» » Компот із червоної смородини консервуємо на зиму рецепт

Компот із червоної смородини консервуємо на зиму рецепт


Компот із червоної смородини консервуємо на зиму

Привіт, мої дорогі.Щоб мені з вами було дуже приємно взимку відкрити баночку насиченого смачного компотика і насолодитися літніми пахощами, приготуємо компот із червоної смородини. Рецепт підійде для будь-якого сорту кислої ягоди, а компот вийде від душі смачним.

Компот із червоної смородини

Закачування компотів на зиму я роблю в трьох літрових банках. Банки добре мию, перевертаю, щоб вода скла. Їх ніколи не стерилизую, вони в мене без стерилізації можуть пару років простояти, та й так економиться час.

Ягоду червоної смородини потрібно перебрати, так само як і будь-яку іншу.

Червона смородина

Сидіти і перебирати по жменьці ми не будемо, ми перекладемо всю ягоду в тазик і заллємо холодною водою до верху, щоб вода повністю її покривала навіть більше.

Перемішайте смородину у воді. Зразу ж на поверхні з'являться сухі гілочки, листочки, сміття і нехороші ягоди, а пісок, якщо він є осяде на дно. Нахиліть тазик і злийте частково воду, з нею і весь сміття зіллється. Так зробіть ще пару разів. Можна і повністю очистити смородину від гілочок, але я їх частково залишаю, не бачу в цьому нічого поганого.

А тепер я беру руками жменю ягід прямо з води, даю їй трохи стекти і відправляю чисту смородину в банку. Так наповнюю кожну приблизно на третину.

Консервуємо компот із червоної смородини

Таким чином, я перебрала 5-і літрове відерце ягід, помила і розклала їх у 5 банок хвилин за 20.

- який Смак і концентрація компоту залежить від кількості ягід і цукру. Не закривати ж нам в банках воду на зиму.

Рекомендується на літр компоту класти 100 грамів цукру, я на 3 літри кладу 2 склянки. Зате, коли відкрию взимку баночку з компотиком і розведу його кип'яченою водою до потрібної концентрації, у мене вийде близько 5 літрів.

Готуємо на зиму компот із червоної смородини

Закип'ятіть воду. Я кип'ячу в двох каструлях об'ємом 3 літри — так швидше.

За допомогою сотейника наливайте окріп по черзі то в одну банку, то в іншу до країв. Лийте Воду прямо на ягоди, а не на стінки банки. І відразу накрийте залізними кришками (кришки можна простерилізувати, але не обов'язково, я обходжуся без стерилізації).

Готуємо компот із червоної смородини на зиму

Залишаємо на півгодинки натягатися, а за цей час кип'ятимо наступну порцію води для інших банок і так далі.

Ну от, пів години пройшло, наша смородина частково віддала сік, а вода забарвилася в красивий рожевий колір.

Компот із червоної смородини на зиму

Одягаю банку ось таку немудреную кришку і зливаю вміст в звільнилася каструлю. А банку знову накриваю залізною кришкою.

Як приготувати компот із смородини на зиму

Включаю вогонь, додаю цукор, перемішую.

Сироп для смородинового компоту

Варимо сироп. Він повинен добре закипіти. Знову ж сотейник наливаю сироп в банку майже до самих країв, накриваю кришкою і закатую. Банку перевертаю і ставлю в затишне місце остигати. Укутувати не потрібно.

Компот із червоної смородини на зиму

Коли охолоне, можна прибрати в місце, де ви зазвичай зберігайте всі свої заготовки на зиму. У мене вони зберігаються в квартирі.

За таким рецептом я консервую будь кислу ягоду і варю компот із червоної смородини, чорної смородини, вишні, полуниці та інших ягід або асорті з них.

А ось рецепт від Родзинки купажного компоту:

А вам бажаю смачних заготовок на зиму.

p.s. Є питання? Обов'язково задавайте їх у коментарях. Може у вас свої, якісь цікаві способи консервування компотів? Буду рада, якщо поділіться з нами.

Радимо прочитати

Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Ми вже заготовили на зиму смородинове желе, тепер черга за агрусом. Так от, желе з агрусу ми з вами будемо готувати на зиму трохи інакше. Але запевняю вас, що десерт вийде відмінний і взимку буде
Компот із слив
Компот із слив
Ми щороку робимо заготовки на зиму, адже так приємно взимку відкрити баночку з салатом, огірочками або ж компотиком. Ми вже давно не купуємо магазинні напої, п'ємо тільки домашні компоти, які
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму з інжиром володіє дивовижним ароматом. Крім того, він дуже корисний і має насичений колір. Поєднання основних інгредієнтів, що входять до складу, надають напою невелику
Компот з аличі
Компот з аличі
Неймовірно смачний, з приємною кислинкою і яскравим, барвистим цвітом компот виходить з простих і бюджетних плодів. Алича має свою пікантну нотку, яка добре поєднується з іншими плодами та спеціями.
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки