» » Варення з йошти

Варення з йошти


Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення сподобається навіть тим, кому не подобається йошта в сирому вигляді.

Використовувати його можна не лише як ласощі, але і як перевірений роками ліки. Головна здатність йошти очищати організм від токсинів і шлаків.

Варення з йошти на зиму

Варення з йошти

Йошта... Більшість з нас, здивувавшись незвичайного назви, проходять повз цих ягід і дуже даремно. Дана ягода – результат гібридизації агрусу і чорної смородини. У ній присутні не тільки зовнішні та смакові подібності. У першу чергу варто відзначити неймовірну користь для організму. Йошта – це справжня бомба, що містить у великій кількості вітамін С. В обробленому вигляді вона перетворюється в один з найбільш вишуканих ласощів.

як приготувати варення з йошти

Полузрелые ягоди не розварюються, тому для варення рекомендується вибирати сировину в такому вигляді. Йошта готується аналогічно джемам з чорної смородини або аґрусу, але володіє власним унікальним смаком. Для створення зимової заготівлі з гібридної ягоди знадобляться наступні інгредієнти:

Інгредієнти:

  • 450 г йошти;
  • 600 г цукрового піску;
  • 2
  • коричних палички (3 г).

Процес приготування:

Перш за все, необхідно ретельно помити ягідки під проточною водою. Відкиньте ягоди на сито, щоб позбутися від зайвої рідини. Далі дотримуйтеся основній рецептурі.

Підготувати ягоди йошти

Почистіть йошту від зеленої частини. Пересипте в блендер з насадкою «металевий ніж». Процес подрібнення відбувається протягом 40 сек. Альтернативним варіантом для обробки буде м'ясорубка або ручна толкушка. Частина ягідок можна залишити цілими, тоді варення буде красиво виглядати.

Подрібнена йошта

Відправте отриману ягідну масу в товстостінний посуд, каструлю або сотейник.

Ягідна маса

Змішайте з цукром і настоюйте півгодини. Йошта виділить сік, тому вода не вимагається при варінні варення.

Йошта цукор

Через зазначений час в суміш додають подрібнену корицю (для виділеного аромату) або пару паличок для легкого смакового відтінку. В останньому випадку після закінчення варіння кориця видаляється.

На середньому вогні доводимо майбутнє варення до кипіння. Не забудьте через дві хвилини після початку варіння зняти пінку. Після варіть ще 5 хв. Джем з йошти вариться довше. Зніміть з плити.

Візьміть підготовлені банки і кришки, промиті і стерилізовані. Гаряче варення розкладіть по тарі. Герметично закупорьте баночки закаточним ключем або гвинтовою кришкою.

Готовий джем переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште на добу остигати. Зберігати варення в темному і прохолодному місці – підвалі, коморі або шафі.

Йошта на зиму

Взимку дивовижний джем з йошти стане справжнім делікатесом і ефектним доповненням до солодкого сніданку. Готується варення не більше півгодини, а кінцевий результат чудовий. Обов'язково спробуйте його приготувати.

Радимо прочитати

Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її
Варення з інжиру
Варення з інжиру
Інжир вважається корисним і дивовижним рослиною. Його недолік в тому, що у свіжому вигляді може зберігатися нетривалий час. З цієї причини, ягода відмінно підходить для приготування різних заготовок

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки