» » Баклажани по-корейськи на зиму

Баклажани по-корейськи на зиму


Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування потрібні найпростіші компоненти, тому зробити його може будь-яка господиня. Рецептів приготування досить багато, однак із усього різноманіття можна вибрати підходящий, який полюбить вся сім'я, наприклад, такий смачний салат з баклажанів з помідорами та болгарським перцем на корейський мотив.

Баклажани по-корейськи на зиму

Баклажани по-корейськи на зиму Рецепт заготівлі не без стерилізації, але нехай вас це не лякає. Насправді все просто, якщо слідувати рекомендаціям. Баклажани по-корейськи готуються з оцтом або лимонним соком, що служить додатковим консервантом і гарантією того, що заготовка збережеться до зими.

покроковий фото рецепт

Рецепт баклажанів по корейськи на зиму Насамперед потрібно підготувати необхідні овочі: баклажани, перець, помідори. Особливу увагу потрібно приділити вибору баклажанів, переспілі примірники мають гіркоту. Перевагу краще віддати молодим овочів.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 штуки;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Оцет столовий або лимонний сік – 2 ст. л.;
  • Червоний і чорний перець – за смаком;
  • Болгарський перець – 2 штуки;
  • Помідор – 3 штуки;
  • Коріандр – 1,5 ч. л.;
  • Свіжа зелень – 1 ч. л.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кунжут – 1 ч. л.;
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.;
  • Рослинна олія – 3 ст. л.

Процес приготування:

У синеньких необхідно зрізати плодоніжки і нарізати їх кубиками невеликого розміру. Щоб прибрати у овоча гіркоту можна посипати його сіллю, все ретельно перемішати і прибрати на кілька годин в холодильник.

Рецепт баклажанів по корейськи покроково

Тим часом можна зайнятися підготовкою інших овочів. Береться болгарський перець, промивається, видаляються з нього насіння, і розрізається на смужки невеликого розміру.

Перець болгарський солодкий в корейський салат

Потім потрібно взяти помідори. Їх ретельно промити, розрізати на кілька частин. Ідеально вибрати довгасті м'ясисті сорти томатів.

Помідори в корейський салат

Баклажани вже можна діставати з холодильника, вони повинні стати трохи млявими. З них сік віджимається. Сковорода ставиться на плиту, наливається рослинне масло, і викладаються солоні овочі. Їх потрібно обсмажити на невеликому вогні.

Смажені баклажани в салат по-корейськи

Смажені баклажани необхідно викласти на тарілку.

В цю ж саму або іншу сковорідку наливають соняшникова олія без запаху і викладається болгарський перець. Його необхідно обсмажити на сильному вогні, постійно помішуючи. Викласти на тарілку до баклажанів.

Смажені баклажани з болгарським перцем в салат по-корейськи

У посуд з овочами додаються помідори.

Приготування корейського салату з помідорами і баклажанами Береться зелень. Її треба промити і дрібно нарізати. Зелень петрушки або кінзи в салат

Після цього слід зайнятися часником. Його необхідно почистити, промити і подрібнити. Готовий часник, пропущений через прес, відправляється до зелені.

Потім додається сіль, цукор, червоний і чорний перець, коріандр, кунжут, соєвий соус, оцет.

Приготування салату з баклажанів по корейськи

Все потрібно ретельно перемішати. Вся маса з баклажанным салатом поміщається в каструлю і ставлять на вогонь. Її слід довести до кипіння.

Приготування салату з баклажанів по корейськи

Залишилося лише заготівлю розкласти в банки.

Смачні баклажани по корейськи на зиму

Підготовлені баклажани по-корейськи викладаються по ємностях, стерилізується протягом 30 хвилин, і закручується кришками.

Баклажани по корейськи на зиму найсмачніший рецепт Смачні баклажани на зиму готові. Тепер потрібно дочекатися моменту, щоб спробувати чудову закуску. Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Може бути зараз не зовсім сезон, але Баклажани по-арабськи ви зможете приготувати в будь-який час року. Зараз не проблема купити свіжі синенькі овочі. Готуються вони дуже швидко і легко, а подавати
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани в аджике на зиму
Баклажани в аджике на зиму
Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки