» » Компот з аличі

Компот з аличі


Неймовірно смачний, з приємною кислинкою і яскравим, барвистим цвітом компот виходить з простих і бюджетних плодів. Алича має свою пікантну нотку, яка добре поєднується з іншими плодами та спеціями. З неї можна готувати безліч різних страв, вона хороша як в десертах, так і в якості соусу до м'яса або риби. З неї варять різні напої, роблять мармелад, пастилу і цукати, її маринують і додають як консервант при заготівлі томатів, огірків, кабачків і цукіні. А які смачні виходять з аличі джеми і конфітюри! У них можна додати будь-які прянощі, м'яту, базилік, сухе вино, щоразу отримуючи цікаві, нові за смаком і унікальні солодкі десерти.

Компот з аличі на зиму

Компот з аличі

Даний варіант зимової заготівлі - один із способів створити для себе корисне і апетитне меню (для холодної пори року). Паличка кориці відтіняє смак жовтої аличі в компоті, додаючи м'якості і ніжності. Слід пам'ятати: консервуючи плоди з кісточками, їх термін зберігання зменшується до 5-6 місяців.

Пропорції в рецепті дані на банку об'ємом 1 літр.

Інгредієнти:

  • алича жовта або червона (250 грам);
  • паличка кориці (1 шт.);
  • цукор (120 грам).

Процес приготування:

Компот з аличі рецептГотуємо вихідні продукти в потрібному обсязі.

Компот з аличі з кісточкамиВикладаємо рекомендована кількість яскравих плодів з кісточками в стерилізовану тару. При необхідності, використовуємо аличу будь-якого сорту і кольору.

Компот з аличі без стерилізаціїЗаливаємо вміст банок крутим окропом, і, накривши кришкою, залишаємо на 27-29 хвилин.

Як приготувати сироп на компотВиливаємо сироп з банки в глибокий сотейник, додаємо паличку кориці, чекаємо, коли відвар закипить.

Компот алича цукорДодаємо в баночки з жовтими фруктами рекомендовану кількість цукру рафінаду. Замість класичного підсолоджувача можемо використовувати тростинний цукор або рідку патоку.

Компот з жовтої аличіЗаливаємо отриманим сиропом плоди аличі, стежимо, щоб рідина доходила до самого горлечка ємності. Швидко закорковуємо її і відправляємо на прогрів (попередньо перевернувши тару і накривши махровим рушником).

Компот з аличі на зимуЧерез 10-12 годин охолоджений концентрований компот з аличі з корицею відправляємо на зберігання до зими в комору або льох.

Можливо, вам буде цікавий рецепт консервованих слив на зиму:

Сливи на зиму Сливи в сиропі на зиму -->>

Радимо прочитати

Соус з аличі
Соус з аличі
Різноманітні соуси до м'яса, приготовані на основі ягід або фруктів, вже давно відомі за багатьох світових кухнях. Причому, навіть консервативне кавказьке гастрономічне напрямок славиться кількома
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму з інжиром володіє дивовижним ароматом. Крім того, він дуже корисний і має насичений колір. Поєднання основних інгредієнтів, що входять до складу, надають напою невелику
Компот з кабачків
Компот з кабачків
Поповнюємо засіки черговий незвичайної заготівлею – компот з кабачків, апельсина і лимона. Лимон будемо використовувати в якості натурального консерванту. Якщо вам здається дивним поєднання апельсину
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Варення з аличі рецепти
Варення з аличі рецепти
Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями,
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки