Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес приготування досить простий, достатньо мати під рукою блендер. Сьогодні розповім вам як приготувати сире варення з ожини. У результаті виходить солодка заготівля, щось середнє між конфітюром і варенням. Головне дотримуватися пропорції цукру і ягід, щоб ожина з цукром не забродила у вас в холодильнику при зберіганні.
Ожина з цукром
без варіння Варення на зиму
Протерта ожина чудово поєднується з оладками, млинцями, або з чаєм. Мої домашні дуже люблять поливати таким ожиновим варенням морозиво.
Час підготовки: 10 хвилин. Час приготування: 1 годину.
Інгредієнти:
- ягоди ожини - 500 г
- цукор 750 р.
Процес приготування:
Для приготування сирого варення ягоди переберіть і сполосніть водою. Робиться це для того, щоб прибрати з ожини різних комах, які теж люблять аромат і смак цієї літньої ягоди. Після цього сировину складіть у широке сито і залиште на 30 хвилин, щоб стекла вода.

Пересипте ожину в глибокий посуд і подрібніть за допомогою блендера до стану пюре. Ягода швидко пускає сік, тому збивати не доведеться довго, приблизно 3 хвилини.
Якщо не бажаєте, щоб варення відчувалися дрібні кісточки, протріть пюре через сито. Макуха згодиться для компоту або морсу.

В однорідну ежевичную масу всипте порціями цукор і перемішуйте лопаткою.

Цукор необхідно повністю розчинити в варення. Спочатку консистенція здасться вам рідкою, але потім варення з часом стане густіше. Щоб перевірити густину готового продукту можна налити трохи варення на блюдце і прибрати в холодильник на годину.

Невеликі баночки стерилізуйте і просушіть, заповнюйте їх варенням по плічка. Тепер для тривалого зберігання рекомендую насипати зверху на варення з ожини шар цукру. Закривайте варення з ожини кришками і ставте на саму холодну полку вашого холодильника. Якщо мало місця в холодильнику, расфасуйте ожину з цукром по пластикових пляшках (500 мл) та тримайте їх у морозилці.

Фото рецепт варення з ожини без варіння на зиму: Ольга Бондас.