Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення сподобається навіть тим, кому не подобається йошта в сирому вигляді.
Використовувати його можна не лише як ласощі, але і як перевірений роками ліки. Головна здатність йошти очищати організм від токсинів і шлаків.
Варення з йошти на зиму
Йошта... Більшість з нас, здивувавшись незвичайного назви, проходять повз цих ягід і дуже даремно. Дана ягода – результат гібридизації агрусу і чорної смородини. У ній присутні не тільки зовнішні та смакові подібності. У першу чергу варто відзначити неймовірну користь для організму. Йошта – це справжня бомба, що містить у великій кількості вітамін С. В обробленому вигляді вона перетворюється в один з найбільш вишуканих ласощів.
як приготувати варення з йошти
Полузрелые ягоди не розварюються, тому для варення рекомендується вибирати сировину в такому вигляді. Йошта готується аналогічно джемам з чорної смородини або аґрусу, але володіє власним унікальним смаком. Для створення зимової заготівлі з гібридної ягоди знадобляться наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
- 450 г йошти;
- 600 г цукрового піску; 2
- коричних палички (3 г).
Процес приготування:
Перш за все, необхідно ретельно помити ягідки під проточною водою. Відкиньте ягоди на сито, щоб позбутися від зайвої рідини. Далі дотримуйтеся основній рецептурі.
Почистіть йошту від зеленої частини. Пересипте в блендер з насадкою «металевий ніж». Процес подрібнення відбувається протягом 40 сек. Альтернативним варіантом для обробки буде м'ясорубка або ручна толкушка. Частина ягідок можна залишити цілими, тоді варення буде красиво виглядати.
Відправте отриману ягідну масу в товстостінний посуд, каструлю або сотейник.
Змішайте з цукром і настоюйте півгодини. Йошта виділить сік, тому вода не вимагається при варінні варення.
Через зазначений час в суміш додають подрібнену корицю (для виділеного аромату) або пару паличок для легкого смакового відтінку. В останньому випадку після закінчення варіння кориця видаляється.
На середньому вогні доводимо майбутнє варення до кипіння. Не забудьте через дві хвилини після початку варіння зняти пінку. Після варіть ще 5 хв. Джем з йошти вариться довше. Зніміть з плити.
Візьміть підготовлені банки і кришки, промиті і стерилізовані. Гаряче варення розкладіть по тарі. Герметично закупорьте баночки закаточним ключем або гвинтовою кришкою.
Готовий джем переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште на добу остигати. Зберігати варення в темному і прохолодному місці – підвалі, коморі або шафі.
Взимку дивовижний джем з йошти стане справжнім делікатесом і ефектним доповненням до солодкого сніданку. Готується варення не більше півгодини, а кінцевий результат чудовий. Обов'язково спробуйте його приготувати.