Стейки з яловичини томатним соусом в духовці - рецепт з фото
Всім привіт. Сьогодні я хочу запропонувати вам класний рецепт, який вчора готувала Апетитні стейки з яловичини під томатним соусом. Відразу зазначу, що вийшло дуже смачно. Один тільки зовнішній вигляд стейків вже повинен вас змусити їх приготувати. Це блюдо відмінно впишеться на святковому столі, здивуйте гостей або подайте на обід для своєї сім'ї.
Апетитні стейки з яловичини під томатним соусом
Для приготування стейків під томатним соусом дістаньте з холодильника наступні інгредієнти:
- 4 яловичих стейка;
- 5 помідорів;
- Часник 2 зубчики;
- 50 мл рослинного масла;
- 2 ст. ложки сметани;
- 50 г твердого сиру;
- Цукор;
- Сіль;
- Чорний перець.
Як приготувати стейки з яловичини під томатним соусом
Давайте спочатку розберемося що ж таке стейк?
Стейки — це шматочки м'яса (не важливо якого), які розрізані на порції.
Думаю, що якщо ви візьмете м'ясо свинини або куряче м'ясо, теж буде дуже смачно. Але не забувайте, що різати його на шматочки потрібно обов'язково поперек волокон.
Приступимо. За рецептом стейки з яловичини відбивати не потрібно, але я їх трошки відбила.
Влийте в сковороду половину порції масла і на ньому 3 хвилини обсмажте шматочки з одного боку.
Переверніть і стільки ж з іншого боку, поперчіть.
Розстеліть фольгу і покладіть на неї гарячі стейки.
Загорніть, нехай просочуються і трохи упариваются.
А тепер приступимо до приготування соусу.
Томатний соус для стейків з яловичини
Візьміть помідори і зробіть ось такі надрізи.
Обварите їх в окропі.
Зніміть шкірку.
Очищені від шкірки помідори дрібно поріжте.
Влийте в сковороду масло, що залишилося і тушкуйте на ньому помідори. Часник роздушіть через прес і додайте до томатів. Посоліть, посипте перець, додайте трохи цукру.
Нехай соус трохи увариться (стане густим). Як тільки маса увариться, покладіть в неї сметану і перемішайте. Спробуйте на смак і додайте сіль. Ще трохи потомити на вогні.
Розгорніть фольгу і дістаньте стейки з яловичини, укладіть їх у форму. На кожен шматок покладіть томатний соус.
Посипте сиром. І поставте в духовку, яка має розігрітися до 220 градусів.
Коли утвориться хрустка скоринка, апетитні стейки з яловичини під томатним соусом готові.
Можете зустрічати гостей і пригощати їх смачним блюдом. Смачного.
p.s. Надсилайте свої варіанти приготування стейків і залишайте коментарі. Діліться з друзями смачними рецептами.