» » Варення слива в шоколаді

Варення слива в шоколаді


Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше, саме по собі воно просто чарівне, особливо з чаєм. А по-друге, сливовий джем з пектином - ідеальна начинка для різноманітних пирогів, кексів та булочок.

Слива в шоколаді

Сливове варення або джем подобається багатьом із-за його пікантного смаку і аромату. Сьогодні хочу запропонувати рецепт заготівлі зі сливи з шоколадом, скорочено я називаю його шокосливой.

Сливове варення з шоколадом

Варення слива в шоколаді

Для того щоб приготувати це незвичайне варення не обов'язково купувати кілька шоколадок (хоча і цей варіант не виключається), можна просто скористатися какао. Воно дуже добре доповнює смак стиглих слив. І якщо розкривати секрет приготування смачного сливового варення, то до кінця. Найпростіший варіант – просто зварити звичним способом на плиті сливи з цукром і додати шоколад. Сливи в сиропі можна залишити часточками або змолоти в блендері, щоб вийшов джем.

Зовсім інша справа - спочатку приготувати запечені сливи, а потім з'єднати з шоколадом.

Сливи в духовці

В результаті вийде смачне ласощі, трохи нагадує східні солодощі або цукерки. Напевно, вам доводилося пробувати сливи, фініки або курагу в шоколаді, тепер у вас з'явилася можливість приготувати схожий за смаком десерт у вигляді варення.

Ну, після теоретичної частини пора переходити до практичної!

Інгредієнти:

  • сливи 600 г
  • шоколад 70 г,
  • цукор 200 г,
  • пектин за необхідності.

Процес приготування:

Зливу шоколад рецептПереберіть і промийте сливи. Для заготовок вибирайте стиглі та соковиті фрукти, щоб кісточка легко відділялася. Сливова м'якоть повинна бути цукрової, тоді варення або джем обов'язково вийде дуже насиченим. У представленому фото рецепт для приготування варення використовуються кондитерські шоколадні краплі, їх з легкістю можна замінити плиткою шоколаду.

Або додати в варення з слив какао порошок і трохи вершкового масла, тобто ті ж самі інгредієнти, які використовуєте для домашнього шоколаду.

Запечена зливуОтже, відокремте м'якоть сливи від кісточок. Покладіть скибочки на деко з бортиками, вистелений фольгою для запікання.

Сливи в духовці рецептПосипте сливи зверху цукром і відправляйте в розігріту духовку (190 градусів на 20 хвилин.

Запечені сливи для варення виймайте з духовки, приголомшливий аромат. По-моєму, такий спосіб приготування джемом залишає в ньому більше смаку і запаху, ніж просто приготування на плиті.

Варення зі слив з шоколадомШоколадні краплі разом зі сливами і утворився соком пересипте в миску або сотейник.

Варення зі слив з какаоВаріть сливове варення з шоколадом близько 3-4 хвилин. Власне, на цьому можна і зупинитися. Доварити до потрібної консистенції і розлити по стерильним банкам.

Варення шоколаднеДля приготування джему подрібніть сливово-шоколадну суміш в однорідну масу блендером і прокип'ятіть ще кілька хвилин на маленькому вогні. Якщо ваш джем достатньо рідкий (на вашу думку), в цей момент можна додавати пектин (по інструкції) або крохмаль (кукурудзяний).

Джем із слив з шоколадомГарячий джем із слив і шоколаду розлийте по стерилізованим баночками.

Джем сливовий з шоколадомЗакривайте банки герметично, після остигання, зберігайте в холодильнику або холодному погребі.

Слива в шоколаді варенняДжем по представленому рецептом виходить густий і ароматний, не нудотний смак. Особливо смакує він з млинцями, морозивом, або просто з булочкою з чаєм. Можна промащувати джемом бісквітні тістечка і торти.

За рецепт смачного шоколадно – сливового варення дякуємо Эльби.

Можливо, вам сподобається рецепт заготівлі з цілих слив:

Варення зі сливи з кісточкою

Радимо прочитати

Сливи в духовці
Сливи в духовці
Запечені сливи зберігають структуру і мають приємний смак, вони не схожі ні на варення, ні на сухофрукти. Не водянисті, не сухі і при цьому дуже смачні, такий десерт може стати відмінною
Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення з пелюсток троянд
Варення з пелюсток троянд
Серед солодких заготовок до зими в засіках у кожної господині обов'язково повинен бути присутнім королівський десерт – ароматне варення з троянд, рецепт сьогодні представлений вашій увазі.
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки