Ягідний пиріг
Зовсім простий в приготуванні, але разом з тим дуже апетитний ягідний пиріг готується з бісквітного тіста з додаванням різноманітних ягід на свій смак і розсуд. Причому спекти його можна і влітку, в ягідний сезон, і взимку, використовуючи заморожену малину, смородину, полуницю.
Ягідний пиріг рецепт з фото
Із зазначених у рецепті інгредієнтів виходить досить пишний (діаметром 26 см) і солодкий пиріг з малиною і смородиною. До речі, кількість цукру можна варіювати в залежності від виду використовуваних ягід. Солодкі ягоди (чорниця, малина, виноград) вимагають менше цукру.
як приготувати пиріг з ягодами за типом шарлотки
Інгредієнти:

- яйця – 5 шт.,
- цукровий пісок – 6 ст. л.,
- пшеничне борошно – 6 ст. л. (з гіркою),
- ванілін на кінчику ножа
- ягоди – 1 склянку
- соняшникова олія – 1 ч. л. (для змазування форми).
Процес приготування:
В досить глибоку ємність (щоб зручно було збивати продукти) помістіть яйця. Додайте цукровий пісок.

Міксером на найвищих обертах збийте інгредієнти до пишної, густий, кремоподібної консистенції. Збивати потрібно не менше 10 хвилин. Крупинки цукру обов'язково повинні розчинитися – це запорука пишного бісквіта. В яєчну масу додайте щіпку ваніліну. Щоб наситити борошно киснем і очистити від дрібного сміття, обов'язково її попередньо просіяти через сито. І тільки після цього, безперервно і акуратно помішуючи тісто, починайте додавати в нього підготовлену борошно невеликими порціями - по столовій ложці.

Бісквітна маса повинна вийти по консистенції як густа сметана. Можливо, борошна може знадобитися трохи більше або менше – все залежить від сорту та якості продукту. Форму для випічки змастіть тонким шаром рослинного (або вершкового масла). Дуже старатися з кількістю жиру не варто – досить чайної ложки, лише б при випіканні бісквіт не пристав до стінок форми. Вилийте половину тесту.

Поверх викладіть частину ягід. Заморожені ягоди попередньо розморожувати не треба. Потім відправте інше тісто у форму.

І другу половину ягід.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Надішліть випікатися майбутній ягідний пиріг шарлотку на 40 – 45 хвилин. Дуже важливо під час приготування не відкривати дверцята духовки, інакше бісквіт може осісти. Коли випічка підрум'яниться, вимкніть духовку, але сам пиріг не поспішайте діставати – нехай відпочине хвилин 10 в захололому духовій шафі. А вже потім ягідний пиріг вийміть з духовки, повністю охолодіть.

Після цього, підрізавши краю гострим ножем, розкрийте форму і звільніть пиріг.

Пиріг малиною і чорною смородиною прикрасьте збитими вершками та шоколадною глазур'ю або просто посипте цукровою пудрою.

Автор рецепта і фото: Ксенія.