» » Сливове варення рецепт на зиму

Сливове варення рецепт на зиму


В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму вистачить навареними полуничного, яблучного, вишневого, малинового варення. Вистачить-то воно, звичайно, вистачить, але для різноманітності можна поставити хоча б 2 півлітрові баночки варення з слив. За смаком воно буде кардинально відрізнятися від будь-якого іншого, тому що воно кисле. Скажу прямо, таке варення на любителя, і я, мабуть, належу до тих небагатьох, кому воно подобається, тому кожен рік в обов'язковому порядку ставлю його на зиму. До того ж, для сливового варення можна взяти сливи непрезентабельного вигляду і зовсім м'які, такі, що для компотів або заморозки не згодяться. Не забуваємо, звичайно, і про черв'яків. Щоб бути впевненими, що вони не потрапили в заготовку, плоди потрібно розрізати, викинувши кісточки і залишивши лише м'якоть з шкіркою. Остання в варення особливо смачна. Вона насичується солодким сиропом, уварюється і перетворюється в солодку тонку плівку. Загалом, якщо після моєї розповіді і у вас з'явилося бажання зварити сливове варення, рецепт вам в допомогу.

Сливове варення рецепт на зиму без кісточок

Сливове варення

У мене був найпростіший сорт слив. Недозрілі вони кислі, перезрілі – солодкі, але дуже м'які, а ось в стані, скажімо так, «аль денте» як раз саме те щоб приготувати сливове варення.

Сливи цукор для варення

Інгредієнти:

  • 1 кг цукру-піску,
  • 1 кг слив (з кісточкою).

Процес приготування:

Сливи гарненько миємо, гострим ножем розрізаємо навпіл і викидаємо кісточки. Відразу кладемо в ємність, у якій будемо варити заготовку.

Як приготувати варення з слив без кісточок

Всипаємо підготовленим до сливам цукор, перемішуємо.

Як приготувати сливове варення без кісточок

Ставимо варитися. Щоб цукор не підгорів, не поспішайте відразу включати сильний вогонь. Нехай цукор потихеньку розчиняється, а варення повільно закипає на невеликому вогні. У процесі варіння зверху буде збиратися пінка, її знімаємо в окрему мисочку.

Скільки варити варення з слив

Яка вона смачна, намазана на кусень свіжого білого хліба! Спробуйте обов'язково! Коли варення проварилося після закипання хвилин 50, загусло і змінило колір, стало не синього, а бордово-коричневого кольору, саме час знімати його з плити.

Сливове варення рецепт

Розливаємо сливове варення на зиму по стерилізованим баночках. Обсяг можете взяти будь-який, від самих маленьких 180-грамових до літрових і навіть трилітрових, в залежності від того, якими обсягами варіть. Зберігаємо сливове варення без кісточок в холодному темному місці. Приємного апетиту!

Сливове варення на зиму

Як зварити сливове варення в домашніх умовах розповіла Ксюша, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Вишневе варення рецепти
Вишневе варення рецепти
Коли закінчуються трудові будні і настають вихідні, кожен раз кажу собі, що все, відісплюся, насмотрюсь серіалів і отъемся вкусняшка. Іноді взимку цей список вдається виконати на всі 100 відсотків.
Варення слива в шоколаді
Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше,
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення
Варення з аличі рецепти
Варення з аличі рецепти
Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки