Компот з сухофруктів в мультиварці
У міжсезоння та взимку, коли особливо не вистачає вітамінів, підтримати здоров'я і зміцнити імунітет можна з допомогою компоту із сухофруктів. Процес їх приготування являє собою сушіння свіжих фруктів і ягід на сонці або в промислових печах, при якій в сухофруктах зберігається більшість корисних вітамінів і мінеральних речовин. Пропонуємо зварити компот з сухофруктів в мультиварці.
Компот з сухофруктів в мультиварці
Тут можна експериментувати і змішувати різні фрукти. Найчастіше використовують чорнослив, сушені яблука та груші, родзинки. Але також добре підходить курага, шипшина, горобина, вишня, малина.
Цей напій чудово втамовує спрагу, підбадьорить і дасть заряд поживних речовин на цілий день. Його можна пити в теплому стані, так і охолодженим. Залежно від використовуваних інгредієнтів компот може благотворно впливати на роботу серцево-судинної та сечостатевої системи, допомагає при жиросжигающих дієтах (тільки цукор потрібно виключити з рецепту), покращує обмін речовин, очищає організм від шлаків і токсинів. У рецепті вказано максимальну кількість цукру, при якому компот вийде досить солодким. Однак на свій розсуд можна використовувати меншу кількість або зовсім виключити його.
Для приготування такого напою в мультиварці Редмонд або Панасонік буде потрібно:
Інгредієнти:
- сухофрукти (сушені яблука, чорнослив із кісточкою, сушена груша, сушена вишня, курага) або суміш вже готового сухого компоту - 500 г
- вода - 2,5 л,
- цукор - 250 г або по смаку.
Процес приготування:
В першу чергу необхідно промити сухофрукти. Робити це можна в друшляку під проточною водою або залити їх водою у глибокій ємності. Деякі господині обшпарюють сухофрукти, щоб видалити всі можливі бактерії та хімію.
Промиті сухофрукти повинні полежати в друшляку кілька хвилин, щоб стекла вся вода. Далі їх потрібно акуратно скласти в чашу мультиварки,
присипати цукром і залити водою.
Далі залишається тільки закрити кришку і виставити відповідні налаштування. Якщо в мультиварці немає програми «компот» або «напої», зупиніться на функції суп або гасіння. Він буде готуватися протягом 1 години, а в деяких моделях – 1 годину 20 хвилин. Також слід відкрити клапан, встановивши його в положення 1. Кнопка «Старт» включить апарат і запустить програму.
В мультиварці Панасонік компот із сухофруктів слід готувати на програмі "Гасіння" 1.5 години.
По закінченню процесу слід залишити компот ще приблизно на 30 хвилин для настоювання, після чого він готовий до вживання.
Зберігати напій слід в холодильнику.
А ось розпарені фрукти гарні в якості десерту або начинки для пирогів, пиріжків і булочок.