» » Варення зі сливи з кісточкою

Варення зі сливи з кісточкою


Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але необхідно запастися терпінням, так як готувати варення потрібно буде в декілька прийомів, тому процес розтягнеться на 1-2 діб.

Варення зі сливи з кісточкою

Варення зі сливи з кісточкою

Для варення підготуйте стиглі сливи сорту «Угорка», цей сорт відрізняється пружною шкіркою і щільною структурою.

Варення зі сливи з кісточкою рецепт

Чим довше ви будете варити сливове варення, тим воно густіше буде ставати. Тому кожен може обрати для себе ступінь загустіння цієї солодощі, але майте на увазі, що закип'ятити і остудити варення необхідно не менше трьох разів.

Інгредієнти:

  • 700 г фіолетових або жовтих слив;
  • 500 г цукрового піску;
  • 150 мл гарячої води.

Процес приготування:

Сливове варення з кісточками рецепт Сливи промийте у воді і виберіть з них м'які або злегка зіпсовані плоди, видаливши їх із загальної маси. Перемістіть сливи в казан, сотейник або каструлю з антипригарним дном і засипте цукровим піском, злегка нарубав їх ножем або виделкою. Дайте фруктів простояти в сахарі близько 1 години, а потім помістіть ємність на вогонь і доведіть до кипіння, вливши 100-150 мл гарячої води. Як тільки фрукти закиплять, зменшіть вогонь і тушкуйте на ньому варення рівно 10 хвилин, а потім вимкніть і дайте повністю охолонути. За міру охолодження сливи через проколи будуть вбирати в себе цукровий сироп і карамелізуватися.

Варення з цілих сливЯк тільки варення з цілих слив охолоне, а це відбудеться через 4-6 годин, поставте ємність на вогонь ще раз і дайте їй знову закипіти, а потім різко погасіть вогонь. Знову дайте варенню охолонути.

Сливове варення з кісточкамивтретє помістіть остигле сливове варення з кісточками на плиту і дайте йому прокипіти близько 10 хвилин, після чого розкладіть фрукти в ошпарені банки і залийте отриманим карамельним соком.

Варення з цілих слив на зимубанки Закупорьте залізними гарячими кришками за допомогою ключа для консервації і переверніть їх догори дном, даючи охолонути. Якщо ж ви не хочете так довго варити це смачне варення, то скористайтеся конфитюркой» або пектином, з його допомогою будь-яке варення густіє прямо на очах і вам не доведеться варити його кілька днів поспіль. Перемістіть банки зі сливовим варенням у прохолодне і темне місце у міру його охолодження.

За рецепт і покрокові фото варення зі сливи з кісточкою дякуємо Глорію Ніколіну.

Можливо, вам сподобається інші рецепти варення зі слив без кісточок:

сливове варення джем в один прийом простий рецепт Як зварити сливове варення з жовтих слив без кісточок -->>

Радимо прочитати

Сливи в духовці
Сливи в духовці
Запечені сливи зберігають структуру і мають приємний смак, вони не схожі ні на варення, ні на сухофрукти. Не водянисті, не сухі і при цьому дуже смачні, такий десерт може стати відмінною
Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Компот із слив
Компот із слив
Ми щороку робимо заготовки на зиму, адже так приємно взимку відкрити баночку з салатом, огірочками або ж компотиком. Ми вже давно не купуємо магазинні напої, п'ємо тільки домашні компоти, які
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Варення слива в шоколаді
Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше,
Варення з аличі рецепти
Варення з аличі рецепти
Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки