Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її основним постачальником вітаміну С. І це правильно! Але вже якщо матінка природа подарувала нам ще й червону смородину значить, ця ягідка, безсумнівно, корисна. Адже в розумній природі нічого не буває просто так і все має свій таємний сенс. Приготуємо сьогодні варення із червоної смородини на зиму. Зварити його швидко, адже це п'ятихвилинка!
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Ось, наприклад, зовсім недавно я дізналася що кісточки, які у великій кількості є в червоній смородині, виявляється, є дуже цінним джерелом корисної речовини (назва, на жаль не запам'ятала). І коли багато хто з нас готуючи варення із червоної смородини, намагаються від них позбавитися, чинять неправильно. Тому я змінила звичайний спосіб заготівлі варення і зараз хочу поділитися з вами моїм рецептом варення з червоної смородини з лимоном. Для роботи знадобиться занурювальний блендер. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів в результаті у мене вийшла одна півлітрова баночка варення і кілька ложок для проби.
У мене було таке кількість інгредієнтів
Інгредієнти:
- Червона смородина – 700 г
- Лимон – 1/2часть
- Цукор пісок 350-400 грам
Процес приготування:
Смородину викладаємо в друшляк і промиваємо під струменем води. Даємо воді стекти і потім звільняємо ягідки від гілочок. Зсипаємо ягоди в миску і засипаємо цукром.

Включаємо в роботу занурювальний блендер і подрібнюємо смородину разом з цукром. В результаті отримуємо ось таку яскраву барвисту суміш, яку тут же хочеться спробувати.

Але, залишаємо її і беремося за підготовку другого учасника нашого дивовижного варення з червоної смородини. Лимон дуже добре обмиваємо під струменем теплої води, адже ми будемо застосовувати його разом з шкіркою. Потім відрізаємо половинку і подрібнюємо на шматочки. Закладаємо в чашу блендера і подрібнюємо в кашку.

Отриманий результат відправляємо до смородиново-цукрової маси.

Далі перемішуємо вміст миски.

І потім пересипаємо його вже безпосередньо в ту ємність, в якій буде готуватися наше варення з червоної смородини з лимоном. Ставимо його на середній вогонь.

Не відходимо а, озброївшись дерев'яною ложкою, помішуємо майбутнє варення. Дуже скоро на ньому з'явитися пінка, яку ми тут же акуратно збираємо в чашку.

Після зняття пінки даємо нашому варенню прокипіти буквально 5-7 хвилин і вимикаємо вогонь.

До цього часу вже підготовлена стерильна баночка і стерильна кришка (пропарити над парою). Перекладаємо гаряче вміст каструльки в гарячу баночку, тут же закатуємо кришку.
Вишукане ласощі – варення з червоної смородини з лимоном буде чекати свого часу на поличці. А взимку ви оціните його кисло-солодкий смак по достоїнству!

Як приготувати варення з червоної смородини на зиму з лимоном розповіла Лебідь Людмила, рецепт і фото автора.