» » Вишневе варення рецепти

Вишневе варення рецепти


Коли закінчуються трудові будні і настають вихідні, кожен раз кажу собі, що все, відісплюся, насмотрюсь серіалів і отъемся вкусняшка. Іноді взимку цей список вдається виконати на всі 100 відсотків. Ну а влітку жахливо шкода витрачати дорогоцінний час на сон, коли у лісі стільки ягід і грибів не зібрано, не заготовлено ще стільки банок з закрутками і не наварено ще стільки варення. До речі, пропоную не відкладати в довгий ящик останнє заняття і зварити вишневе варення, поки вишня не відійшла, і на деревах не залишилися висіти тільки листочки з подпорченными і підсохлими ягодами. З ним надто мудрувати не будемо, хоча можна було б, а приготуємо найпростіше. Цим рецептом можна скористатися, коли до вихідних ще далеко, а у вас серед тижня неждано-негадано виявилося відро свіжозібраної вишні, яку потрібно швидко, а головне, ефективно, переробити.

Вишневе варення на зиму

Вишневе варення на зиму

Інгредієнти:

  • вишня – 2 кг (без кісточок),
  • цукор – 2 кг

Вишня цукор рецепт варення на зиму

Якщо ягоду спробували, і вона вам здалася дуже кислому, покладіть цукру трохи більше, на 2 кг вишні десь 2,3 кг цукру.

Вишню пересипаємо по містку посудину, таз підійде найкраще, і заливаємо холодною водою. Як і при переробці будь ягоди, починаємо традиційно з миття. Чому кажу, що зручніше взяти велику ємність? Тому що коли ягоди в ній себе вільно почувають, щільно не притискаються один до одного, їх швидше і якісніше помити. Я це роблю приблизно так: опускаю руки у воду і як би балакаю ягідки, потім набираю жменю, струшую і перекладаю в іншу ємність. Розмір цієї вже неважливе, все одно перебрану вишню будете кидати в каструлю або таз для подальшої варіння варення.

Видаляємо з ягоди кісточки.

Вишня без кісточок

Радити, як це зробити краще, складно. Я завжди руками їх дістаю, знаю, що хтось бере шпильку. Загалом, почистіть вишню будь-яким зручним для вас способом.

Після чого засипаємо ягоди цукром, перемішуємо.

Вишня без кісточок з цукром

Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи. Як розумієте, важливо не дати майбутньому варенню пригоріти на початковій стадії варіння. Коли воно закипіло, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і варимо 40 хвилин.

Як варити вишневе варення

Перевірити готовність вишневого варення легко. Якщо крапля на тарілочці не розтеклася, вогонь можна вимикати.

Вишневе варення покроково

Тару попередньо варто промити і простерилізувати. Розкладаємо готове варення по банках.

Вишневе варення заготівля на зиму

Намагаюся для варення, неважливо якого, брати різнокаліберних тару. Так зручніше потім використовувати заготовку. За сніданком ми з'їдаємо з млинцями одну маленьку баночку, на пиріг йде склянка побільше. В літрові банки я майже ніколи не розкладаю варення, воно просто потім так і залишається стояти до наступного року в цій великій тарі.

Густе вишневе варення

Не потрібно відразу ж поспішати закривати банки кришками, нехай варення з вишні трохи охолоне. Зберігаємо баночки в погребі чи холодильнику. Приємного апетиту!

Вишневе варення рецепт з фото

Ви любите вишневе варення?

Літній фруктово-ягідне достаток не втомлюється нас балувати своїм яскравим смаком! А яка користь для здоров'я! От би літо тривало вічно, а нам можна було знову і знову насолоджуватися її щедрими дарами. Але, на жаль, у природи свої правила. Тому хороші господині поспішають зробити заготовки на зиму: консервацію, варення або джем, які зберігають аромат і смак тієї чи іншої ягоди. Особливо хочеться відзначити вишню, вона, мабуть, лідер марафону заготовок на зиму. Отже, перед вами рецепт яскравого і ароматного кисло-солодкого варення з вишні.

Вишневе варення без кісточок

Вишневе варення

Інгредієнти:

  • вишня - 1 кг
  • цукор - 1.3 кг

Процес приготування:

У багатьох консервація асоціюється з довгим і трудомістким процесом. А ми пропонуємо скористатися нашою найвдалішим і простим у приготуванні способом варіння варення з вишні без кісточок.

Вишневе варення без кісточокХоча, це не так важливо, скільки приємно і зручно. Адже варенням з кісточкою не так насладишься, доведеться раз за разом витягувати бориска, наприклад, з того ж пиріжка. Ну, що це за задоволення! Тому краще не полінуйтеся і видаліть кісточки заздалегідь. Це зовсім просто, скористайтеся для виймання кісточок звичайною шпилькою. Шпилькою потрібно проткнути вишеньку до середини. А потім, ніби ложечкою, захопити кісточку і витягти її з плоду.

Вишневе варення рецептДалі м'якоть потрібно перекласти в емальовану миску або каструлю і засипати цукровим піском, щоб ягоди щедро пустили сік. Скільки брати цукру на 1 кг свіжої вишні для варення? На це кількість нам знадобиться 1,3 кг цукру. Хотілося б відзначити, що в порівнянні з іншими фруктами або ягодами, вишня при взаємодії з глюкозою, досить швидко виділяє дуже багато соку. І це прекрасна властивість вишні дає закривати варення абсолютно без додавання до нього води. Вишні з цукром треба постояти приблизно півгодини.

Як варити вишневе варенняПлоди вишні у власному соку відправляємо на вогонь. Постійно заважаючи, чекаємо, коли варення закипить, а після цього, прикручуємо конфорку до мінімального вогню. Не перестаючи помішувати, варимо вишневе варення ще хвилин 7. Під час варіння на поверхні буде утворюватися вівчарик, її потрібно прибирати з допомогою ложки. Тепер неймовірно ароматну вишневу заготівлю потрібно остудити, можна до теплого стану.

Варення з вишніТепле варення знову ставимо на плиту кип'ятити, не забуваємо заважати. Варимо з часу стільки ж, як і в перший раз. У гарячому вигляді відразу розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Остуджуємо в перевернутому стані, обгорнувши пледом. Потім прибираємо на зиму в прохолодне темне місце.

За рецепт і фото дякуємо Черевко Олену.

Можливо, вам буде цікавий рецепт абрикосового варення:

як варити абрикосове варення рецепт приготування в мультиварці Як зварити варення з абрикосів -->>

Радимо прочитати

Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення з пелюсток троянд
Варення з пелюсток троянд
Серед солодких заготовок до зими в засіках у кожної господині обов'язково повинен бути присутнім королівський десерт – ароматне варення з троянд, рецепт сьогодні представлений вашій увазі.
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки