Варення з інжиру
Інжир вважається корисним і дивовижним рослиною. Його недолік в тому, що у свіжому вигляді може зберігатися нетривалий час. З цієї причини, ягода відмінно підходить для приготування різних заготовок на зиму: варення, компоту, джему. Варення з інжиру чудово підходить для зимового періоду. Рецептів його приготування досить багато, а додаючи який-небудь незвичайний інгредієнт, можна отримати унікальний рецепт. Дане ласощі особливо припаде до смаку любителям солодкого, і зможе зайняти головне місце на сімейному столі.
Варення з інжиру на зиму
покроковий рецепт з фото горіхами
Інгредієнти:
- Інжир – 500 грам;
- Вода – 100 грам;
- Цукор – 500 грам;
- Горіхи кешью – 100 грам.
Процес приготування:
Для початку потрібно зайнятися підготовкою інжиру. Для цього ягоди засипаються в тарілку і заливаються водою, ретельно промиваються. Слід зрізати плодоніжки, для цього можна скористатися ножем.
Потім необхідно приготувати сироп. У каструлю наливається вода, засипається цукровий пісок, і посуд ставлять на плиту. Сироп необхідно варити на невеликому вогні, при цьому його постійно помішуючи. Вариться він до тих пір, поки не розчиниться цукор.
Для того, щоб інжир повністю просочився карамельним сиропом, ягоди слід проткнути. Можна використовувати зубочистки.
Після того, як сировину пройшло підготовчий процес, його потрібно закинути до сиропу. Інжирне варення вариться на невеликому вогні, при цьому необхідно його постійно помішувати і знімати утворилася пінку. У результаті повинна вийде густа ягідна суміш.
Для того щоб варення з інжиру вийшло смачним, воно має настоятися. Буде потрібно 12 годин.
Попередньо потрібно підготувати горіхи кеш'ю, вони очищаються і промиваються. Після закінчення відведеного часу до ягідної суміші необхідно додати горіхи. Каструля знову ставиться на плиту, і варення доводиться до кипіння.
необхідно Варити на невеликому вогні, і стежити за тим, щоб воно не пригоріло. Варення з агрусу з горіхами кешью готово.
Залишилося лише його закатати. Для цього заздалегідь необхідно підготувати банки і кришки. Вони обов'язково повинні пройти процес стерилізації. Ягідна суміш розкладається по банкам і закручується кришками.
Для надійності ємності з варенням потрібно перевернути догори дном, укутати і залишити в спокої на добу. Після закінчення даного часу заготовки на зиму можна прибирати в прохолодне місце для зберігання.
Ласощі виходить смачним і корисним. Містить велику кількість вітамінів, яких так не вистачає в зимовий період. Відмінний рецепт для заготівлі.
Приємного апетиту!
Автор рецепта і фото Аліме Акмолаева.