Яловичина під бананово-вершковим соусом - рецепт з фото
А який я для вас приготувала рецепт — Яловичина під соусом бананово-вершковим. Ніколи б не подумала, що банани поєднуються з м'ясом. Приготувала і була дуже здивована – незрівнянний смак. Навіть не можу чітко описати. Думаю, що це смачне блюдо відмінно впишеться на святковому столі.
Яловичина під соусом бананово-вершковим
Для приготування м'яса під таким оригінальним соусом бананово-вершковим вам знадобляться:
- М'якоть яловичини 1 кг;
- 2 банана;
- 200 г вершків (10-15%);
- 150 г сиру (твердого);
- Сік великого лимона;
- 0,5 ч. ложки солі. стільки ж і чорного перцю.
Приготування яловичини під соусом бананово-вершковим
Розберемося з м'ясом: яловичину гарненько вимийте і злегка просушіть. Наріжте її шматочками по товщині близько 2-х див. Ви так само можете приготувати М'ясо під шубою. Щоб готове м'ясо було м'яке і добре жевалось, його нарізають поперек волокон.
Добре відбийте скибочки яловичини.
Візьміть невелике деко, бажано з високими краями. Я використовувала скляну форму. Дно нічим змащувати не потрібно. Укладіть шматочки м'яса на деко.
тому що при високій температурі м'ясо має властивість зменшуватися в розмірі, укладати його потрібно таким чином, щоб краї лягали один на одного (тобто внахлест) або дуже щільно один до одного. При цьому, їх потрібно ще й добре стиснути.
Згори я приправила своєю улюбленою приправою.
Бананово-вершковий соус для яловичини
Очистити банани і поріжте кружечками. Помістіть їх в блендер. Туди ж на тертці натріть сир і влийте вершки з перцем і сіллю.
Гарненько подрібніть і додайте лимонний сік, продовжуючи збивати.
Залийте соусом, який у вас вийшов, яловичину.
Добре розігрійте духовку (за рецептом це приблизно 200 градусів). Поставте деко на 45 хвилин – 1 годину. Якщо м'ясо добре протикається ножем або виделкою, можна діставати.
Особисто я ставила форму ще не розігріту до цієї температури духовку т. к. використовувала скляну форму. А діставала коли підрум'яниться соус.
Яловичина під соусом бананово-вершковим готова. Можете пробувати, думаю, що цей смачний рецепт вам доведеться по душі.
Смачного.
Діліться з друзями і не забувайте про коментарі.