Як заморозити малину
Як і всі мами, я намагаюся годувати свою дитину смачною і корисною їжею. І хоча без вітамінних комплексів не обійтися, влітку пропоную малюкові більше свіжих ягід, фруктів, овочів. Все те, що йому подобається, він їсть з великим задоволенням і ще просить добавки. Але, як не дивно, не всі ягоди в пошані у мого чада. У цей «нелюбимий» списку потрапила малина. І якщо компот з нею пити буде, то все інше, де міститься ця кисло-солодка ягода, можна навіть не пропонувати. Однак я знайшла вихід з положення. Перетираю малину з цукром, заморожую і видаю таке ласощі за морозиво. Смачно? Дуже. На морозиво схоже? Звичайно. Корисно? Безперечно. Цей випуск буде про те, як заморозити малину на зиму.
Як заморозити малину
Таку заготовку можна їсти буквально відразу, ну а можна притримати до зими – все-таки влітку дефіциту свіжих фруктів і ягід практично немає, а ось взимку купити малинку проблематично.
Отже, заморозити ягоди малини з цукром простіше простого. Але щоб ця заготовка була гарної якості, відповідно, і продукти повинні бути добірними. Цукор-пісок – він і є цукор-пісок, його можна брати будь-який, а от з малиною трохи складніше. Перш ніж її перетерти і заморозити, ягоди потрібно уважно перебрати, щоб випадково в солодку масу не потрапив черв'як або мошка. Якщо ви вирощуєте малину на власній ділянці, то, швидше за все, ваші плоди великі і чисті, сказати таке про лісову ягоду я не можу. Дуже часто траплялися в ній «сюрпризи». Коли малина підготовлена, можна приступати до самої заготівлі. Цукру багато не беріть на 1 л ягід вистачить і 2 столових ложок з гіркою. Якщо, звичайно, любите якнайсолодше, всипте більше. Але мені і моїм домашнім цієї кількості цілком вистачає.
Якщо місця в морозилці не так багато, можна скористатися ще одним рецептом заготовки малини з цукром, приготувавши свіжий варення без варіння.
Заморожена малина протерта з цукром
покроковий фото рецепт
Інгредієнти:
- малина – 1 кг (або скільки є),
- цукор – 2 столові ложки на 1 л ягід (зверніть увагу – не на кілограм).
Процес приготування:
Отже, малину гарненько промиваємо і залишаємо в друшляку на пару хвилин, щоб стекли залишки води.
Далі перебрасываем її в глибоку миску і всипаємо цукор.
Тут чекати не потрібно, поки ягоди пустять сік, просто руками перетираємо їх.
При бажанні, можна скористатися м'ясорубкою або блендером, дивлячись яку ягідну масу ви хочете отримати.
Контейнери для малини моєму і насухо витираємо. Розкладаємо у них перетерту ягоду. Все відправляємо на заморозку. Зберігатися такий продукт може довго, тому якщо обсяги зібраної малини дозволяють, то запасіться замороженої солодкої заготівлею вдосталь.
Розморожується вона просто. Коли захотілося ягід, просто виставте баночку на кухонний стіл і дайте їй постояти при кімнатній температурі годину-півтора. Таким чином можна заморозити і інші ягоди, які ви вирощуєте на ділянці або збираєте в лісі.
Заморожена малина на зиму: автор рецепта і фото Ksysha