Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше, саме по собі воно просто чарівне, особливо з чаєм. А по-друге, сливовий джем з пектином - ідеальна начинка для різноманітних пирогів, кексів та булочок.
Сливове варення або джем подобається багатьом із-за його пікантного смаку і аромату. Сьогодні хочу запропонувати рецепт заготівлі зі сливи з шоколадом, скорочено я називаю його шокосливой.
Варення слива в шоколаді
Для того щоб приготувати це незвичайне варення не обов'язково купувати кілька шоколадок (хоча і цей варіант не виключається), можна просто скористатися какао. Воно дуже добре доповнює смак стиглих слив. І якщо розкривати секрет приготування смачного сливового варення, то до кінця. Найпростіший варіант – просто зварити звичним способом на плиті сливи з цукром і додати шоколад. Сливи в сиропі можна залишити часточками або змолоти в блендері, щоб вийшов джем.
Зовсім інша справа - спочатку приготувати запечені сливи, а потім з'єднати з шоколадом.
В результаті вийде смачне ласощі, трохи нагадує східні солодощі або цукерки. Напевно, вам доводилося пробувати сливи, фініки або курагу в шоколаді, тепер у вас з'явилася можливість приготувати схожий за смаком десерт у вигляді варення.
Ну, після теоретичної частини пора переходити до практичної!
Інгредієнти:
- сливи 600 г
- шоколад 70 г,
- цукор 200 г,
- пектин за необхідності.
Процес приготування:
Переберіть і промийте сливи. Для заготовок вибирайте стиглі та соковиті фрукти, щоб кісточка легко відділялася. Сливова м'якоть повинна бути цукрової, тоді варення або джем обов'язково вийде дуже насиченим. У представленому фото рецепт для приготування варення використовуються кондитерські шоколадні краплі, їх з легкістю можна замінити плиткою шоколаду.
Або додати в варення з слив какао порошок і трохи вершкового масла, тобто ті ж самі інгредієнти, які використовуєте для домашнього шоколаду.
Отже, відокремте м'якоть сливи від кісточок. Покладіть скибочки на деко з бортиками, вистелений фольгою для запікання.
Посипте сливи зверху цукром і відправляйте в розігріту духовку (190 градусів на 20 хвилин.
Запечені сливи для варення виймайте з духовки, приголомшливий аромат. По-моєму, такий спосіб приготування джемом залишає в ньому більше смаку і запаху, ніж просто приготування на плиті.
Шоколадні краплі разом зі сливами і утворився соком пересипте в миску або сотейник.
Варіть сливове варення з шоколадом близько 3-4 хвилин. Власне, на цьому можна і зупинитися. Доварити до потрібної консистенції і розлити по стерильним банкам.
Для приготування джему подрібніть сливово-шоколадну суміш в однорідну масу блендером і прокип'ятіть ще кілька хвилин на маленькому вогні. Якщо ваш джем достатньо рідкий (на вашу думку), в цей момент можна додавати пектин (по інструкції) або крохмаль (кукурудзяний).
Гарячий джем із слив і шоколаду розлийте по стерилізованим баночками.
Закривайте банки герметично, після остигання, зберігайте в холодильнику або холодному погребі.
Джем по представленому рецептом виходить густий і ароматний, не нудотний смак. Особливо смакує він з млинцями, морозивом, або просто з булочкою з чаєм. Можна промащувати джемом бісквітні тістечка і торти.
За рецепт смачного шоколадно – сливового варення дякуємо Эльби.
Можливо, вам сподобається рецепт заготівлі з цілих слив: