Варення з аличі рецепти
Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями, – це компоти. Я теж їх закатую, але роблю це, швидше за все, за звичкою. Зараз більше почала аличу заморожувати прямо з кісточкою. Навіть невелика жменя ягід, кинутих в каструлю до інших ягід або фруктів, робить свіжозварений компот дуже ароматним. Подобається мені і джем і варення з аличі. Спеціально ставлю пару баночок на зиму, тому що з тонкими солодкими млинцями трохи кислуватий джем з'їдається з величезним задоволенням усіма членами сім'ї. Чим ще люблю цю заготовку, так це тим, що не потрібно возитися з видаленням кісточок. Саме ця робота забирає найбільше часу, якого у нас і так ніколи немає, тому пропоную вам елементарний спосіб приготування джем з жовтої аличі.
Джем або варення з аличі без кісточок
Інгредієнти:
- жовта алича – 1 кг (з кісточкою)
- цукор-пісок – 1,2 кг
- вода – 0,5 склянки
Води більше вказаної кількості не беріть, вона на першому етапі повинна просто допомогти аличі подтушиться. Коли ягоди пустять свій сік, вона буде тушкуватися вже в ньому. Для джему підійде будь-яка алича, жовта, червона, добре визріла або навіть трохи твердоватая.
Ягоди добре миємо. Переглядаємо, вибираючи тільки хороші красиві плоди. Як розумієте, з червоточиною або гнилий боковиною не беремо.
Мідного тазу для варення у мене немає, тому на виручку приходить велика каструля з товстими стінками і дном. У ній-то і варю завжди солодкі заготовки. Перекладаємо туди підготовлені ягоди.
Вливаємо воду (звичайну з-під крану) і ставимо на невеликий вогонь під кришку.
Після закипання тушкуємо аличу вже на середньому вогні 25 хвилин.
Після цього перекладаємо масу в друшляк і протираємо.
Можна ложкою, можна товкачиком, що вам буде зручно. Перетираємо до тих пір, поки не залишаться одні кісточки.
Засипаємо цукор в аличу і знову ставимо на плиту. Наше завдання – уварити рідку масу до густої консистенції, тому варимо його на середньому вогні хвилин 40. Якщо крапля не розтеклася по тарілці, значить, джем готовий.
Баночки попередньо потрібно промити і простерилізувати. Джем розкладаємо по ним і даємо охолонути. Теплі склянки закриваємо кришками і не поспішаємо відправляти в льох. Залишаємо на ніч в будинку до повного охолодження.
Готуючи варення з аличі, пам'ятайте, ця ягода кисла, тому якщо ви мало додасте цукру, заготівля просто скисне. Всипте краще трохи більше.
Варення з аличі підходить не тільки як доповнення до млинців або оладок, але і може стати смачною начинкою для насипних пирогів.
Приємного апетиту!
Автор рецепта і фото: Ксюша
Ніжний, яскравий і насичений смак цього варення з аличі чудово відтіняють зернятка гвоздики. Алича – смачний, ароматний, з легкою кислинкою плід, який може наситити організм корисними речовинами, поліпшити імунітет і загальний стан людини. Така насолода – відмінний варіант урізноманітнити зимове меню, створивши неймовірно смачну і оригінальну заготовку. Процес виготовлення даного десерту проходить з допомогою помічниці - мультиварки. Цей кухонний «друг» кожної господині створює воістину чарівні страви. Під час приготування конфітюру або варення в мультиварці максимально зберігається текстура, колір і корисні речовини страви.
Варення з аличі рецепт в мультиварці
лише 60-90 хвилин, і ви вже можете насолоджуватися ароматним варенням, запиваючи його трав'яним чаєм в колі родини або друзів. Дана заготовка із слив або аличі відмінно зберігається і її сміливо можна робити з запасом, щоб насолоджуватися натуральним десертом протягом усіх зимових місяців. При бажанні ви можете витягти кісточки з плодів або використовувати як альтернативу жовту чи зелену аличу.
Інгредієнти:
- 1000 грам аличі;
- 800 грам цукрового піску рафінованого;
- 2-3 шт. гвоздики.
Процес приготування:
Чисті, сухі плоди викладаємо у скляну миску. Використовуємо стиглі, щільні, без зовнішніх вад фрукти.
Насипаємо необхідну кількість рафінаду, змішуємо обидва компоненти, чекаємо 2-3 години.
Викладаємо отриману плодову заготовку в чашу мультиварки.
Додаємо зерна гвоздики, готуємо на режимі «гасіння» протягом 60 хвилин. Регулюємо час створення залежно від потужності мультипечи.
Готовий конфітюр з аличі і гвоздики розливаємо по скляних ємностях, закорковуємо і відправляємо на зберігання в належне місце.
Автор рецепта і фото: Xristyа.
Як приготувати компот із слив -->>