Компот з аличі
Неймовірно смачний, з приємною кислинкою і яскравим, барвистим цвітом компот виходить з простих і бюджетних плодів. Алича має свою пікантну нотку, яка добре поєднується з іншими плодами та спеціями. З неї можна готувати безліч різних страв, вона хороша як в десертах, так і в якості соусу до м'яса або риби. З неї варять різні напої, роблять мармелад, пастилу і цукати, її маринують і додають як консервант при заготівлі томатів, огірків, кабачків і цукіні. А які смачні виходять з аличі джеми і конфітюри! У них можна додати будь-які прянощі, м'яту, базилік, сухе вино, щоразу отримуючи цікаві, нові за смаком і унікальні солодкі десерти.
Компот з аличі на зиму
Даний варіант зимової заготівлі - один із способів створити для себе корисне і апетитне меню (для холодної пори року). Паличка кориці відтіняє смак жовтої аличі в компоті, додаючи м'якості і ніжності. Слід пам'ятати: консервуючи плоди з кісточками, їх термін зберігання зменшується до 5-6 місяців.
Пропорції в рецепті дані на банку об'ємом 1 літр.
Інгредієнти:
- алича жовта або червона (250 грам);
- паличка кориці (1 шт.);
- цукор (120 грам).
Процес приготування:
Готуємо вихідні продукти в потрібному обсязі.
Викладаємо рекомендована кількість яскравих плодів з кісточками в стерилізовану тару. При необхідності, використовуємо аличу будь-якого сорту і кольору.
Заливаємо вміст банок крутим окропом, і, накривши кришкою, залишаємо на 27-29 хвилин.
Виливаємо сироп з банки в глибокий сотейник, додаємо паличку кориці, чекаємо, коли відвар закипить.
Додаємо в баночки з жовтими фруктами рекомендовану кількість цукру рафінаду. Замість класичного підсолоджувача можемо використовувати тростинний цукор або рідку патоку.
Заливаємо отриманим сиропом плоди аличі, стежимо, щоб рідина доходила до самого горлечка ємності. Швидко закорковуємо її і відправляємо на прогрів (попередньо перевернувши тару і накривши махровим рушником).
Через 10-12 годин охолоджений концентрований компот з аличі з корицею відправляємо на зберігання до зими в комору або льох.
Можливо, вам буде цікавий рецепт консервованих слив на зиму:
Сливи в сиропі на зиму -->>