» » Шашлик з баранини

Шашлик з баранини


Шашлик з баранини по праву вважається одним із самих смачних і ароматних, хоча він не настільки популярний, як свинина. Існує думка, що м'ясо барана має специфічний присмак, однак, якщо правильно вибрати м'ясо і, найголовніше, правильно його приготувати, то шашлик з баранини однозначно вийде соковитим і смачним. Спробувавши добрий шматок баранини з ароматом димку, ви відразу зрозумієте, в чому його родзинка.

Шашлик з баранини

Шашлик з баранини

Як і для будь-якого іншого виду м'яса, для баранини існує безліч способів маринування. Можна відзначити найбільш прості й популярні – з використанням цибулі та лимона. Більш просунуті кулінари маринують баранину в білому вині, додають м'яту. Ну а гуру шашликового мистецтва і зовсім викручуються, додаючи в маринад щось екзотичне, наприклад, соус теріякі. У будь-якому випадку, до маринування потрібно поставитися відповідально, оскільки від успіху даного заходу залежить кінцевий результат.

Яку баранину вибрати для шашлику

Яку баранину на шашлик

Краще всього використовувати м'ясо молодого баранчика. Звичайно, ягняти віком 2-3 місяці ви можете і не знайти в найближчих магазинах, а ось молодий баран до року – відмінний варіант. Його м'ясо має червоний відтінок, а жир – білий і пружний. М'ясо старого барана відрізнити нескладно – воно має більш темний, насичений червоний колір, воно більш жилаве і жорстке, а жир-жовтий. Не забудьте понюхати м'ясо – запах повинен бути солодкуватим, а будь-які сторонні домішки сигналізують про те, що від такого м'яса краще відмовитися. Якщо ви не є шанувальником специфічного запаху баранини, віддайте перевагу пісної частини туші або ж зріжте жир ножем.

Як приготувати шашлик з баранини

Смажити шашлик з баранини краще всього на березових, липових або вишневих вугіллі. Перед обсмаженням м'яса вугілля необхідно розжарити. На відкритому полум'ї м'ясо смажити не можна, а якщо ж така неприємність трапилася – погасіть вогонь водою або навіть вином, злегка бризнувши на полум'я. Щоб на шашлику утворювалася апетитна рум'яна кірочка, шампура потрібно регулярно перевертати. Щоб м'ясо не пересихало – збризкуйте його сухим вином або рідиною, в якому воно маринувалося.

Інгредієнти:

  • Баранина,
  • Цибулю,
  • Спеції.

Процес приготування:

Маринад для баранини

Класичний і найпростіший спосіб приготування шашлику з баранини полягає в наступному. Порубаєте реберця, а також візьміть хороший шматок м'яса, наприклад, зі спини і наріжте його середніми шматочками – 4*4 див. Також обов'язково знадобиться ріпчаста цибуля, його потрібно очистити від лушпиння і нарізати кільцями і перемішати з сіллю, злегка придавлюючи, щоб цибуля пустив сік. Для чотирьох великих цибулин буде достатньо 1 ч. л. кам'яної солі.

Маринад для шашлику з баранини

Тепер потрібно змішати шматочки м'яса з цибулею, додати по 1 ч. л. чорного меленого перцю і зерен коріандру. Пропорції спецій вказані для 1 кг м'яса. Також можна додати кілька гілочок дрібно рубаною свіжої кінзи. Додайте тепер сік половинки лимона і ще раз все перемішайте, зручніше заважати руками. Тепер зверху на м'ясо покладіть блюдо і встановіть гніт, приберіть в прохолодне місце на 5-6 годин.

Шашлик з баранини рецепт

Підготуйте посуд для готового смаженого м'яса і порвіть в неї тонкий лаваш. Він просочиться соком м'яса, буде дуже смачно!

Лаваш у шашлик

Потім надіньте шматочки м'яса на шампури, чергуючи з цибулею і обсмажте на вугіллі до готовності, 20-25 хвилин.

Смачний шашлик з баранини М'який шашлик з баранини Як приготувати шашлик з баранини

Маринад для шашлику з баранини з вина і йогурту

Одним з безпрограшних варіантів маринування баранини є йогурт. М'ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим. Пропорції такі:

на 2 кг баранячої м'якоті потрібно взяти 4 цибулини, 1 ч. л. солі, 50 г порізаної свіжої м'яти, 50 г рубленого свіжого базиліка, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 200 мл йогурту, 100 мл сухого білого вина.

Порядок приготування такий: м'ясо наріжте на шматки середньої величини, цибулю наріжте кружечками. Складіть все в емальований посуд і додайте сіль, перемішайте руками. Промиту і обсушену свіжу зелень дрібно наріжте і відправте сюди ж разом з чорним меленим перцем. Знову перемішавши інгредієнти, додайте йогурт, обов'язково натуральний і сухе біле вино. Перемішайте в останній раз і залиште для маринування в прохолодному місці на 6-7 годин. Для смаження особливих рекомендацій немає.

Шашлик з баранячої корейки

Виявляється, приготувати смачний шашлик з баранини можна, використовуючи не тільки м'якоть, але і корейку. Для кілограма корейки потрібно взяти пару зубчиків часнику, пару гілочок розмарину, сіль за смаком, а також 50 мл оливкової олії холодного віджиму.

Корейку потрібно нарізати порційними шматками, а очищені зубки часнику і розмарин подрібнити в блендері, а потім змішати з сіллю. Склавши шматочки баранини в підходящу ємність, потрібно рівномірно змазати їх отриманої пікантною сумішшю, а також збризнути оливковою олією.

Встановивши зверху гніт, приберіть посуд з м'ясом в прохолодне місце і вичікуйте не менше 12 годин, можна замаринувати на ніч. Оливкова олія зробить м'ясо м'яким, так що додавати які-небудь кислоти немає необхідності.

Пожарив баранячу корейку на вугіллі, перед подачею можна збризнути їх соком лимона, оформити страву свіжою зеленню – петрушкою, кінзою, базиліком.

Також відмінно гармонує шашлик з баранини зі свіжими овочами, нарізаними шматочками або поданими у вигляді салату. Якщо ви любите подати до шашлику келих хорошого вина – то тут буде доречно саме біле сухе. Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Може бути зараз не зовсім сезон, але Баклажани по-арабськи ви зможете приготувати в будь-який час року. Зараз не проблема купити свіжі синенькі овочі. Готуються вони дуже швидко і легко, а подавати
Шашлик з риби
Шашлик з риби
Шашлик з риби – оригінальне і дуже смачне блюдо, яке, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. Якщо влітку його можна приготувати на вогнищі, то взимку в умовах квартири рибний шашлик можна
Шашлик з печериць
Шашлик з печериць
З перших святкових днів травня і до самої пізньої осені настає пора пікніків і пишних застіль. Одним з поширених страв крім м'ясних і рибних шашликів в цей час стають печериці на мангалі. Шашлик з
Часниковий соус
Часниковий соус
Часниковий соус – це пікантне доповнення до багатьох страв, зокрема до м'ясних. Існує досить багато рецептів приготування цього соусу, де використовують найрізноманітніші основи (майонез, сметана,
Баранина запечена в духовці
Баранина запечена в духовці
Запечена баранина - царський блюдо! Це смачне м'ясо ідеально підходить для урочистого заходу і прийому гостей. Особливо ви порадуєте їм чоловіків, які не уявляють свого життя без м'яса. Баранина

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки