Хліб з яйцем на сковороді - рецепт без молока - рецепт з фото крок за кроком
складові
- Кефір - 200 мл.
- Яйце куряче - 4 шт.
- Хліб білий - 10 шматочків.
- Сіль, цукор - за смаком.
- Олія соняшникова для смаження.
Вихід: 10 грінок.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 100 гр. - 196 кКал.
Смажений на сковороді з яйцем люблять багато дорослих і дітей. Ця страва універсально - його можна приготувати на сніданок, полуденок або обіграти як корисний перекус між основними прийомами їжі. Варіацій цього рецепта досить багато. Розглянемо докладно, як посмажити хліб з яйцем на сковороді без молока. За основу береться білий хліб, яйця і кефір.
Як приготувати смажений хліб з яйцем - рецепт c фото покроково
Підготуйте всі інгредієнти
Розбийте всі яйця в одну миску. Слідкуйте, щоб шкарлупки не потрапляли в чашу.
Додайте до яєць кефір.
Покладіть сіль і цукор за смаком. Хліб, обсмажений в яйці може бути солодким десертом або солоною закускою. Тому не вказуються точні пропорції цих інгредієнтів - кожен може приготувати цю страву, виходячи зі своїх переваг і смаків сім'ї.
Перемішайте всі інгредієнти в мисці за допомогою вилки. При бажанні, можна збити суміш віночком. Але особливої різниці в результаті не буде. В результаті повинна вийти однорідна рідка маса.
У гарячу сковороду потрібно налити олію, приблизно 1 столову ложку.
У гаряче масло викладаються скибочки хліба. Важливо стежити, щоб між ними залишалося відстань - так вийде смачніше. Обсмажувати хліб краще на середньому або на повільному вогні. Дуже важливо, щоб він не пригоріла.
Коли з одного боку скибочки хліба обсмажити і придбали апетитний відтінок, потрібно їх перевернути.
Відразу ж після того, як хліб перевернуть, потрібно вилити в сковорідку половину яєчно-кефірної суміші. Далі готувати потрібно на повільному вогні, щоб яйце запеклось, а хліб при цьому не встиг пригоріти.
Приблизно через 6-10 хвилин грінки з білого хліба з яйцем без молока готові. Їх потрібно відразу ж викласти в тарілку.
Поєднання хліба і яйця без молока обов'язково припаде до смаку всім членам сім'ї! Подавати солодкий варіант можна з ягодами, варенням або медом. Якщо готується варіант без цукру, грінки можна доповнити твердим сиром або овочевим рагу.