Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при тривалому зберіганні стає ще смачніше.
Рецепт закваски для хліба з використанням житнього та пшеничного цільнозерновий борошна був представлений в попередньому випуску, продовжуючи цю тему, розповімо, як приготувати домашній хліб з цієї самої закваски.
Бездріжджовий хліб
рецепт на заквасці
Кожен раз, коли ви зберетеся спекти хліб, потрібно взяти половину зрілої закваски, а до решти половині додати нове тісто, приготоване для випічки. Баночку відправити в холодильник до чергового рази.
Бездріжджовий хліб стандартного розміру вийде із зазначених у списку продуктів. Рецепт представлений з покроковими фото для наочності процесу приготування.
Інгредієнти:
- Закваска – 100 г;
- Борошно – 500 г;
- Вода (тепла) – 180 мл;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Цукор – 2 ч. ложки.
Процес приготування:
Оложить закваску.
З'єднати всі компоненти, зазначені у списку,
причому просіяне борошно додавати частинами (її може піти трохи менше).
Вийшло м'яке тісто затягнути плівкою, залишивши на 6 годин.
Вимісити тісто для хліба, витягаючи його
і збираючи разом, щоб як можна більше наситити його бульбашками повітря.
Миску змастити маслом і знову відправити туди тісто на 4 години.
Воно має піднятися.
Включити духовку, встановити температуру 190 градусів.
Тісто знову вимісити,
розтягнути його в пласт
і згорнути рулетом, защипывая всі шви і згини, щоб не дати повітряних бульбашок зникнути.
Форму для випікання злегка посипати борошном і викласти туди тісто. Коли в теплі воно досить підніметься, відправити форму в духовку. Через 40 хвилин бездріжджовий хліб буде готовий.
Правильно приготований в домашніх умовах хліб без дріжджів ніколи не мнеться і знову приймає свою форму після деформації: якщо його придавити і потім відпустити,
то хлібна булка випрямиться і прийме колишню форму.
Спробуйте, приємного апетиту!
Будемо раді, якщо поділіться з нами своїм сімейним рецептом хліба та квасу.
Як ми готували хлібну закваску: