Часниковий соус
Часниковий соус – це пікантне доповнення до багатьох страв, зокрема до м'ясних. Існує досить багато рецептів приготування цього соусу, де використовують найрізноманітніші основи (майонез, сметана, яйце). Всі вони мають свої особливості і відмінні смакові якості.
Ми будемо готувати часниковий соус з яєць та олії. Для цього нам потрібно буде збити обидва інгредієнта міксером або блендером, а потім додати часник і трохи соку свіжого лимона. Такий соус буде досить густим і дуже смачним. Соус схожий на домашній майонез з часником, тільки менш калорійний, так олії буде додаватися зовсім небагато.
Для рецепту приготування соусу будемо використовувати
Інгредієнти:
- рослинна олія (1,5 ст. ложки),
- яйце (1 шт),
- лимонний сік (половина чайної ложки),
- часник (2-3 зубчики),
- сіль,
- чорний перець.
Процес приготування:
Очищаємо два-три зубці часнику. Видавлюємо через прес або трьом на тертці і змішуємо з сіллю і перцем. Збризніть часник соком свіжого лимона.
В чашу міксера або блендера розіб'ємо одне куряче яйце. Починаємо його збивати. Як тільки яйце стане білим, тоненьким струменем вливаємо в нього масло. Міксер або блендер, при цьому, не потрібно вимикати, ми продовжуємо збивати. У нас повинна вийти пишна маса, схожа за консистенцією на майонез.
Додаємо до збитої маси часникову суміш. Збиваємо ще півхвилини. Перекладаємо соус з часником в скляну або керамічну ємність і залишаємо на півгодини, для того щоб він настоявся.
Соус може бути менш густим, якщо додати в нього трохи більше масла або сметани. Таким чином, можна коригувати і його жирність. Чим більше масла додати, тим калорійніше вийде продукт. Від кількості олії залежить і кількість одержуваного соусу.
Часниковий соус готовий! Подаємо його до основних страв або заправляємо салат.
Страву приготувала Kоzvаrgg.Приємного апетиту!