Шашлик з риби
Шашлик з риби – оригінальне і дуже смачне блюдо, яке, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. Якщо влітку його можна приготувати на вогнищі, то взимку в умовах квартири рибний шашлик можна приготувати на сковороді або в духовці. Це страва досить просто готується і являє собою приклад здорової кухні, оскільки складається, за винятком риби, з інгредієнтів рослинного походження. Основу страви становить нанизане на шпажки і обсмажене до золотистого кольору філе оселедця. Рибні шашлички чудово поєднуються з пікантним соусом, що складається з продуктів ідеально підібраних за смаковими поєднаннями: оливок, маринованого огірка, каперсів, часнику і ароматної зелені петрушки. Сполучна ланка соусу – дует рослинного масла і свіжовичавленого лимонного соку.
Шашлик з риби на шпажках
Рецепт підходить як для оселедця, так для філе будь некрупною риби.
А якщо соняшникову олію в соусі замінити такою ж кількістю оливкової, страва наповниться зовсім іншими, середземноморськими, смаковими відтінками.
Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- філе оселедця свіжоморожене – 8 шт.,
- лимон – половинка,
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль – за смаком
- олія соняшникова рафінована – для смаження;
для соусу:
- оливки без кісточок – 4 ст. л.,
- огірок маринований – 1 шт.,
- каперси – 1 ст. л.,
- часник – 2 зубчики,
- зелень петрушки 3-4 гілочки,
- олія соняшникова – 3 ст. л.,
- лимон – 2 скибочки.
Ще вам знадобляться 8 дерев'яних шпажок.
Процес приготування:
Спочатку розморозьте оселедець. Філе, як правило, відтаюють на повітрі до стану, коли його можна буде легко різати ножем.
Далі займіться приготуванням соусу. Для цього оливки розрізати на 4 частини.
Солоний огірок дрібно наріжте.
Зубчики часнику почистіть і промийте. Дрібно порубаєте.
Петрушку промийте, обсушіть і наріжте.
Оливки, огірки, каперси, часник і зелень петрушки викладіть в миску і змішайте.
Отриману суміш помістіть в ступку. Влийте соняшникову олію.
Розітріть товкачем в однорідну масу.
Додайте 2 ч. л. вичавленого з кружечків лимона соку і перемішайте.
Філе оселедця надіньте на шпажки.
Посипте чорним перцем і сіллю.
З половинки лимона карбовочным ножем зніміть цедру.
У сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому шашлички з риби по 2 хвилини з кожного боку.
Приправте лимонною цедрою.
Покладіть готовий шашлик з оселедця на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
Після чого можете зайнятися сервіровкою. На плоскі порційні тарілки викладіть по 2 шашличка на шпажках. Поруч помістіть декоративну ложку з соусом.
Оформіть блюдо тонкими скибочками лимона і листочками петрушки. Можете декорувати тарілки горошинами рожевого перцю. Чудовим доповненням до рибної страви буде прохолодне біле вино.