Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування потрібні найпростіші компоненти, тому зробити його може будь-яка господиня. Рецептів приготування досить багато, однак із усього різноманіття можна вибрати підходящий, який полюбить вся сім'я, наприклад, такий смачний салат з баклажанів з помідорами та болгарським перцем на корейський мотив.
Баклажани по-корейськи на зиму
Рецепт заготівлі не без стерилізації, але нехай вас це не лякає. Насправді все просто, якщо слідувати рекомендаціям. Баклажани по-корейськи готуються з оцтом або лимонним соком, що служить додатковим консервантом і гарантією того, що заготовка збережеться до зими.
покроковий фото рецепт
Насамперед потрібно підготувати необхідні овочі: баклажани, перець, помідори. Особливу увагу потрібно приділити вибору баклажанів, переспілі примірники мають гіркоту. Перевагу краще віддати молодим овочів.
Інгредієнти:
- Баклажани – 4 штуки;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Оцет столовий або лимонний сік – 2 ст. л.;
- Червоний і чорний перець – за смаком;
- Болгарський перець – 2 штуки;
- Помідор – 3 штуки;
- Коріандр – 1,5 ч. л.;
- Свіжа зелень – 1 ч. л.;
- Часник – 2 зубчики;
- Кунжут – 1 ч. л.;
- Сіль – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.;
- Рослинна олія – 3 ст. л.
Процес приготування:
У синеньких необхідно зрізати плодоніжки і нарізати їх кубиками невеликого розміру. Щоб прибрати у овоча гіркоту можна посипати його сіллю, все ретельно перемішати і прибрати на кілька годин в холодильник.
Тим часом можна зайнятися підготовкою інших овочів. Береться болгарський перець, промивається, видаляються з нього насіння, і розрізається на смужки невеликого розміру.
Потім потрібно взяти помідори. Їх ретельно промити, розрізати на кілька частин. Ідеально вибрати довгасті м'ясисті сорти томатів.
Баклажани вже можна діставати з холодильника, вони повинні стати трохи млявими. З них сік віджимається. Сковорода ставиться на плиту, наливається рослинне масло, і викладаються солоні овочі. Їх потрібно обсмажити на невеликому вогні.
Смажені баклажани необхідно викласти на тарілку.
В цю ж саму або іншу сковорідку наливають соняшникова олія без запаху і викладається болгарський перець. Його необхідно обсмажити на сильному вогні, постійно помішуючи. Викласти на тарілку до баклажанів.
У посуд з овочами додаються помідори.
Береться зелень. Її треба промити і дрібно нарізати.Після цього слід зайнятися часником. Його необхідно почистити, промити і подрібнити. Готовий часник, пропущений через прес, відправляється до зелені.
Потім додається сіль, цукор, червоний і чорний перець, коріандр, кунжут, соєвий соус, оцет.
Все потрібно ретельно перемішати. Вся маса з баклажанным салатом поміщається в каструлю і ставлять на вогонь. Її слід довести до кипіння.
Залишилося лише заготівлю розкласти в банки.
Підготовлені баклажани по-корейськи викладаються по ємностях, стерилізується протягом 30 хвилин, і закручується кришками.
Смачні баклажани на зиму готові. Тепер потрібно дочекатися моменту, щоб спробувати чудову закуску. Приємного апетиту!