» » Соус з аличі

Соус з аличі


Різноманітні соуси до м'яса, приготовані на основі ягід або фруктів, вже давно відомі за багатьох світових кухнях. Причому, навіть консервативне кавказьке гастрономічне напрямок славиться кількома подібними заправками. І найвідоміша з них – ткемалі. Однак, щоб зробити цей вишуканий і дуже незвичайний для нас соус, буде потрібно особливий вид аличі і рідка болотяна м'ята. Оскільки знайти дані інгредієнти в наших супермаркетах нереально, спробуємо приготувати варіацію на цю тему, назвавши її просто – соус з аличі.

Соус з аличі

Соус з аличі

Інгредієнти:

  • алича жовта незріла (1 кг);
  • вода холодна (180 мл);
  • кріп і кінза свіжа (по половині пучка);
  • крупна сіль (1 ст. л.);
  • дрібний цукор (1 ст. л.);
  • червоний мелений перець (1 ч. л.);
  • часник (10 зубків);
  • мелений коріандр (1 ч. л.).

Процес приготування:

Алича В першу чергу добре, бажано за допомогою щіточки промиваємо нестиглі плоди кислої аличі. Потім злегка просушуємо її достатньою кількістю паперових рушників.

Соус з жовтої аличіПересипаємо ягоди в миску відповідного розміру, куди також виливаємо стандартний склянку холодної води, яка на початковому етапі захистить аличу від пригорання.

Соус з аличі рецептСтавимо миску на мінімальний вогонь і відварюємо плоди приблизно 10 недовгих хвилин, після закінчення яких вони лопнуть і пустять свій сік.

Соус з аличі з зеленнюТепер залишаємо сливи повністю охолонути, оскільки нам доведеться вручну плоди очистити від шкірки і твердих кісточок. На наступному етапі підготуємо традиційні інгредієнти: часник, кінзу, сіль, мелений коріандр, цукор, кріп і червоний перець.

Соус з аличі в домашніх умовахДалі переміщуємо очищену м'якоть аличі назад в миску, після чого вводимо тертий часник, шинковану зелень і всі зазначені спеції.

Тушкуємо пікантний соус на мінімальному вогні, постійно перемішуючи його дерев'яною лопаткою, приблизно 30 хвилин, через які негайно переливаємо дивно ароматну масу по стерилізованим банкам. Зберігати кисло-гострий заправку краще в холодильнику або іншому відповідному прохолодному місці.

За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію.

Можливо, вам сподобається соус Ткемалі із слив на зиму:

сливовий соус ткемалі Рецепт Ткемалі -->>

Радимо прочитати

Часниковий соус
Часниковий соус
Часниковий соус – це пікантне доповнення до багатьох страв, зокрема до м'ясних. Існує досить багато рецептів приготування цього соусу, де використовують найрізноманітніші основи (майонез, сметана,
Томатний соус на зиму
Томатний соус на зиму
А чи любите ви томатні соуси? Мене вони завжди виручають. Промисловий кетчуп я не купую. Це не корисно і домашнє завжди смачніше. Взимку немає томатів, тому влітку я роблю заготовки запас, що
Компот з аличі
Компот з аличі
Неймовірно смачний, з приємною кислинкою і яскравим, барвистим цвітом компот виходить з простих і бюджетних плодів. Алича має свою пікантну нотку, яка добре поєднується з іншими плодами та спеціями.
Варення з аличі рецепти
Варення з аличі рецепти
Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями,
Боби рецепт по-корейськи
Боби рецепт по-корейськи
Боби по-корейськи – насичена смаками, гостра і дуже апетитна закуска. Основу страви становлять великі злегка приплюснуті боби. Цей компонент чудово поєднується з пікантним часником і найпоширенішою

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки