Салат з квасолі з грибами рецепт з фото

Всім привіт. Сьогодні поділюся з вами моїм улюбленим рецептом салат з квасолі з грибами. Його навіть можна назвати смаженим. Ситний виходить смачний.
Хочете спробувати? Тоді потрібно приготувати і переконатися в цьому. До того ж, його ще як самостійну страву можна їсти.
Салат з квасолі з грибами
Для приготування цього салату можна брати квасоля, яка у вас є в засіках — суху білу або червону, а можна і мариновану (теж будь-яку). Якщо використовувати мариновану, то відварювати її не доведеться. Я ж візьму звичайну білу квасолю.
Для того, щоб салат не вийшов дуже блідим, для додання йому апетитного кольору, використовуйте морковочку.
Мені більше подобається, коли морква нарізана кубиками або соломкою, але в цей раз я полінувалася і натерла на тертці.
А ось про гриби – окрема пісня. Природно, самі ароматні та ще й насиченим яскравим смаком сушені гриби. А якщо ви вважаєте, що з сушеними грибами багато метушні, використовуйте печериці або ж будь-які заморожені з вашого холодильника.
Підготуйте всі потрібні інгредієнти і приступимо до приготування.
Для салату з квасолі необхідні:
- 1,5 ст. сухої квасолі;
- Парочка цибулин;
- 2-3 морквини;
- 300 г грибів;
- 2-3 маринованих (солених) огірків;
- Майонез;
- сіль і перець;
- Зелень свіженька;
- Масло рослинне.
Як приготувати салат з квасолі з грибами
Попередньо (бажано) квасолю на ніч замочити потрібно буде. Потім злити воду, в якій замочувалася, налити нову і відварити до готовності, але так, щоб вона не розвалювалася і при перемішуванні не перетворилася на кашу.
Як квасоля зварити? Ось вам підказка:
Якщо вже зварилася, приберіть в сторону, нехай повністю охолоне.
Очищену цибулю порізати і злегка обсмажте в рослинному маслі.
Тепер додайте моркву
до м'якості овочів потім всі разом.
Не гаючи часу можна зайнятися і грибами, також їх нарізавши не дуже крупно.
Коли морковочка з цибулькою обсмажаться, черга за грибами. Додаємо їх до овочів на сковороді.
І ще трохи обсмажуємо, солимо, перчимо.
Вміст сковорідки перекладаємо в окрему посудину і даємо охолонути.
Після чого змішуємо остиглі овочі з відвареною квасолею.
Додаємо нарізані соломкою мариновані або солоні огірки.
Заправляємо салат майонезом і зеленню.
А для тих, хто не любить майонез або сидить на дієті, можна замість нього взяти сметану або йогурт і додати трохи гірчиці. Вийде більш легке блюдо, не таке калорійне.
до Речі, для своїх салатів тут можна підібрати рецепт заправки.
І ще одна порада – якщо не додавати майонез і солоні огірки салат з квасолі з грибами, то можна таке блюдо використовувати як гарнір до різних страв з м'яса, риби. Чудово такий овочевий гарнір буде поєднуватися з легкими свіжими овочевими салатами.
Смачного.