Цільнозерновий вишневий пиріг
Бездріжджові пироги з цільнозерновий борошна набагато корисніше традиційних, адже борошно грубого помелу дає необхідну кількість вітамінів групи В, не так небезпечна для фігури. При додаванні пластівців пиріг не втрачає своїх смакових якостей, але цінність для організму значно зростає. В якості корисного доповнення використане в цій випічці велика кількість вишні.
Якщо свіжих вишень ще немає, то підійде і варіант з використанням заморожених ягід.
Цільнозерновий вишневий пиріг
Рецепт вишневого пирога наступний
Інгредієнти:
- 0,25 кг вівсяних плющеных пластівців;
- 0,2 кг борошна цільнозерновий;
- 250 г вершкового масла;
- ванілін;
- крохмаль (для присипки);
- 5 ст. ложок цукру;
- 2 курячих яйця;
- 2 г солі;
- сода;
- 15 мл кислого розчину (оцет, розчин лимонної кислоти);
- 0,5 кг вишні.
Процес приготування:
Алгоритм приготування такої випічки нічим не відрізняється від того, який ми зазвичай використовуємо при випіканні пісочного пирогів.
З свіжих вишень слід вибрати всі кісточки. Замороженої вишні потрібно дати відтанути. Можна трохи відварити їх, щоб вийшов зайвий сік.
Масло змішується з сіллю, ваніліном, цукром.
Забиваються яйця.
Додається борошно.
Слід всипати вівсяні пластівці, але попередньо від їх кількості слід відокремити 2,5 столові ложки і відкласти.
Слідом йде сода. Її необхідно погасити. Можна просто всипати до перерахованих інгредієнтів 5 г пекарського порошку або розпушувача.
Проводиться замішування пісочного тіста.
Дно силіконової форми краще змастити рослинним маслом. Насипається 2,5 ложки пластівців вівсянки на дно форми. Вони повинні бути рівномірно розподілені.
Пластівці посипаються крохмалем. Він необхідний, щоб згустити виділяється при випіканні вишневий сік.
Розкладаються ягоди по всій площі майбутнього пирога.
А тісто розподіляється по поверхні вишень. Тобто буде пиріг-перевертиш. Ставиться пиріг в заздалегідь прогріту духовку на 40-45 хвилин.
Готовий десерт залишають остигати. Проводять перевертання форми шляхом прикладання тарілки до поверхні пирога. Розрізати випічку з вишнями краще змоченим водою ножем.
За рецепт і покрокові фото дякуємо Pоdsоlnuх.Рецепт хліба з цільнозерновий борошна -- >>