Салат з легкого
Нерідко з субпродуктів страви виходять більш смачними, ніж з м'ясної вирізки. Тільки не всі знають, як краще приготувати печінка, язик або легке, от і не беруться за цю справу, відмовляючись урізноманітнити меню. Якщо ви запропонуєте гостям спробувати салат, приготований за цим рецептом, вони в один голос скажуть, що блюдо дуже смачне, але не зможуть точно визначити, з яких інгредієнтів приготовлено. Розкривати секрет приготування чи ні – справа за вами.
З яловичого або свинячого легкого частіше готують начинку для пиріжків і млинців, а ось вдалих рецептів салатів з ним не так багато. Цей салат спочатку готувався з великої кількості цибулі, легкого, грибної приправи (в кубиках для бульйону), і майонезу, і викликав незмінний захват у всіх, хто його пробував. Але все одно кулінарна фантазія зажадала інновацій – грибна приправа була замінена справжніми грибами. Страва від цього тільки виграла і набуло благородний смак.
Салат з яловичого легені з грибами
Інгредієнти:
- Яловиче або свиняче легке – 0.5 кг,
- Лавровий лист – 2 шт.,
- Печериці свіжі – 0.5 кг (можна замінити мариновані або солоні лісовими грибами),
- Цибулю 2-3 шт.,
- Майонез -100 р,
- Сіль
- Перець,
- Рослинне масло.
Процес приготування:
Чисте підготовлене легке опустіть в киплячу підсолену воду, киньте туди лаврові листочки. Якщо у вас заморожене яловиче легке, то перед приготуванням розморозьте його, гарненько промийте, видаліть залишки трахеї. Краще розділити його на 2 частини, так зручніше буде перевертати.
З-за того, що в цьому субпродукте є повітряні порожнини, шматочок легені не буде опускатися на дно каструлі, а станеться на поверхні води. На самому початку приготування вам доведеться кілька разів його перевернути, зняти піну. Можна накрити легке кришкою, діаметр якої менше, ніж каструля, щоб субпродукт був повністю занурений у воду. Якщо вам не дуже подобається така конструкція, просто накрийте каструлю відповідного розміру кришкою.
Легке вариться на повільному вогні під кришкою півтора - два години. До вживання воно буде готове значно раніше, але саме завдяки тривалій варінні розм'якшаться волокна сполучних тканин і смак салату значно покращиться.
Тим часом займіться приготуванням грибів і цибулі. Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Обсмажте на олії до золотистого кольору.
Чим більше цибулі, тим краще і смачніше виходить салат. Зберіть смажену цибулю на одній стороні сковороди, щоб на ній залишилися надлишки масла. Або відкиньте його на друшляк.
Печериці промийте, наріжте і обсмажте до готовності будь-яким зручним способом, на плиті або в мультиварці.

Для салату гарні будь-які гриби, наприклад, мариновані маслюки. Якщо візьмете їх, то виберете підсмажену цибулю з сковорідки і на маслі обсмажте замариновані маслюки. Остудіть їх і наріжте шматочками. Наріжте легке на невеликі кубики або соломкою.

Додайте гриби і цибулю, поперчіть, посоліть і заправте майонезом. Перемішайте салат і дайте йому настоятися перед подачею в холодильнику, півгодини буде цілком достатньо.

Порада:
Якщо маєте вільний час і салат потрібен вам не спішно, то поставте субпродукт під прес. Для цього легке кладеться на плоске блюдо, зверху розміщується вантаж. Коли субпродукт охолоне, його структура стане схожою з відварним язиком. Можна охолодити і без преса, салат все одно вийде смачним.
Насолоджуйтеся смачною і ситною закускою!

Як приготувати смачний салат з язиком і корейською морквою:
