» » Хліб без дріжджів

Хліб без дріжджів


Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не потрібно ні закваски, ні дріжджів, що дозволяє протягом години спекти смачний і ароматний хліб в духовці, мультиварці або хлібопічці.

Хліб без дріжджів

Хліб без дріжджів

Молоко потрібно закисляти, вливши в нього оцет. Суміш слід перемішати і залишити на 5 хвилин. За цей час молоко згорнеться. При бажанні його можна замінити будь-яким молочнокислим продуктом і спекти хліб без дріжджів на кефірі, мацоні, айраном.

Як зробити кисле молоко з прісного з оцтом

Для содового хліба буде потрібно вівсяна мука. Можна використовувати покупну або приготувати її самостійно, подрібнивши вівсяні пластівці в блендері.

Як зробити вівсяну муку

Якщо таку муку змішати з пшеничного, хліб вийде менш калорійним. Таким чином, готуємо тісто для хліба на соді, при бажанні її можна замінити розпушувачем.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 0,5 ст.;
  • Пшеничне борошно – 2 ст.;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Оцет 6% - 1 ст. л.;
  • Рослинне масло – 1 ст. л.;
  • Молоко – 300 мл
Пшеничне борошно і вівсяні пластівці для хліба

Процес приготування:

У ємність для тіста насипати всі сухі інгредієнти: просіяне пшеничне і вівсяну муку, сіль, соду. Замість соди можна використовувати розпушувач. Всі інгредієнти потрібно перемішати, щоб не залишилося грудочок.

Борошно з цукром і сіллю заміс хліба без дріжджів

У центрі потрібно зробити воронку і влити в неї скисле молоко і рослинне масло. Круговими рухами ложкою необхідно, поступово захоплюючи суху суміш з боків, з'єднати її з рідиною.

Рецепт тіста для хліба без дріжджів та яєць на кефірі

Слід замісити липке тісто. Воно повинно зібратися в грудку і не розтікатися кілька хвилин. Якщо тісто погано тримає форму, значить борошна виявилося недостатньо і можна додати 2-3 ст. л. Отриману масу потрібно як слід вимішати.

Рецепт тіста для хліба без дріжджів з фото

Круглу форму для випічки необхідно застелити пекарської папером. На неї одним комком потрібно викласти тісто і мокрими руками пригладити його поверхню.

Як приготувати хліб без дріжджів покроково

Ніж слід припудрити борошном і зробити їм глибокі, хрестоподібні надрізи. Вони запобіжать появі тріщин на хлібі. Зверху можна присипати вівсяної або пшеничним борошном.

Як приготувати хліб на соді з кефіру

Випікати содовий хліб необхідно в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 45 хвилин. Потім духовку слід вимкнути, але не відкривати. Бездріжджовий хліб повинен постояти ще 10 хвилин. Після цього його потрібно перекласти на решітку і накрити рушником.

Содовий хліб рецепт з фото

Через 30 хвилин содовий хліб готовий до вживання.

Хліб з содою без дріжджів

Він виходить досить важким по вазі, завдяки мелкопористому м'якушці.

содовий Хліб

Скоринка залишається м'якою і не хрусткою. Хліб на соді й кефірі не черствіє 2-3 дні, якщо зберігати його в поліетиленовому пакеті.

Як приготувати смачний хліб без дріжджів в домашніх умовах розповіла Гаяне, рецепт і фото автора.

Можливо, вам буде цікаво, як приготувати хліб без дріжджів на заквасці:

Хліб на заквасці

Радимо прочитати

Цільнозерновий вишневий пиріг
Цільнозерновий вишневий пиріг
Бездріжджові пироги з цільнозерновий борошна набагато корисніше традиційних, адже борошно грубого помелу дає необхідну кількість вітамінів групи В, не так небезпечна для фігури. При додаванні
Хліб з висівками без борошна і дріжджів
Хліб з висівками без борошна і дріжджів
Сьогодні дуже багато воліють не купувати ті чи інші продукти, а готувати їх будинку. Це стосується і хліба. Серед моїх знайомих і родичів є захоплені хлібопеченням люди. Хтось використовує для цього
Хліб на сироватці житній
Хліб на сироватці житній
А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній
Матнакаш – чудовий вірменський хліб
Матнакаш – чудовий вірменський хліб
Матнакаш випікають з пшеничного борошна, тіста перед випіканням надається овальна форма з візерунками. Особливістю вірменського хліба є те, що тісто не розкочується качалкою, форму йому потрібно
Закваска для хліба
Закваска для хліба
Бездрожжевая закваска для хліба є натуральною живої біологічної культурою, забезпечує процес бродіння тіста. Для її вирощування використовуються тільки борошно і вода. Саме така закваска без дріжджів
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки