Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Може бути зараз не зовсім сезон, але Баклажани по-арабськи ви зможете приготувати в будь-який час року. Зараз не проблема купити свіжі синенькі овочі. Готуються вони дуже швидко і легко, а подавати можна як гарячими, так і холодними, як на святковий стіл, так і для сімейного обіду або вечері.
Готуйте на здоров'я.
Баклажани по-арабськи
Для приготування цієї страви по-арабськи, бажано брати баклажани великих розмірів, вам знадобляться
- 2 шт. баклажана;
- 100 г м'ясного фаршу (якщо немає баранини, то підійде будь-який фарш);
- 1 цибуля ріпчаста;
- 2 ст. ложки масла рослинного;
- 2 ст. ложки сиру;
- Зелень свіжа;
- перець і сіль за смаком.
Підготуємо овочі. Помийте синенькі під струменем води. Відріжте у них плодоніжки і розрізати уздовж на дві половинки. За допомогою ложки видалити всі нутрощі, але їх не викидайте. Для того, щоб пішла гіркота, покладіть баклажани в теплу воду (підсолену) на кілька хвилин.
ріпчасту Цибулю очистіть і наріжте, покладіть в миску. Сюди ж додайте дрібно нарізану серцевину баклажана і фарш. Все перемішайте, влийте масло рослинне, посипте перцем і додайте сіль. Добре ще раз перемішайте отриману масу розділіть на 4 рівні частини.
Для того, щоб блюдо вийшло більш гострим, можна додати порубаний часник.
Візьміть 1 частину маси і акуратно укладіть її в половинку баклажана. То ж виконайте з іншими частинами.
Готується це блюдо в мікрохвильовій печі, тому і посуд для приготування синеньких по-арабськи повинна бути відповідною.
Укладати їх в посуд потрібно так, щоб нафарширована частина була вгорі. Натріть сир на тертці і посипте їм страву. Можна зверху ще і полити майонезом. Як ви побажаєте.
Встановіть режим печі на повну потужність, помістіть в неї страву і запікайте 10 хвилин.
Баклажани по-арабськи готові. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте петрушкою, кропом, кінзою.
Якщо у вас немає баклажанів, то за цим рецептом ви з легкістю точно так само можете приготувати і інші овочі такі як кабачки або патисони.
Смачного.
p.s. Залишайте коментарі до цього рецепту, надсилайте свої улюблені кулінарні рецепти. Буду дуже вдячна, якщо понажимаете на кнопочки +1 і Твіттера.