» » Шашлик з риби

Шашлик з риби


Шашлик з риби – оригінальне і дуже смачне блюдо, яке, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. Якщо влітку його можна приготувати на вогнищі, то взимку в умовах квартири рибний шашлик можна приготувати на сковороді або в духовці. Це страва досить просто готується і являє собою приклад здорової кухні, оскільки складається, за винятком риби, з інгредієнтів рослинного походження. Основу страви становить нанизане на шпажки і обсмажене до золотистого кольору філе оселедця. Рибні шашлички чудово поєднуються з пікантним соусом, що складається з продуктів ідеально підібраних за смаковими поєднаннями: оливок, маринованого огірка, каперсів, часнику і ароматної зелені петрушки. Сполучна ланка соусу – дует рослинного масла і свіжовичавленого лимонного соку.

Шашлик з риби на шпажках

Шашлик з риби

Рецепт підходить як для оселедця, так для філе будь некрупною риби.

А якщо соняшникову олію в соусі замінити такою ж кількістю оливкової, страва наповниться зовсім іншими, середземноморськими, смаковими відтінками.

Кількість порцій: 4

Рецепт з філе оселедця

Інгредієнти:

  • філе оселедця свіжоморожене – 8 шт.,
  • лимон – половинка,
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль – за смаком
  • олія соняшникова рафінована – для смаження;

для соусу:

  • оливки без кісточок – 4 ст. л.,
  • огірок маринований – 1 шт.,
  • каперси – 1 ст. л.,
  • часник – 2 зубчики,
  • зелень петрушки 3-4 гілочки,
  • олія соняшникова – 3 ст. л.,
  • лимон – 2 скибочки.

Ще вам знадобляться 8 дерев'яних шпажок.

Процес приготування:

Спочатку розморозьте оселедець. Філе, як правило, відтаюють на повітрі до стану, коли його можна буде легко різати ножем.

Далі займіться приготуванням соусу. Для цього оливки розрізати на 4 частини.

Оливки рецепт з фото

Солоний огірок дрібно наріжте.

Мариновані огірки в соус для риби

Зубчики часнику почистіть і промийте. Дрібно порубаєте.

різаний Часник пластинками

Петрушку промийте, обсушіть і наріжте.

Зелень для рибного соусу

Оливки, огірки, каперси, часник і зелень петрушки викладіть в миску і змішайте.

Як приготувати соус для риби з оливок каперсів і огірків

Отриману суміш помістіть в ступку. Влийте соняшникову олію.

Рецепт соусу для риби

Розітріть товкачем в однорідну масу.

Додайте 2 ч. л. вичавленого з кружечків лимона соку і перемішайте.

Рецепт соусу з оливок

Філе оселедця надіньте на шпажки.

Рецепт шашлику з риби на шпажках

Посипте чорним перцем і сіллю.

Рецепт рибного шашлику на шпажках

З половинки лимона карбовочным ножем зніміть цедру.

Цедра лимона для риби

У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому шашлички з риби по 2 хвилини з кожного боку.

Приправте лимонною цедрою.

Покладіть готовий шашлик з оселедця на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.

Після чого можете зайнятися сервіровкою. На плоскі порційні тарілки викладіть по 2 шашличка на шпажках. Поруч помістіть декоративну ложку з соусом.

Соус для шашлику з риби

Оформіть блюдо тонкими скибочками лимона і листочками петрушки. Можете декорувати тарілки горошинами рожевого перцю. Чудовим доповненням до рибної страви буде прохолодне біле вино.

Шашлик з оселедця

Радимо прочитати

Оселедець в сметанному соусі - рецепт приготування закуски з оселедця в сметанному соусі
Оселедець в сметанному соусі - рецепт приготування закуски з оселедця в сметанному соусі
Рада бачити Вас у себе на блозі «Смакота будинку». Закуска Оселедець в сметанному соусі дуже добре підійде до обіднього столу. Готувати для вечері я б вам її не рекомендувала оскільки якщо риба
Шашлик з баранини
Шашлик з баранини
Шашлик з баранини по праву вважається одним із самих смачних і ароматних, хоча він не настільки популярний, як свинина. Існує думка, що м'ясо барана має специфічний присмак, однак, якщо правильно
Шашлик з печериць
Шашлик з печериць
З перших святкових днів травня і до самої пізньої осені настає пора пікніків і пишних застіль. Одним з поширених страв крім м'ясних і рибних шашликів в цей час стають печериці на мангалі. Шашлик з
Рецепти приготування тріски
Рецепти приготування тріски
Рецептів з тріски існує безліч, тріску можна смажити, тушкувати, варити, готувати котлети, включати до складу рибних салатів, використовувати для начинки пирогів і пиріжків, варіантів маса.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки