» » Варення з аличі рецепти

Варення з аличі рецепти


Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями, – це компоти. Я теж їх закатую, але роблю це, швидше за все, за звичкою. Зараз більше почала аличу заморожувати прямо з кісточкою. Навіть невелика жменя ягід, кинутих в каструлю до інших ягід або фруктів, робить свіжозварений компот дуже ароматним. Подобається мені і джем і варення з аличі. Спеціально ставлю пару баночок на зиму, тому що з тонкими солодкими млинцями трохи кислуватий джем з'їдається з величезним задоволенням усіма членами сім'ї. Чим ще люблю цю заготовку, так це тим, що не потрібно возитися з видаленням кісточок. Саме ця робота забирає найбільше часу, якого у нас і так ніколи немає, тому пропоную вам елементарний спосіб приготування джем з жовтої аличі.

Джем або варення з аличі без кісточок

Варення з аличі без кісточок

Інгредієнти:

  • жовта алича – 1 кг (з кісточкою)
  • цукор-пісок – 1,2 кг
  • вода – 0,5 склянки

Жовта алича

Води більше вказаної кількості не беріть, вона на першому етапі повинна просто допомогти аличі подтушиться. Коли ягоди пустять свій сік, вона буде тушкуватися вже в ньому. Для джему підійде будь-яка алича, жовта, червона, добре визріла або навіть трохи твердоватая.

Ягоди добре миємо. Переглядаємо, вибираючи тільки хороші красиві плоди. Як розумієте, з червоточиною або гнилий боковиною не беремо.

Мідного тазу для варення у мене немає, тому на виручку приходить велика каструля з товстими стінками і дном. У ній-то і варю завжди солодкі заготовки. Перекладаємо туди підготовлені ягоди.

Вливаємо воду (звичайну з-під крану) і ставимо на невеликий вогонь під кришку.

Рецепт варення з аличі з водою

Після закипання тушкуємо аличу вже на середньому вогні 25 хвилин.

Варення з аличі рецепт з фото покроково

Після цього перекладаємо масу в друшляк і протираємо.

Рецепт варення з аличі без кісточок

Можна ложкою, можна товкачиком, що вам буде зручно. Перетираємо до тих пір, поки не залишаться одні кісточки.

Засипаємо цукор в аличу і знову ставимо на плиту. Наше завдання – уварити рідку масу до густої консистенції, тому варимо його на середньому вогні хвилин 40. Якщо крапля не розтеклася по тарілці, значить, джем готовий.

Варення з жовтої аличі на зиму

Баночки попередньо потрібно промити і простерилізувати. Джем розкладаємо по ним і даємо охолонути. Теплі склянки закриваємо кришками і не поспішаємо відправляти в льох. Залишаємо на ніч в будинку до повного охолодження.

Варення з аличі заготовка

Готуючи варення з аличі, пам'ятайте, ця ягода кисла, тому якщо ви мало додасте цукру, заготівля просто скисне. Всипте краще трохи більше.

Варення з аличі підходить не тільки як доповнення до млинців або оладок, але і може стати смачною начинкою для насипних пирогів.

Приємного апетиту!

Автор рецепта і фото: Ксюша

Ніжний, яскравий і насичений смак цього варення з аличі чудово відтіняють зернятка гвоздики. Алича – смачний, ароматний, з легкою кислинкою плід, який може наситити організм корисними речовинами, поліпшити імунітет і загальний стан людини. Така насолода – відмінний варіант урізноманітнити зимове меню, створивши неймовірно смачну і оригінальну заготовку. Процес виготовлення даного десерту проходить з допомогою помічниці - мультиварки. Цей кухонний «друг» кожної господині створює воістину чарівні страви. Під час приготування конфітюру або варення в мультиварці максимально зберігається текстура, колір і корисні речовини страви.

Варення з аличі рецепт в мультиварці

Варення з аличі

лише 60-90 хвилин, і ви вже можете насолоджуватися ароматним варенням, запиваючи його трав'яним чаєм в колі родини або друзів. Дана заготовка із слив або аличі відмінно зберігається і її сміливо можна робити з запасом, щоб насолоджуватися натуральним десертом протягом усіх зимових місяців. При бажанні ви можете витягти кісточки з плодів або використовувати як альтернативу жовту чи зелену аличу.

Варення з аличі рецепт

Інгредієнти:

  • 1000 грам аличі;
  • 800 грам цукрового піску рафінованого;
  • 2-3 шт. гвоздики.

Процес приготування:

Алича рецептЧисті, сухі плоди викладаємо у скляну миску. Використовуємо стиглі, щільні, без зовнішніх вад фрукти.

Заготівля з аличіНасипаємо необхідну кількість рафінаду, змішуємо обидва компоненти, чекаємо 2-3 години.

Варення з аличі в мультиварціВикладаємо отриману плодову заготовку в чашу мультиварки.

Алича в мультиварціДодаємо зерна гвоздики, готуємо на режимі «гасіння» протягом 60 хвилин. Регулюємо час створення залежно від потужності мультипечи.

Варення з аличі на зимуГотовий конфітюр з аличі і гвоздики розливаємо по скляних ємностях, закорковуємо і відправляємо на зберігання в належне місце.

Автор рецепта і фото: Xristyа.

Компот зі слив Як приготувати компот із слив -->>

Радимо прочитати

Соус з аличі
Соус з аличі
Різноманітні соуси до м'яса, приготовані на основі ягід або фруктів, вже давно відомі за багатьох світових кухнях. Причому, навіть консервативне кавказьке гастрономічне напрямок славиться кількома
Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Компот з аличі
Компот з аличі
Неймовірно смачний, з приємною кислинкою і яскравим, барвистим цвітом компот виходить з простих і бюджетних плодів. Алича має свою пікантну нотку, яка добре поєднується з іншими плодами та спеціями.
Варення слива в шоколаді
Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше,
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки