліб буде готовий.

Хліб бездріжджовий пишнийПравильно приготований в домашніх умовах хліб без дріжджів ніколи не мнеться і знову приймає свою форму після деформації: якщо його придавити і потім відпустити,

бездріжджовий Хліб в духовціто хлібна булка випрямиться і прийме колишню форму.

Спробуйте, приємного апетиту!

Будемо раді, якщо поділіться з нами своїм сімейним рецептом хліба та квасу.

Як ми готували хлібну закваску:

Закваска для хліба

Радимо прочитати

Житній хліб на кефірі
Житній хліб на кефірі
Домашній житній хліб на кефірі виходить дуже ароматний і смачний! Мої домочадці цей немаленький коровай умялі за півдня. Але щоб хліб при випічці не перетворився на великий сухар, треба знати
Хліб з висівками без борошна і дріжджів
Хліб з висівками без борошна і дріжджів
Сьогодні дуже багато воліють не купувати ті чи інші продукти, а готувати їх будинку. Це стосується і хліба. Серед моїх знайомих і родичів є захоплені хлібопеченням люди. Хтось використовує для цього
Хліб на сироватці житній
Хліб на сироватці житній
А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній
Хліб без дріжджів
Хліб без дріжджів
Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не
Закваска для хліба
Закваска для хліба
Бездрожжевая закваска для хліба є натуральною живої біологічної культурою, забезпечує процес бродіння тіста. Для її вирощування використовуються тільки борошно і вода. Саме така закваска без дріжджів

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки