» » Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці

Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці


Баклажани по-арабськи

Може бути зараз не зовсім сезон, але Баклажани по-арабськи ви зможете приготувати в будь-який час року. Зараз не проблема купити свіжі синенькі овочі. Готуються вони дуже швидко і легко, а подавати можна як гарячими, так і холодними, як на святковий стіл, так і для сімейного обіду або вечері.

Готуйте на здоров'я.

Баклажани по-арабськи

Для приготування цієї страви по-арабськи, бажано брати баклажани великих розмірів, вам знадобляться

  • 2 шт. баклажана;
  • 100 г м'ясного фаршу (якщо немає баранини, то підійде будь-який фарш);
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 2 ст. ложки масла рослинного;
  • 2 ст. ложки сиру;
  • Зелень свіжа;
  • перець і сіль за смаком.

Підготуємо овочі. Помийте синенькі під струменем води. Відріжте у них плодоніжки і розрізати уздовж на дві половинки. За допомогою ложки видалити всі нутрощі, але їх не викидайте. Для того, щоб пішла гіркота, покладіть баклажани в теплу воду (підсолену) на кілька хвилин.

ріпчасту Цибулю очистіть і наріжте, покладіть в миску. Сюди ж додайте дрібно нарізану серцевину баклажана і фарш. Все перемішайте, влийте масло рослинне, посипте перцем і додайте сіль. Добре ще раз перемішайте отриману масу розділіть на 4 рівні частини.

Для того, щоб блюдо вийшло більш гострим, можна додати порубаний часник.

Візьміть 1 частину маси і акуратно укладіть її в половинку баклажана. То ж виконайте з іншими частинами.

Готується це блюдо в мікрохвильовій печі, тому і посуд для приготування синеньких по-арабськи повинна бути відповідною.

Укладати їх в посуд потрібно так, щоб нафарширована частина була вгорі. Натріть сир на тертці і посипте їм страву. Можна зверху ще і полити майонезом. Як ви побажаєте.

Встановіть режим печі на повну потужність, помістіть в неї страву і запікайте 10 хвилин.

Баклажани по-арабськи готові. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте петрушкою, кропом, кінзою.

Якщо у вас немає баклажанів, то за цим рецептом ви з легкістю точно так само можете приготувати і інші овочі такі як кабачки або патисони.

Смачного.

p.s. Залишайте коментарі до цього рецепту, надсилайте свої улюблені кулінарні рецепти. Буду дуже вдячна, якщо понажимаете на кнопочки +1 і Твіттера.

Радимо прочитати

Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Салат з баклажанами і яйцями
Салат з баклажанами і яйцями
Смачний і поживний салат можна приготувати з баклажанами і яйцями. Всього у складі салату буде невелика кількість інгредієнтів, додамо маринований цибулю і майонез, тому смакове соло буде виконувати
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки