» » Варення із червоної смородини 5 хвилинка

Варення із червоної смородини 5 хвилинка


Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її основним постачальником вітаміну С. І це правильно! Але вже якщо матінка природа подарувала нам ще й червону смородину значить, ця ягідка, безсумнівно, корисна. Адже в розумній природі нічого не буває просто так і все має свій таємний сенс. Приготуємо сьогодні варення із червоної смородини на зиму. Зварити його швидко, адже це п'ятихвилинка!

Варення із червоної смородини 5 хвилинка

Варення з червоної смородини

Ось, наприклад, зовсім недавно я дізналася що кісточки, які у великій кількості є в червоній смородині, виявляється, є дуже цінним джерелом корисної речовини (назва, на жаль не запам'ятала). І коли багато хто з нас готуючи варення із червоної смородини, намагаються від них позбавитися, чинять неправильно. Тому я змінила звичайний спосіб заготівлі варення і зараз хочу поділитися з вами моїм рецептом варення з червоної смородини з лимоном. Для роботи знадобиться занурювальний блендер. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів в результаті у мене вийшла одна півлітрова баночка варення і кілька ложок для проби.

У мене було таке кількість інгредієнтів

Червона смородина з цукром і лимоном

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 700 г
  • Лимон – 1/2часть
  • Цукор пісок 350-400 грам

Процес приготування:

Смородину викладаємо в друшляк і промиваємо під струменем води. Даємо воді стекти і потім звільняємо ягідки від гілочок. Зсипаємо ягоди в миску і засипаємо цукром.

Червона смородина з цукром

Включаємо в роботу занурювальний блендер і подрібнюємо смородину разом з цукром. В результаті отримуємо ось таку яскраву барвисту суміш, яку тут же хочеться спробувати.

Червона смородина з цукром через блендер

Але, залишаємо її і беремося за підготовку другого учасника нашого дивовижного варення з червоної смородини. Лимон дуже добре обмиваємо під струменем теплої води, адже ми будемо застосовувати його разом з шкіркою. Потім відрізаємо половинку і подрібнюємо на шматочки. Закладаємо в чашу блендера і подрібнюємо в кашку.

Лимон через блендер

Отриманий результат відправляємо до смородиново-цукрової маси.

Червона смородина з лимоном

Далі перемішуємо вміст миски.

Червона смородина протерта

І потім пересипаємо його вже безпосередньо в ту ємність, в якій буде готуватися наше варення з червоної смородини з лимоном. Ставимо його на середній вогонь.

Червона смородина протерта варення

Не відходимо а, озброївшись дерев'яною ложкою, помішуємо майбутнє варення. Дуже скоро на ньому з'явитися пінка, яку ми тут же акуратно збираємо в чашку.

Як зварити варення з червоної смородини

Після зняття пінки даємо нашому варенню прокипіти буквально 5-7 хвилин і вимикаємо вогонь.

Варення з червоної смородини покроковий рецепт з фото

До цього часу вже підготовлена стерильна баночка і стерильна кришка (пропарити над парою). Перекладаємо гаряче вміст каструльки в гарячу баночку, тут же закатуємо кришку.

Вишукане ласощі – варення з червоної смородини з лимоном буде чекати свого часу на поличці. А взимку ви оціните його кисло-солодкий смак по достоїнству!

Варення з червоної смородини на зиму

Як приготувати варення з червоної смородини на зиму з лимоном розповіла Лебідь Людмила, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки