Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки закривають помідори і огірки. Щоб урізноманітнити свій зимовий раціон, спробуйте приготувати про запас салат з баклажанів. Це блюдо не найпоширеніше, але завдяки гармонійному поєднанню інгредієнтів воно виходить дуже смачним.
Хочу поділитися з вами дуже смачним, трохи гостро-солодким на смак салат з баклажанів, помідорів, грибів і стручкової квасолі.
Салат закуска з баклажанів на зиму
Салат хороший тим, що взимку він стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру і м'ясних страв. Апетитний аромат надають закуски кріп, кінза базилік, гостроту і виразність смаку дарує гострий перець і часник. Страва готується з додаванням грибів глив і спаржевої квасолі, основний компонент композиції – баклажани, які виходять неймовірно ніжними за рахунок того, що готуються без шкірки.
Згідно з цим рецептом можна обійтися без стерилізації.
Інгредієнти:
- баклажани - 1 кг
- стручкова квасоля - 400 г,
- гриби гливи 300 г,
- томати - 500 г
- цибулю - 200 р,
- часник - 6 зубчиків,
- червоний базилік,
- кріп,
- кінза,
- гострий перець за смаком
- цукор - 100 г,
- сіль - 50 г
- оцет - 50 мл
- соняшникова олія - 70 мл
Процес приготування:
Сполосніть помідори середніх розмірів, розрізати на чотири частини. За бажанням, можна зняти шкірку з помідорів, обдавши їх окропом.
У каструлю покладіть томати. До них додайте нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Стручкову квасоля наріжте на 2-3 частини і киньте також в каструлю.
Налийте соняшникової олії, всипте цукор і сіль, на середньому вогні доведіть до кипіння.
Гриби гливи наріжте не дуже крупно, додайте до решти овочів, тушкуйте 15 хвилин.
Баклажани очистіть від шкірки, наріжте довгими брусочками.
Додайте баклажани до овочів, готуйте разом ще 30 хвилин (на маленькому вогні).
Подрібніть підготовлену пряну зелень і часточки часнику.
Часник і зелень киньте в каструлю з салатом, влийте оцет і варіть 10 хвилин. Гострий перець використовуйте в цьому салаті за смаком. Якщо томати занадто кислі, цукру можна додавати ще.
Невеликі баночки стерилізуйте, розкладіть у них киплячий салат.
Закривайте стерилізованими кришками і перевертайте банки. В закутаному вигляді тримайте заготовку з баклажанів до повного охолодження, а потім ставте в прохолодне місце для зберігання.
Смачний салат не тільки поповнить запаси корисних речовин в організмі, але і стане паличкою-виручалочкою, якщо знадобиться швидко накрити стіл. Обов'язково збережіть рецепт цієї закуски, тому що хороша господиня, скуштувавши страву, обов'язково попросить його у вас. За рецепт і фото дякуємо Эльби.
Можливо, вам буде цікавий рецепт пікантної італійської закуски з баклажанів з помідорами і часником:
Баклажани по-італійськи на зиму -->>