» » Стейки з яловичини томатним соусом в духовці - рецепт з фото

Стейки з яловичини томатним соусом в духовці - рецепт з фото


Апетитні стейки з яловичини під томатним соусом

Всім привіт. Сьогодні я хочу запропонувати вам класний рецепт, який вчора готувала Апетитні стейки з яловичини під томатним соусом. Відразу зазначу, що вийшло дуже смачно. Один тільки зовнішній вигляд стейків вже повинен вас змусити їх приготувати. Це блюдо відмінно впишеться на святковому столі, здивуйте гостей або подайте на обід для своєї сім'ї.


Апетитні стейки з яловичини під томатним соусом

Для приготування стейків під томатним соусом дістаньте з холодильника наступні інгредієнти:

  • 4 яловичих стейка;
  • 5 помідорів;
  • Часник 2 зубчики;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 50 г твердого сиру;
  • Цукор;
  • Сіль;
  • Чорний перець.

Як приготувати стейки з яловичини під томатним соусом

Давайте спочатку розберемося що ж таке стейк?

Стейки — це шматочки м'яса (не важливо якого), які розрізані на порції.

Думаю, що якщо ви візьмете м'ясо свинини або куряче м'ясо, теж буде дуже смачно. Але не забувайте, що різати його на шматочки потрібно обов'язково поперек волокон.

Приступимо. За рецептом стейки з яловичини відбивати не потрібно, але я їх трошки відбила.

Як приготувати стейки з яловичини

Влийте в сковороду половину порції масла і на ньому 3 хвилини обсмажте шматочки з одного боку.

Як приготувати стейки з яловичини

Переверніть і стільки ж з іншого боку, поперчіть.

Як приготувати стейки з яловичини

Розстеліть фольгу і покладіть на неї гарячі стейки.

Як приготувати стейки з яловичини

Загорніть, нехай просочуються і трохи упариваются.

Як приготувати стейки з яловичини

А тепер приступимо до приготування соусу.

Томатний соус для стейків з яловичини

Візьміть помідори і зробіть ось такі надрізи.

Томатний соус для стейків з яловичини

Обварите їх в окропі.

Томатний соус для стейків з яловичини

Зніміть шкірку.

Томатний соус для стейків з яловичини

Очищені від шкірки помідори дрібно поріжте.

Томатний соус для стейків з яловичини

Влийте в сковороду масло, що залишилося і тушкуйте на ньому помідори. Часник роздушіть через прес і додайте до томатів. Посоліть, посипте перець, додайте трохи цукру.

Томатний соус для стейків з яловичини

Нехай соус трохи увариться (стане густим). Як тільки маса увариться, покладіть в неї сметану і перемішайте. Спробуйте на смак і додайте сіль. Ще трохи потомити на вогні.

Томатний соус для стейків з яловичини

Розгорніть фольгу і дістаньте стейки з яловичини, укладіть їх у форму. На кожен шматок покладіть томатний соус.

Стейки з яловичини під томатним соусом

Посипте сиром. І поставте в духовку, яка має розігрітися до 220 градусів.

Стейки з яловичини під томатним соусом

Коли утвориться хрустка скоринка, апетитні стейки з яловичини під томатним соусом готові.

Апетитні стейки з яловичини під томатним соусом

Можете зустрічати гостей і пригощати їх смачним блюдом. Смачного.

p.s. Надсилайте свої варіанти приготування стейків і залишайте коментарі. Діліться з друзями смачними рецептами.

Радимо прочитати

Рецепти приготування тріски
Рецепти приготування тріски
Рецептів з тріски існує безліч, тріску можна смажити, тушкувати, варити, готувати котлети, включати до складу рибних салатів, використовувати для начинки пирогів і пиріжків, варіантів маса.
Пельмені з яловичини
Пельмені з яловичини
Домашні пельмені з яловичини можуть бути не тільки смачні, але і соковиті. Якщо немає часу для ручного ліплення, використайте швидкий варіант – пельменницю.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки