Компот із червоної смородини консервуємо на зиму рецепт
Привіт, мої дорогі.Щоб мені з вами було дуже приємно взимку відкрити баночку насиченого смачного компотика і насолодитися літніми пахощами, приготуємо компот із червоної смородини. Рецепт підійде для будь-якого сорту кислої ягоди, а компот вийде від душі смачним.
Компот із червоної смородини
Закачування компотів на зиму я роблю в трьох літрових банках. Банки добре мию, перевертаю, щоб вода скла. Їх ніколи не стерилизую, вони в мене без стерилізації можуть пару років простояти, та й так економиться час.
Ягоду червоної смородини потрібно перебрати, так само як і будь-яку іншу.
Сидіти і перебирати по жменьці ми не будемо, ми перекладемо всю ягоду в тазик і заллємо холодною водою до верху, щоб вода повністю її покривала навіть більше.
Перемішайте смородину у воді. Зразу ж на поверхні з'являться сухі гілочки, листочки, сміття і нехороші ягоди, а пісок, якщо він є осяде на дно. Нахиліть тазик і злийте частково воду, з нею і весь сміття зіллється. Так зробіть ще пару разів. Можна і повністю очистити смородину від гілочок, але я їх частково залишаю, не бачу в цьому нічого поганого.
А тепер я беру руками жменю ягід прямо з води, даю їй трохи стекти і відправляю чисту смородину в банку. Так наповнюю кожну приблизно на третину.
Таким чином, я перебрала 5-і літрове відерце ягід, помила і розклала їх у 5 банок хвилин за 20.
- який Смак і концентрація компоту залежить від кількості ягід і цукру. Не закривати ж нам в банках воду на зиму.
Рекомендується на літр компоту класти 100 грамів цукру, я на 3 літри кладу 2 склянки. Зате, коли відкрию взимку баночку з компотиком і розведу його кип'яченою водою до потрібної концентрації, у мене вийде близько 5 літрів.
Готуємо на зиму компот із червоної смородини
Закип'ятіть воду. Я кип'ячу в двох каструлях об'ємом 3 літри — так швидше.
За допомогою сотейника наливайте окріп по черзі то в одну банку, то в іншу до країв. Лийте Воду прямо на ягоди, а не на стінки банки. І відразу накрийте залізними кришками (кришки можна простерилізувати, але не обов'язково, я обходжуся без стерилізації).
Залишаємо на півгодинки натягатися, а за цей час кип'ятимо наступну порцію води для інших банок і так далі.
Ну от, пів години пройшло, наша смородина частково віддала сік, а вода забарвилася в красивий рожевий колір.
Одягаю банку ось таку немудреную кришку і зливаю вміст в звільнилася каструлю. А банку знову накриваю залізною кришкою.
Включаю вогонь, додаю цукор, перемішую.
Варимо сироп. Він повинен добре закипіти. Знову ж сотейник наливаю сироп в банку майже до самих країв, накриваю кришкою і закатую. Банку перевертаю і ставлю в затишне місце остигати. Укутувати не потрібно.
Коли охолоне, можна прибрати в місце, де ви зазвичай зберігайте всі свої заготовки на зиму. У мене вони зберігаються в квартирі.
За таким рецептом я консервую будь кислу ягоду і варю компот із червоної смородини, чорної смородини, вишні, полуниці та інших ягід або асорті з них.
А ось рецепт від Родзинки купажного компоту:
А вам бажаю смачних заготовок на зиму.
p.s. Є питання? Обов'язково задавайте їх у коментарях. Може у вас свої, якісь цікаві способи консервування компотів? Буду рада, якщо поділіться з нами.