» » Часниковий соус

Часниковий соус


Часниковий соус – це пікантне доповнення до багатьох страв, зокрема до м'ясних. Існує досить багато рецептів приготування цього соусу, де використовують найрізноманітніші основи (майонез, сметана, яйце). Всі вони мають свої особливості і відмінні смакові якості.

Ми будемо готувати часниковий соус з яєць та олії. Для цього нам потрібно буде збити обидва інгредієнта міксером або блендером, а потім додати часник і трохи соку свіжого лимона. Такий соус буде досить густим і дуже смачним. Соус схожий на домашній майонез з часником, тільки менш калорійний, так олії буде додаватися зовсім небагато.

Часниковий соус рецепт

Для рецепту приготування соусу будемо використовувати

Інгредієнти:

  • рослинна олія (1,5 ст. ложки),
  • яйце (1 шт),
  • лимонний сік (половина чайної ложки),
  • часник (2-3 зубчики),
  • сіль,
  • чорний перець.

Процес приготування:

Часник соус яйцеОчищаємо два-три зубці часнику. Видавлюємо через прес або трьом на тертці і змішуємо з сіллю і перцем. Збризніть часник соком свіжого лимона.

В чашу міксера або блендера розіб'ємо одне куряче яйце. Починаємо його збивати. Як тільки яйце стане білим, тоненьким струменем вливаємо в нього масло. Міксер або блендер, при цьому, не потрібно вимикати, ми продовжуємо збивати. У нас повинна вийти пишна маса, схожа за консистенцією на майонез.

Майонез з часникомДодаємо до збитої маси часникову суміш. Збиваємо ще півхвилини. Перекладаємо соус з часником в скляну або керамічну ємність і залишаємо на півгодини, для того щоб він настоявся.

Соус може бути менш густим, якщо додати в нього трохи більше масла або сметани. Таким чином, можна коригувати і його жирність. Чим більше масла додати, тим калорійніше вийде продукт. Від кількості олії залежить і кількість одержуваного соусу.

Часниковий соус готовий! Подаємо його до основних страв або заправляємо салат.

Страву приготувала Kоzvаrgg.

Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Шашлик з риби
Шашлик з риби
Шашлик з риби – оригінальне і дуже смачне блюдо, яке, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. Якщо влітку його можна приготувати на вогнищі, то взимку в умовах квартири рибний шашлик можна
Томатний соус на зиму
Томатний соус на зиму
А чи любите ви томатні соуси? Мене вони завжди виручають. Промисловий кетчуп я не купую. Це не корисно і домашнє завжди смачніше. Взимку немає томатів, тому влітку я роблю заготовки запас, що
Майонез без яєць
Майонез без яєць
У багатьох сім'ях майонез на обідньому столі присутній практично завжди. З холодним соусом і м'ясо смачніше, і будь салатик виходить краще і ситніше. Єдине, соус промислового виробництва – продукт

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки