Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму з інжиром володіє дивовижним ароматом. Крім того, він дуже корисний і має насичений колір. Поєднання основних інгредієнтів, що входять до складу, надають напою невелику кислинку і приємну солодкість. Незвичайний смак змушує згадати про літніх днях.
Компот з кизилу на зиму
Такий зимовий компот здатний зайняти почесне місце на святковому столі, навряд чи Спрайт або Кола будуть розуму суперники. Особливо він припаде до душі дітям. Щоб напій вийшов смачним, необхідно правильно підбирати інгредієнти. Для заготівлі бажано вибирати стиглі плоди. Рецептів приготування напою досить багато, але у кожної господині повинен бути власний. Я поділюся своїм.
Інгредієнти наведено на кілька невеликих банок.
Для початку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти. Кизил і інжир повинні бути цілими, без видимих пошкоджень.
Інгредієнти:
- Кизил – 500 грам;
- Інжир – 500 грам;
- Цукор – 300 грам;
- Вода – 2 літри.
Процес приготування:
Інжир потрібно промити під водою, видалити хвостики, і нарізати на невеликі шматочки.
Кизил також необхідно ретельно промити під водою. Після цього ягоди слід засипати в банку. Ємність для консервування повинна бути заздалегідь підготовлена. Для цього її необхідно простерилізувати.
В банку до кизилу потрібно закласти підготовлені шматочки інжиру.
Потім в каструлю слід налити води і поставити її на плиту. Після того, як вода закипіла, її слід залити в банку до ягід. Вода повинна трохи настоятися і охолонути (близько 30 хв).
Після цього настоявшуюся і трохи забарвлену воду з банки потрібно злити назад в каструлю і додати цукор.
Сироп необхідно довести до кипіння, цукор повинен повністю розчинитися.
Потім готовим сиропом залити ягоди.
Залишилося лише закатати банки. Кришки до цього моменту повинні бути простерилізовані. Компот з кизилу на зиму готовий. Щоб бути впевненим, що процес консервування дійде успішно, банки рекомендується перевернути догори дном. Напою дати охолонути, після цього його можна прибирати на постійне місце зберігання. Кизиловий компот з інжиром бажано зберігати не більше року.
Особливо приємно насолодитися таким напоєм в зимовий період. Подібне поєднання ягід допоможе вам на кілька секунд повернутися в літо. Тому такого роду рецепт повинен бути на замітці у кожної господині, при можливості їм потрібно обов'язково скористатися.
Приємного апетиту!
Про смачні заготовки з кизилу і інжиру розповіла Аліме, рецепт і фото автора.