» » Варення з інжиру

Варення з інжиру


Інжир вважається корисним і дивовижним рослиною. Його недолік в тому, що у свіжому вигляді може зберігатися нетривалий час. З цієї причини, ягода відмінно підходить для приготування різних заготовок на зиму: варення, компоту, джему. Варення з інжиру чудово підходить для зимового періоду. Рецептів його приготування досить багато, а додаючи який-небудь незвичайний інгредієнт, можна отримати унікальний рецепт. Дане ласощі особливо припаде до смаку любителям солодкого, і зможе зайняти головне місце на сімейному столі.

Варення з інжиру на зиму

Варення з інжиру

покроковий рецепт з фото горіхами

Інжир з цукром рецепти приготування

Інгредієнти:

  • Інжир – 500 грам;
  • Вода – 100 грам;
  • Цукор – 500 грам;
  • Горіхи кешью – 100 грам.

Процес приготування:

Для початку потрібно зайнятися підготовкою інжиру. Для цього ягоди засипаються в тарілку і заливаються водою, ретельно промиваються. Слід зрізати плодоніжки, для цього можна скористатися ножем.

Потім необхідно приготувати сироп. У каструлю наливається вода, засипається цукровий пісок, і посуд ставлять на плиту. Сироп необхідно варити на невеликому вогні, при цьому його постійно помішуючи. Вариться він до тих пір, поки не розчиниться цукор.

Цукор і вода сироп для інжиру

Для того, щоб інжир повністю просочився карамельним сиропом, ягоди слід проткнути. Можна використовувати зубочистки.

Інжир для варення проколоти

Після того, як сировину пройшло підготовчий процес, його потрібно закинути до сиропу. Інжирне варення вариться на невеликому вогні, при цьому необхідно його постійно помішувати і знімати утворилася пінку. У результаті повинна вийде густа ягідна суміш.

Інжир в сиропі з цукру

Для того щоб варення з інжиру вийшло смачним, воно має настоятися. Буде потрібно 12 годин.

Попередньо потрібно підготувати горіхи кеш'ю, вони очищаються і промиваються. Після закінчення відведеного часу до ягідної суміші необхідно додати горіхи. Каструля знову ставиться на плиту, і варення доводиться до кипіння.

Рецепт варення з інжиру

необхідно Варити на невеликому вогні, і стежити за тим, щоб воно не пригоріло. Варення з агрусу з горіхами кешью готово.

Варення з інжиру рецепт

Залишилося лише його закатати. Для цього заздалегідь необхідно підготувати банки і кришки. Вони обов'язково повинні пройти процес стерилізації. Ягідна суміш розкладається по банкам і закручується кришками.

Для надійності ємності з варенням потрібно перевернути догори дном, укутати і залишити в спокої на добу. Після закінчення даного часу заготовки на зиму можна прибирати в прохолодне місце для зберігання.

Варення з інжиру на зиму

Ласощі виходить смачним і корисним. Містить велику кількість вітамінів, яких так не вистачає в зимовий період. Відмінний рецепт для заготівлі.

Приємного апетиту!

Автор рецепта і фото Аліме Акмолаева.

Радимо прочитати

Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму з інжиром володіє дивовижним ароматом. Крім того, він дуже корисний і має насичений колір. Поєднання основних інгредієнтів, що входять до складу, надають напою невелику
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло,
Варення з пелюсток троянд
Варення з пелюсток троянд
Серед солодких заготовок до зими в засіках у кожної господині обов'язково повинен бути присутнім королівський десерт – ароматне варення з троянд, рецепт сьогодні представлений вашій увазі.
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки