Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але необхідно запастися терпінням, так як готувати варення потрібно буде в декілька прийомів, тому процес розтягнеться на 1-2 діб.
Варення зі сливи з кісточкою
Для варення підготуйте стиглі сливи сорту «Угорка», цей сорт відрізняється пружною шкіркою і щільною структурою.
Чим довше ви будете варити сливове варення, тим воно густіше буде ставати. Тому кожен може обрати для себе ступінь загустіння цієї солодощі, але майте на увазі, що закип'ятити і остудити варення необхідно не менше трьох разів.
Інгредієнти:
- 700 г фіолетових або жовтих слив;
- 500 г цукрового піску;
- 150 мл гарячої води.
Процес приготування:
Сливи промийте у воді і виберіть з них м'які або злегка зіпсовані плоди, видаливши їх із загальної маси. Перемістіть сливи в казан, сотейник або каструлю з антипригарним дном і засипте цукровим піском, злегка нарубав їх ножем або виделкою. Дайте фруктів простояти в сахарі близько 1 години, а потім помістіть ємність на вогонь і доведіть до кипіння, вливши 100-150 мл гарячої води. Як тільки фрукти закиплять, зменшіть вогонь і тушкуйте на ньому варення рівно 10 хвилин, а потім вимкніть і дайте повністю охолонути. За міру охолодження сливи через проколи будуть вбирати в себе цукровий сироп і карамелізуватися.
Як тільки варення з цілих слив охолоне, а це відбудеться через 4-6 годин, поставте ємність на вогонь ще раз і дайте їй знову закипіти, а потім різко погасіть вогонь. Знову дайте варенню охолонути.
втретє помістіть остигле сливове варення з кісточками на плиту і дайте йому прокипіти близько 10 хвилин, після чого розкладіть фрукти в ошпарені банки і залийте отриманим карамельним соком.
банки Закупорьте залізними гарячими кришками за допомогою ключа для консервації і переверніть їх догори дном, даючи охолонути. Якщо ж ви не хочете так довго варити це смачне варення, то скористайтеся конфитюркой» або пектином, з його допомогою будь-яке варення густіє прямо на очах і вам не доведеться варити його кілька днів поспіль. Перемістіть банки зі сливовим варенням у прохолодне і темне місце у міру його охолодження.
За рецепт і покрокові фото варення зі сливи з кісточкою дякуємо Глорію Ніколіну.
Можливо, вам сподобається інші рецепти варення зі слив без кісточок:
Як зварити сливове варення з жовтих слив без кісточок -->>